Utgångsdatum är överskattat

Jag har känt mig duktig som på moderns inrådan/krav har tagit vitamintabletter nästan varje dag den senaste månaden som ett steg i att inte vara lika sjuk i år som förra året. Så igår när flickorna var här tog jag mitt piller. Lisa kollade på burken och konstaterade att bäst före datum var för sju år sen. 100 tabletter tar alltså lång tid för mig att konsumera. Blem menade på att det var helt meningslöst att ta dem nu eftersom allt av värde rimligtvis var borta. Jag höll inte med och tänker fortsätta ta dem. Man ska inte vara så petig. Om inte annat kanske de har placeboeffekt. Och jag kommer inte att bli gravid vad jag vet den närmaste tiden så om folsyran saknas i dem överlever jag nog ändå.



Quiz och sömn

Quizsäsongen för formidabla Kung Kobra satte igång för två veckor sen. I måndags var det dags igen och uppslutningen var minst sagt undermålig. En del hade laga förfall, andra gnällde över sömnbrist, vilket är svårare att mäta på det-är-ok-att-du-inte-kommer-barometern. Vi som var där gjorde iaf vad vi skulle och nu toppar vi i vanlig ordning tabellen igen.

Efter jag-har-sovit-dåligt-och-kommer-inte-sista-minuten-beskedet pratade vi lite om just det där med att inte kunna sova. Jag sover för det mesta ganska bra, men överlever, med visst gnäll om det finns utrymme för det, om jag inte sovit tillräckligt. Den här veckan, min sportlovsvecka, har jag däremot sovit ganska uselt. Det är helt värdelöst att bara ligga och vrida på sig i sängen.

Annars, vad har jag gjort när jag varit ledig? Inte mycket mer än vanligt. Mina tv-spels- och tv-serieplaner har gått ganska dåligt. Däremot har jag lärt mig en hel del om likstelhet, likfläckar, bårhus och annat smått och gott och skrivit en novell på temat.

Idag blir det inköp av årskort, gäller att passa på när plusgraderna är många och cykelbanorna snä- och isfria.



Danskar är roliga, del 3

Bo lade ut en alldeles fantastisk bild på fb häromdagen. När bilden till den här fina reklamaffischen för scouterna togs kan man dock fråga sig varför ingen tänkte på att kolla vad som stod på affischen bakom flickorna.





Tredje tidningen

Nu är Sydsvenskan också körd. Vad är det för fel? Vad händer? Kan någon läsa de här artiklarna och berätta för mig varför de envisas med att smälla upp spindlar överallt?



Det här är inte ok

Nu stryper vi läsandet av Aftonbladet också. Mindre bild, färre spindlar, men inte mer ok.



Danskar är roliga, del 2

Daniel skickade mig denna bild för ett ganska bra tag sen och nu känner jag att det är dags att sprida den vidare:



Svenska kvällstidningar ligger till synes långt efter i sina förstasidor. Tänk den dagen Filippa Reinfeldt (Anne-Mette är Anders Fogh Rasmussens fru) får en liknande rubrik! Och ja, det är roligare på svenska än danska.



Expressen no more

Jag brukar kolla nättidningarna några gånger om dagen när jag är hemma. Idag har Expressen utan att förvarna en stor bild på en man med gigantiska spindlar över hela ansiktet. Två gånger har jag råkat på denna bild. Nu tänker jag inte gå in på den där ondsinta hemsidan något mer. Inte utan att någon konfirmerar att bilden är borta.



När det är svårt att hålla balansen för att tårna är sönderfrusna

Det finns ett par saker jag inte rekommenderar. En av dem är att sitta på en på sin höjd nollgradig bänk i två timmar för att se en hög män ha oerhörda svårigheter att se skillnad på blått och gult och inte förstå att den där runda saken de sparkar på ska in mellan de där stolparna med nät runtom. Jag hoppas verkligen att de skärper till sig inför premiären och att folk slutar vara skadade. Miljan spelade sista kvarten, inte för att han gjorde något att minnas, men bra ändå. Ivo såg ut som en ond ryss i en Bondfilm, också bra grejer.



Påtvingad ledighet som ett steg framåt för jämställdhet? Nja.

Jag blir trött så ofta. Som nu när det är dags för omröstning om ett nytt EU-direktiv om föräldraledighet/rättigheter/krav/påbud som om det blir antaget kommer bli lag i alla medlemsländer inom två år. De värsta avarterna som tvång om amning i ett halvår har försvunnit liksom att kvinnor skulle förbjudas arbeta natt som föräldrar. Vansinne. I förslaget som är uppe nu blir kvinnor enligt lag tvungna att vara lediga två veckor före beräknat datum och sen fyra veckor efter förlossningen. Enligt lag alltså. Inte att de har rätt till det, utan de är tvungna. Männens roll? Nej. European Women's Lobby som Lisa jobbade för innan har vettigare inställning i frågan. De är inte inställda på att förvisa fadern (eller moder nr2 om det är så) eller tvinga kvinnor att genom deras barnabärande egenskap per automatik bli en risk att anställa. Eva-Britt Svensson har också invändningar, klok kvinna. Helt enkelt alla som är för att föräldraskap är just föräldraskap och inte moderskap måste rimligtvis vara emot.



Online på fb

Jag har inte så många facebookvänner. Inte så många som många andra har iaf. Just nu är 19 st online. Min relation till dem är som följer:

  • 3 st har jag jobbat med.
  • 1 st är ett syskons ex.
  • 4 st har jag pluggat med någon gång.
  • 1 st är ett syskons kompis.
  • 3 st har jag haft sex med.
  • 1 st jag aldrig har gillat.
  • 2 st jag bara träffar när det är kalas av olika slag.
  • 1 st en kompis dejtar.
  • 1 st en kompis brukade ligga med.
  • 2 st som är vänner till vänner.
Mer spännande än så blir det inte.



Red Dog

Igår gav jag mig ut i snön för att köpa färg att måla om två gamla pinnstolar med. Jag föll inte en enda gång på isen under snön, halkade bara till lite då och då. När jag gick uppför Södra förstadsgatan passerade jag Red Dog. För åtta år sen något ägnade jag och Blem några veckor på vintern (en normal vinter med temperaturer över nollan) åt att sova länge på morgonarna, på dagarna sitta i en gammal trasig soffa på Red Dog som då var ett jazzcafé med livemusik på helgen och på kvällarna dricka öl på Zarathustra och bli erbjudna cigarrer av ägaren alternativt hyra film 4 för 40 i 4 dagar. På Red Dog var vi usla kunder som smuttade på vårt te hela dagen och delade på mackan vi köpte. Förutom att det var ett sjyst fik så var en av anledningarna till valet av just det stället att det var så underhållande att titta på folk som skulle in på Taboo snett emot. De såg alla så besvärade ut och majoriteten liksom bara "råkade" gå in.  Det är sällan man ser så plötsliga 90-gradiga svängar som på besökarna dit. Mycket roande.



Varför det är kallt

Jag har en teori om vädret. Det är många i Sverige som vill se OS. Nativiteten är fortfarande hög så det finns  många fäder som kan plocka ut lite föräldraledighet så de kan sitta uppe hela nätterna och titta på tramseriet. Nu är det ju inte så att alla har möjligheten att planera in barnfödslar och ledighet till just nu och därför har de helt enkelt bett till de högre vädermakterna om snö, vind och kyla så att vägar och kollektivtrafik korkar igen och de inte kan ta sig till jobbet. Dessvärre innebär kylan att det används mer el och då blir den dyrare vilket leder till att folk försöker minska sin användning och då bromsas växthuseffekten och kylan sitter i istället för att vi ska få de utlovade temperaturhöjningarna. Jag kanske skulle ta och tända en liten brasa på balkongen för att kompensera.



Sportlovsplaner

Ingen som inte saknar grundläggande överlevnadsinstinkter tycker att den här vintern är något att ha. För tillfället försöker jag lova lova mig själv att jag inte ska gnälla på vädret mer, men det går sådär, övertalningsprocessen blir alltid avbruten av ännu en snö/regn/hagelskur. Istället tänker jag på alla andra ställen jag hellre skulle vilja vara på. Malaga där Mff haft försäsongsträning verkar inget vidare, bara regn, regn och åter regn. Nej, det får nog bli sydligare trakter. Massor av människor brukar prata om att de hade velat åka till Sydamerika. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av den kontinenten. Inte Nordamerika heller för den delen. Jag var på Dominikanska Republiken för några år sen och märkte att det här med spanska är överskattat. Det är inte ett riktigt språk. Man klarar sig ändå om man bara ser tillräckligt ensam och förvirrad ut och kan uttala orten man ska till tillräckligt väl för att de ska förstå vart man ska. Då bjuder guagua-föraren en på godis och konverserar utan att förvänta sig svar och tar inte en låtsaspeng mer av en än vad det kostar. Man kanske skulle göra det där igen, resa iväg någonstans man inte vet vart det ligger förrän man sitter på planet. Det hade varit kul. Jag har ju ändå sportlov. Dessvärre verkar det där med att resa vecka åtta inte vara något som är förbehållet mig, ekonomiskt sett iaf. Ska nog köpa en trislott idag så kanske jag åker imorgon.


Det regnade på Dominikanska också.



Att bedöma nyheter

Snön ligger tung på taken i de södra och mellersta delarna av Sverige. Notiser om skolor som får utrymmas pga rasrisk och ladugårdar där taket har gett vika och skadat/dödat korna syns i tidningarna titt som tätt. Det är dock inte förrän det sker något verkligt allvarligt som dessa olyckor uppmärksammas ordentligt på nyhetsplats. Idag har det skett. Som tredjeplacering efter "Fuktskadorna ökar" och "Regeringskris i Nederländerna" finner vi "Flera takras orsakade av tung snö" på DN. Stora oskyddade kor som är fast i sina bås är ingenting mot vad som hänt i Nyköping. Där rasade nämligen taket in på en kaninutställning! Nej nej nej! Fruktansvärt! De små kaninerna som trodde att de helt fredligt skulle kunna tugga på sina morötter i lugn och ro. Icke. (Nu tror jag inte att de fick morötter att äta, särskilt inte de vita kaninerna, det är väldigt viktigt att pälsen är fin och inte har morotsfläckar på utställningar.) Det känns skönt att veta att DN har mycket att skriva om och med artiklar av den här kalibern behöver de nog inte oroa sig över vikande upplaga längre.


En bekymrad utställningskommisarie



Små morbröder gör små saker

Om någon mot all förmodan skulle ha missat det har jag sen en vecka tillbaka min lille morbror invaderandes mitt vardagsrum. Han gör inte så mycket. Dagarna går ut på att titta på film, tv-serier och youtubeklipp på datorn. Han är oerhört road av detta och skrattar högt regelbundet, så pass ljudligt att Nymfen rycker till i sömnen. Framåt kvällen aktiverar han sig lite och spelar dataspel på nätet istället. När jag kom hem från skolan idag hade han fortfarande inte tagit sig ur sängen. Lika stor ambitionsnivå som hos katterna för den slashasen. Kan vara därför jag tror att det är han som kissar på golvet hela tiden. Imorgon åker han och då kommer jag åter glädja grannarna mittemot med min nakenhet.





Olles konst

Olle har visat sig vara en riktig konstnär och sprider sina tavlor vind för våg på skolan och bryr sig inte ens om att andra undertecknar dem i nedre högra hörnet. När han berättar om dem sker det på engelska med tysk brytning. Om man tror att de inte är genomtänkta har man fel. Här ligger det mycket tankekraft bakom, förutom den uppenbara talangen då. Om vi tar nedanstående tavla som exempel:



Detta framstående konstverk har Olle hängt i elevkafét där vi som hellre äter vår medhavda mat än köper mattanternas brukar sitta på lunchen. Han gav en väldigt fin förklaring till tanken om de olika årstiderna, hur de går omvänt från vinter till höst till sommar till vår. Detta är för att få oss att tänka till och inte fastna i gamla hjulspår om tidens gång. Som ni förstår är det ordning på Olle och hans konst. Snart hänger hans verk på världens mest framstående muséer.



Calle Bildt nedskjuten?

Inatt drömde jag att Calle Bildt och några till hade blivit nedskjutna när de åkt helikopter in i staden Pakistan i Afghanistan. Jag var på ett nöjesfält som var en blandning av Tivoli i Köpenhamn och Gröna Lund med mamma och Daniel. Nedskjutningen var ganska uppenbar så fort man kommit upp, många trappor, till attraktionen då det var stora plakat och tryckta tygvepor med bilder på Calle överallt. Stämningen var sådär. Jag tänkte att det var bäst att leta reda på övriga familjen och åkte iväg med bergochdalbanan, ingen kö. Väl nere såg jag dem inte och i jakt på typerna fick jag åka en karusell till. Sen hittade jag dem. De hade upptäckt det här attentatet lite tidigare än mig och inte åkt någonting. Jag försökte få pengarna tillbaka för mitt åkband eftersom jag inte fått någon användning för det. Dessutom var massor av attraktioner avstängda pga vad som hänt. Tanterna var sura, men gav mig en blankett att fylla i. Och jag skrev och skrev och skrev och sen fick jag stryka eftersom jag inte ens själv kunde läsa vad det stod överallt. Tanterna vägrade ge mig en ny lapp så jag fortsatte skriva allt jag kunde. Till slut lämnade jag in lappen och vi åkte tillbaka till hotellet/vårt hem. Mamma och Daniel var skitsura på mig för att jag åkt två bergochdalbanor under en sån tragedi. Sen vaknade jag. Och det verkar inte som att min dröm hade särskilt stort sanningsinnehåll.



Min morbror sängvätaren

Vuxna människor brukar inte kissa i sängen. I synnerhet inte nyktra. Första gången jag misstänkte Johan för att göra detta var i fredags morse. Jag hörde ett skvalande ljud från vardagsrummet och tänkte omedelbart att det var han. Sekunden efter insåg jag att det naturligtvis var en av katterna som valt att gå på toa på ett sandtunt område i lådan. Ett par dar senare var strilandet i full gång igen och min övertygelse om att det var Johan var lika direkt denna gång. Men icke. Senaste gången var imorse. Jag skulle ta handkräm på morgonen, trampade i något blött och tänkte att det var Johan som kissat på golvet. Det var det inte nu heller, utan Nymfen som precis hade spytt upp en hårboll. Jag vet inte vad det är, men uppenbarligen är det något med Johan som får mig att tro att han har dålig koll på blåsan.



Patetiken frodas i Lund

Igår fyllde Elin år och Alex hade ordnat överraskningskalas så jag tog på mig partypärlorna och de röda läpparna och åkte till Lund. Man är ju inte där så ofta längre så jag passade på att vara ett trevligt barnbarn och besöka farföräldrarna en sväng innan vi skulle ses. Jag lyckades avvärja de värsta försöken från deras sida att fylla mig de trekvart jag hälsade på och kom därifrån med bara en sherry innanför halsbanden. De var nyfikna på vilka som skulle vara med under kvällen och när jag berättade att Nisse skulle komma vaknade farmor till och förklarade att han var otroligt sexig och att om hon hade varit 25 hade hon fallit för honom direkt. Jag fnissade i vanlig ordning när farmor säger saker och efter en stund försökte hon få mig att inte berätta detta vidare. Det förklarade jag naturligtvis vara en omöjlighet.

Jag är ganska bra på att komma tid och det var jag inte ensam om. Kommandes från andra hållet om restaurangen mötte jag en till som också var exakt i tid: Daniel. Så de två syskonen var löjligt punktliga och fick följaktligen vänta en stund på att de andra skulle droppa in. Under tiden avhandlades farmors loverboy.

Ut till Nöbbelöv efter middagen kördes det bil av mineralvatten- och läskfolket. Alex förklarade om sin 740 att "Det är lite som rough sex att köra".

Tidigare bodde Alex och Elin på Linero i Vikingavägsghettot som hela gänget bildade för en massa år sen och som visat sig vara oerhört svårt att lämna för de allra flesta. Jag var nöjd med de två månader jag var inneboende hos Daniel. Men det kan vara så olika det där.

Större delen av kalaset höll sig i vardagsrummet och så även jag fram tills det outtömliga ämnet strykning kom på tal. Det bara fortsatte och fortsatte, fanns ingen ände på infallsvinklar och åsikter, så efter ett tag gick det inte längre och jag retirerade ut i köket och åt tårta. Senare befann jag mig åter i soffan, väldigt bekväm sådan för övrigt, och protesterade mot att Anna Anka skulle ha kommit så fantastiskt långt från ingenting. Att gifta sig rikt var ingen oerhörd bedrift in mina ögon. Ur denna diskussion kom sedan "Jag gråter med hon Elin hela vägen till banken. Hade hon gift sig med en 1.50 lång neger om han inte haft pengarna?" Där kände jag att gränsen var så väldigt alldeles för dragen att jag retirerade ut i köket tills bara Lineroarna var kvar och vi alla flyttade in i vardagsrummet. Även här bjöds på ett par bra citat. Leg. psykolog Nisse förklarade att "Bajssex är inte äckligare än labradorer" och Alex om sin vän att "Martin är en alkis. För man kan inte stava martini utan Martin".

Nu skulle man kunna tycka att jag raljerat om Elins födelsedagsfirande, men det är inte sanning. Det var ett väldigt trevligt kalas! Där en del sade roliga saker.



Antecknade citat

Ibland skriver jag ner vad folk säger. I min kalender har jag ett citat från Kringlan om Seb som jag inte har en aning om vad det innebär, men som är ganska roligt:

"Sämsta gränslingen sen Hagamannen."

Drakarna Johan pratade om igår kom sig av orden:

"Drakar är ett av de farligaste djuren som finns."

Johan och Lisa hade också en bra konversation om en dam han träffat på sin resa:

- Hennes pappa är sån där.. Skruvar i håret.
- Jude?
- Nej, tror inte det.
- Titta bilden. Hon ser ju judisk ut.



Korttidsinneboende

Johan har flyttat in i mitt vardagsrum. Han pratar om småbrudar, lyssnar på konstig musik, springer omkring i bara shorts, dricker inte kaffe, har skaffat sig en stor guldring, är poppis hos katterna eftersom han har en massa roliga väskor som luktar spännande att gosa ner sig i, uppskattar kranvatten lite för mycket, hävdar på allvar att drakar finns och har katthår i skägget.






Rik utan ansträngning

Jag läste rubriken "Burkens värde höjs 100%" på DN. Jag tänkte att nu, nu skulle jag äntligen kunna tjäna lite pengar utan ansträngning! Det var nu det var läge att samla på sig ett lager, kanske ha ett kalas eller många och se till att folk bara tog med sig burköl att dricka. Och sen casha in dubbla värdet i september! Med tanke på vilka fyllon så många av mina vänner är hade det inneburit att jag kunnat skicka pantkvittot till csn och de hade varit nöjda för det här året. Nu visade det sig att det i övergångsperioden kommer att betalas ut 50 öre respektive 1 kr beroende på vad man betalat i pant från första början. Inte värt alltså. Besviken.



Mer Jolly Roger åt folket!

Aron var i Malmö en sväng och i fredags tittade han förbi hos Lisa. Han gifte sig nyligen i Las Vegas och vi undrade naturligtvis hur det kom sig. Det visade sig att det var ett beslut som fattades då det ännu oäkta paret var nakna och fulla framför tvn.

Lisa beklagade sig under kvällen över hur dåliga pirater är nuförtiden. Ingen Jolly Roger, inga krokar, inga sablar, inget tufft alls. Istället går de omkring i löst sittandes mjukisbyxor och bara är taskiga. Hon var inte alls nöjd. Aron menade på att de nog luktade bättre nuförtiden iaf, men Lisa var tveksam. Senare kom kungahuset på tal och Aron förklarade att han hade varit för om de hade gjort sin grej fullt ut; minkpäls, krona, inte svara på annat än Ers Kungliga Höghet/Majestät etc. Här var Lisa emot och ville inte alls ha en återgång till gamla klädideal. Aron tyckte att om hon ville ha en romantiserad bild av snygga sjörövare borde hon väl också vilja detsamma om kungahuset. Icke.






Danskar är roliga

Det är så olika vad som anses vara ok i olika länder och det som inte är det här är det i regel i Danmark. Fast nu verkar Syddansk Universitet fått lite kalla fötter efter sin senaste kampanj:







Varför läste man i Lund? Det verkar ju mycket roligare på Jylland!



Minns inte

Jag skulle ha skrivit ett inlägg igår, men blogg.se var nere så det blev inte. Nu minns jag inte vad det var jag kände var så viktigt att sprida. Det kan ha varit gnäll om att det var kallt, att jag färdigställt det andra numret av vår lilla (men naturligtvis högst läsvärda...) tidskrift Stambanan, att vi har uppläsning med anledning av denna på skolan nästa onsdag och på Loftet på Hedmanska gården den 6 mars, att det var tur att Agon kvitterade mot Gais, att jag var trött, att jag inte har en aning om vem som kan ha lånat Den gudomliga komedin, att jag ringt vårdcentralen och faktiskt lyckats få en tid till om ett par veckor, att jag snart har sportlov, att mina katter är gosiga, att jag för det mesta tycker om när folk skickar sms till mig, att min mobilräkning sjönk markant efter att jag började betala fast summa för sms, att csn gott kunde vänta ett halvår med att skicka sina inbetalningskort, att jag vill ha sommar, att jag välkomnar alla jobberbjudanden, att det där köttklistret verkar ganska bra ur allergisynpunkt om man kan använda delar av djuret isf potatis och majs eller något annat.



Idag gillar jag Aftonbladet

Imorgon är det säsongspremiär för quizen så jag har satt mig att kolla igenom vad Aftonbladet har att säga och jag måste säga att de har två gjutna rubriker idag:
Att läsa artiklarna är inte lika bra som att nöja sig med att dra sina egna slutsatser om innehållet så här följer en hittepåsammanfattning:

  • Kattägare är smartare än hundägare eftersom det kräver lite högre intelligenskvot för att förstå att katter är det bättre sjuret.
  • Att åttiotalisterna är de bästa föräldrarna säger ju sig självt. Finns inget mer att tillägga egentligen.


Bli imponerade!

För snart ett år sen kände jag mig som världens duktigaste människa och började jympa på friskis. Jag var en talang om man bortser från det här med att mina armar och ben inte riktigt vill likadant som de andras förrän det är dags för en ny rörelse. Det varade flera månader. Sen kom solen och det var plötsligt mycket trevligare att sitta i parken och dricka vin. Och sen var man bakfull. Och sen var det väl någon förkylning. Och lite halsfluss ett par gånger. Och trilla nerför en hög trappor. Etc etc etc.

Så idag gav jag det en ny chans. Och koordinationen hade inte försämrats märkbart sen i maj så jag är nöjd. Armmusklerna var dock tillbaka på noll. På mitt förra jobb skrattade Anna (som är friskisledare och höll i passet idag) när jag på hennes kontor demonstrerade min inkompetens att utföra en armhävning. Så det kan bli så att de enda som inte tycker det var en god idé att jag började träna igen är Blem och Fredrik eftersom det finns en risk att jag är lite klen vid deras flytt imorgon..



Telefonkiosker

Det här med telefonkiosker. Jag trodde inte att de fanns längre, men så lade jag plötsligt märke till en vid ICAt där jag hämtar paket. Så undrade jag för mig själv hur det funkar nuförtiden, om det fortfarande är telefonkort med markeringar som gäller och att det isf var dumt att jag slängde det blåa med en röd blomma på som jag haft liggande i en massa år. Nästa tanke var att det vore smidigt om man kunde betala med mobilen när man skulle ringa istället. Sen kände jag mig dum.





Vad jag borde göra

Jag är lite förkyld. Inte mycket alls egentligen, men tillräckligt för att vara utblåst i huvudet. Eller så beror det på att jag inte druckit kaffe sen i måndags och (därför?) har lite huvudvärk. Att dricka mindre kaffe var en av sakerna jag lade i min del av värdighetsskålen på nyår. Nu funderar jag på om det egentligen skulle varit tvärtom och att jag istället borde dricka mer kaffe. Andra saker jag borde göra:
  • Klä på mig när jags tiger upp på morgonen och inte gå i morgonrock till fem varje dag.
  • Skaffa mig ett jobb.
  • Bada katterna och klippa deras klor.
  • Skriva något vettigt istället för konstiga sexnoveller.
  • Göra saker jag borde göra.
  • Se till att det någon gång tas ett foto på mig när jag är nykter som kan användas i jobbsökningssammanhang.


Godnatt

Nu är klockan över tio och jag är trött. Så jag går och lägger mig. Nattnatt.



Snö är ju så trevligt

Har jag nämnt det här med snön? Och att jag inte gillar den? För varje dag når den här aversionen nya höjder och idag slogs följaktligen också rekord.

Lite sent uppstigen imorse med 10-15 min att vara redo för att lämna lägenheten prioriterades till dusch, tandborstning och påklädning. Kläder är ganska praktiskt, särskilt när det är kallt ute. Om jag skippat duschen hade jag eventuellt hunnit med bussen till centralen. Nu gjorde jag inte det utan var tvungen att cykla till Persborg. Det är alltid roligt att cykla till Persborg. I synnerhet när det har snöat och röjningen varit sådär. Rejäl vind är också en bonus. Jag var riktigt imponerad av mig själv när jag hann med tåget efter min cykel/snötramps/halktur.

Några timmar senare började jag ana oråd när jag såg stora snöflingor först singla ner utanför fönstret för att strax därefter övergå i tät småflingig sidsnö. Snefygning heter det visst på danska har Emma lärt mig. Fortfarande optimistiska att det skulle finnas en chans att ta sig från Skurup hem skyndade vi efter skolan iväg till tåget. Mot all förmodan kom tåget i tid och det gick alldeles utmärkt att ta sig fram på spåren fram tills vi skulle lämna Svedala. Då var det stopp. Växlar som frusit i vanlig ordning. Kul grej att sitta fast i Svedala. Vi roade oss med att skicka sms, håna Filip för att han var sjuk, snacka skit, diskutera mat och säkert något annat också. Efter en halvtimmes väntan uppmanade tågpersonalen oss att trampa iväg till busstationen istället. Så det gjorde vi. Sen åkte vi buss. Sen försökte jag cykla hem från Persborg. Gick väldigt sådär. Men gå funkade.

Nu tänker jag inte lämna lägenheten om det inte är absolut kris. Även om jag naturligtvis tycker att det är underbart med snö.



RSS 2.0