Aluma? Nej, tack.

Häromdagen kände jag mig som en god människa och skänkte 2,50 kr pant till vad det nu är pengarna går till på konsum och köpte en Aluma. Idag gjorde jag misstaget att faktiskt öppna tidningen också. Jag klarar den bara inte. Man KAN inte ha så usel layout och irriterande typsnitt! Det är inte ok. Nästa gång lägger jag den direkt i återvinningen istället.

Nu ska jag läsa Bon och låtsas att Alumans oläshet fortfarande är intakt.Högerhänt

Jag är väldigt högerhänt, men såvida jag inte
a) skaffar mig en mus med längre sladd
b) skaffar mig en trådlös mus
c) flyttar datorn till andra sidan soffbordet
d) hittar en annan lösning
har jag inte så mycket annat val än att öva upp vänstran.

Nu ska jag dricka kaffe.När vattnet går

Fejan ligger i princip alltid igång i bakgrunden när jag är hemma och det är inte utan att man börjar undra vad för människor det är man känner eller snarare har känt en gång. När statusuppdateringarna börjar handla om vattenavgång och färd till bb då känner jag att det nog har gått lite väl långt. Jag är inte intresserad av de exakta stegen i en gammal klasskompis jag inte träffat sen högstadiets frus förlossning. Och jag misstänker att fler känner som jag.Ryska rötter

Igår var det sedvanlig onsdagslunch. Det var väldigt busy på många håll så till slut var det bara jag och Kringlan som åt olivolja, mjöl och grädde på Spot. Låter ungefär lika upphetsande som det var. Roligare var det att botanisera på naturapoteket och systemet på Hansa! Det är helt otroligt så mycket hitte-på folk sätter i sig. Jag är skeptisk, men som Kringlan uttryckte det "Det är väl mest placeboeffekt, men om det funkar så!". Vem vet, en dag kanske det är man själv som ställer sig vid kassan med påsarna fulla med allmänt skumma preparat.

Bijude

Så lyssnar man på Lily Allens nya skiva och det är poppigt och trevligt och man tänker inte riktigt på vad hon sjunger utan nynnar bara med. Och då plötsligt kopplar hjärnan texten "I spent ages giving head" och så inser man att hon har humor. Apropå låten "Fuck you" var det en kille när jag jobbade på AOL som alltid svarade "Fuck you for calling AOL, how can I help you?". Ingen märkte det. Mycket underhållande.

Måns Zelmerlöw är för övrigt bijude. Vad det innebär vet jag inte riktigt. Det är Blems domäner.


 

Jo..

En rulle tapet är inhandlad. Bara en till som behövs! Eller egentligen två. Risken är att Freddy vägrar hjälpa mig annars..

Jag är annars ganska fascinerad av hur lätt det går att få dagarna att försvinna utan att ha gjort något man kan sätta fingret på. Det är nog dags att ta tag i lite annat som ligger. Mina studier till exempel. På måndag kommer jag ju upp i 75% och inte långt därefter 175% i några veckor så det kan nog vara läge.

Läste på Sydsvenskan att marijuanarökning ökar risken för testikelcancer. Det borde uppmärksammas av hushållet på första våningen.Glättlitt?

På Växjö högskola har de en sommarkurs på halvfart i chicklit. Den är på distans. Jag måste läsa den. Risken är påtaglig att den blir som kursen jag läser på Kalmar nu, där halva texten ägnas åt att förklara ord som arbiträr och dikotomier (jag är för färre högre lärosäten med högre kvalité). Jag kan ändå inte låta bli. Om jag inte hade varit lite för intresserad av inåtvända, svårbegripliga, lite småirriterande fyllon som skrev fantastisk lyrik på 40-talet, hade jag nog gärna ägnat mig åt cultural studies-fältet.

Den här veckan är en sån där vecka då man har en massa att göra. Så nu ska jag dricka kaffe och titta på tv.Pornografiska kassettband

Mac-folket är ett släkte för sig där de lever i sin lilla äppelbubbla och känner sig exklusiva och balla. Jag är numera också del i denna sekt, om än skeptisk. Inget funkar som normalt, men snart har väl jag också fallit in i hyllningskören så att jag känner att jag passar in. Det är bra att vara konformistisk. Har jag hört.

Igår var det sedvanligt födelsedagskalas med marängtårta och bullar hos Fulle. Sen blev det pizza, öl och kassettband. Spontant utbrasts det "Ja, just med man spolar ju band!", "Eller snurrar med penna!" och liknande. Ännu bättre blev det när Fulle plockade fram porrkassetterna. FIB-aktuellt och Lektyr har tydligen velat bilda sina läsare och låtit musikkassetter med tjusiga omslag medfölja sina tidningar en gång i tiden. Mellan varje låt var det en härlig engelsktalande speaker som uppmanade till läsning av tidningen. Vi var mycket roade och nöjda.

Det är inte för mig

Jag tänkte agera lite irrationellt och utanför min karaktär och börja träna idag, men det är uppenbarligen inte för mig. Träningskläderna har gått awol. En följd är också att nu har jag gått i pyjamas hela dagen i onödan. Bäst att dricka lite kaffe och duscha så man är redo inför projekt Blem-klippa-bort-Joey-Ramone-ur-Cissis-hår.Mäkta 2

Vid närmare eftertanke hade det varit ok om folk var mäkta imponerade av mig också. Helst vill jag inte att de ska känna att de mäktar med mig dock.Mäkta

Mäkta är ett bra ord. Vara mäkta imponerad av något. Att mäkta med något. Och sen har vi naturligtvis kopplingen till mäktig. Jag hade gärna blivit associerad med att vara det.RSS 2.0