Trafikregler är till för att följas

Jag har med åren lärt mig att bryta mot trafikregler. Numera händer det att jag inte sätter ned båda fötterna vid stopptecken när jag cyklar. Ibland cyklar jag på trottoaren. Ibland mot enkelriktat. Har hänt att lysena inte fungerat. Jag håller mig till rätt sida om lagen när kör bil dock. På Nörrebro försökte de hindra biltrafik på en bussgata med nedsänkning i gatan för några år sedan. Efter ett par veckor av dagliga nerkörningar och bärgningsbilar som blockerade gatan fylldes hålen igen. Kom att tänka på det när jag såg den här tjusiga bilden på Sydsvenskan:

Omelettmix

En del saker är fascinerande. Vuxna människor som ringer på helgmornar är ett exempel. Ett annat är omelettmix. Vem köper slagna ägg i tetra? Jag bara ställer frågan.

För en gångs skull har jag gjort hyfsat vettiga saker idag. Rengjort, sandpapprat, oljat, planterat om blommor, planterat blommor, röjt i vinds- och källarförråd etc. Känner mig lite som en talang. Vem vet, jag kanske till och med tar tag i den där provöversättningen innan jag lägger mig? Inte så troligt, men kanske.Lobotomi - bra eller dåligt?

Förkastade man inte lobotomin lite väl lättvindigt undrar jag ibland. När man lyssnar på Ring P1 känns det så iaf. Samtidigt kan man också fråga sig om de verkligen gjorde det eller om man har fortsatt borra lite på känn i folks skallar. Så känns det när man läser Expressen.

Igår sov jag. Idag ska jag dricka kaffe.
Tonårsmammor

Så står man i en kö bakom två 18-åringar:

- Åh, snart får jag träffa mina barn!

Ja, varför inte, tänker jag samtidigt som jag börjar fundera över hur tjejen lyckats få minst två ungar innan hon ens blivit myndig.

- Fast han e ju ganska ful så med ena ögat som liksom hänger ned.

Nu börjar det låta lite mer suspekt.

- Men hon är ju så söt! När ska ni hämta dem på kenneln?

Och jag andas ut.Heligt sex

När man är hemma hela dagarna kan man titta på dagtv. Oprah har sexspecial idag och man får lära sig saker som:

"When you have sex with someone, you share something very sacred and powerful."
"Män känner emotionell samhörighet genom sex. För kvinnor börjar förspelet ett par dagar tidigare med att han är romantisk och hjälper till lite hemma."

Ett gift par, någon basketspelare och hans fru, visar glatt upp samtal med en sexterapeut och delar gladeligen med sig visdom. Han förklarar att han upptäckt att när han började ta ut soporna ibland, laga mat en eller två gånger i veckan så blev han inte bara belönad med sex utan "The quality of the sex improved".

Intressant...

Jag blev anklagad för att ha legat med brevbäraren en gång. På riktigt. Det hade jag inte.White trash-genen slår till

När jag stod inne på Hemköp och konstaterade att halva Lommas lokalbefolkning tydligen har klippkort hos ortopeden insåg jag att jag hade assimilerat mig fullständigt. Med smink och hår från igår tyckte jag uppenbarligen att det var en strålande idé att gå och handla. Det var det inte. Det är det aldrig. Tur man ska en sväng till Malmö sen ikväll så man kan tvätta bort white trashet och låtsas vara en normal människa igen.Alla vägar bär till..

Bjärred. Såvida man inte kommer från Malmöhållet hamnar man, eller kanske bara jag, oundvikligen där. Det är som en magnet som sliter och drar i mig och plötsligt utan att jag förstått hur det gått till kör jag förbi Bjärred busstation igen. Saknar jag lågstadiet och mina lärarinnor som båda bodde där? Är det Majs och Elva jag borde hälsa på? Eller är jag bara usel på att hitta?

Jag kollade på Wikipedia och kan berätta att Bjärred "är en försvenskad form av det skånsk/danska ordet för berg i bestämd form." Jag gillar skånska berg. De märks liksom inte. Om man satte upp Bjärred på listan över världens högsta berg, hade det hamnat på topp 1 000 000 då?Porrkonsumtion

Det var ju det här med pornografi. Och då talar vi om den fotografi/filmbaserade varianten. Sydsvenskan bidrar idag med lite statistik från USA. Det visar sig nämligen att ju religiösare delstat, desto mer porr. Lite orolig för jänkarnas gudstro blev man så klart, men så kände jag lugnet sprida sig mot slutet av artikeln när det visade sig att nytecknanden av porrabonnemang har en tydlig nedgång på söndagar. Skönt. Skärselden kommer vara skonsam mot dem.Möten på sopis

Sopstationen för ett par dar sen:

- Jao, ja samlar po flaggor.
- Ja, flackor micket bra, micket bra.
- Jao, ja sättor dom po altanen. Fint tyckor ja.
- Men folk inte tycka det vara rasist?
- Asså, alla mänskor är lika värda, det tyckor ja. Flaggor är bara fina. Grannarna brukar saj att det är som en fest hos maj alltid.
- Ja, flackor micket bra, micket bra.


Den stolta svenska fananRSS 2.0