Piller fyller

På förstasidan i Sydsvenskan idag görs det stor affär över att p-piller ökar alkoholsuget. Jag kan helt ovetenskapligt bekräfta att detta är sant. Innan jag började äta p-piller var inte alkoholen någon större nämnare i mitt liv. Därför känns det skönt att få på papper att vinlustan är rent hormonell och att så länge dessa små tabletter inmundigas kommer den också att vara intakt.

Apropå hormonella preventivmedel så fick jag ett recept inringt på nya p-piller till Fedden från veterinären nyligen. Då påpekades för mig, hon sade att de var tvungna att göra det, att risken för tumörer i juvret (bröstcancer alltså), diabetes och lite annat smått och gott ökade betänkligt ju längre tid man gav katten pillerna. Min omedelbara tanke: "Men jag äter ju p-piller!" Det är bara första gången man får det utskrivet som sjukdomshistoria vad gäller hjärta och så ställs. När jag återberättade mitt samtal med djursjukhuset skrattade mamma. Det gjorde inte jag.Man skulle ha varit där

Jag hade som ursprunglig plan att åka in till Lund och gå på Prickprick, men lite förklenad av flussen höll jag mig som sagt kvar på hemmaplan och kollade fotbollen istället. Det visade sig vara både en vinst och förlust. Vinst eftersom jag om jag hade stannat halva natten så som kvällen påbjöd hade jag idag 1) inte haft någon röst alls 2) inte hunnit fila klart på mina tal 3) ja, det var väl de två bara. Förlust eftersom komikerna kuppade Börén och gjorde allt precis som de själva ville istället. Rapporten från Cissi talar om sex timmars skämtande, pianospel, gästspel från diverse folk, trofast publik som inte gick hem trots att det höll på in på småtimmarna, påhopp (mer eller mindre befogade) etc etc. Man skulle ha varit där. Ändå.Ofere

Att hålla på Malmö är i regel frustration och svordomar (inombords, undviker att svära så det hörs), men så hände något för tre matcher sen. Matchen mot Djurgården hade flera underhållande inslag som hade fått mig ganska nöjd även om vi (ni ser, jag identifierar mig med dem när det går bra) inte hade vunnit. Tauers (?) nedtacklande av linjedomaren där han sen reste sig upp och visade att han var ok och vände sig och gick medan domaren fortfarande låg och sprattlade på gräset var humor. Malmös två mål mot deras enda var naturligtvis det viktigaste, men kanske inte roligaste. Det bästa var ändå de sista fem minuterna innan matchen tillfälligt blåstes av. Kanske inte att klacken kastar fulla ölflaskor på Kruys, det är mest onödigt, men att Tauer efteråt går fram till Kruys och gör en skallningsrörelse mot honom. Och när två djurgårdare strax därefter lugnt promenerar in på plan utan att vakterna bryr sig nämnvärt. Fantastisk match enligt mig.

Så var nästa gång mot Elfsborg i måndags. Jag låg hemma sjuk och tänkte lyssna på den på nätet. Tji fick jag. Det är endast pc-användare som har tillgång till matcherna i sin helhet. Tack SR. Så jag blev uppdaterad om de andra matcherna i allsvenskan och fick referat om hockeyn också. Som tur är vad gäller just detta målkalas till match så kunde jag iaf läsa på nätet, Lisa fb-chattade (hon kunde lyssna på matchen) och Fulle messade och ringde efterhand. Man känner ju lite för många boråsare så det är ju väldigt tacksamt att utklassa just dem.

Igår var det dags för Ofere att göra dubbelmål för tredje gången i rad. Nej, det är väl inte så mycket mer att säga om det än att det blev ett spontant jubel när Wilton visade sig vara bänkad från start. Nu får vi hoppas att det fortsätter så här så kanske kanske det finns chans att klättra upp ett par placeringar i tabellen iaf. Nästa match mot Hammarby på söndag! Då lär jag vara bakfull.Sexmissbrukare?

Så kallade relationsexperter har ett starkt grepp om många. Det börjar tidigt med KP och fortsätter med Frida, Veckorevyn och sen diverse andra blaskor och kvällstidningar förstås. (Naturligtvis gäller detta både kvinnor och män. Än så länge har jag mig veterligen inte stött på någon man som inte läst brudtidningarnas frågespalter.) Detta faktum innebär att dessa allvetande rådgivare får ett oerhört inflytande på folks uppfattning om vad som är okej och inte. I regel är svaren väldigt intetsägande och går ut på att så länge båda tycker att det känns ok är det ok, att det viktigaste är att man känner efter vad man själv känner och inte vad partnern vill, att man måste ge och ta i ett förhållande etc etc. Ibland är de dock mer rakt på sak.

Aftonbladet berättar Eva Rusz om vad antalet sexpartners har för betydelse. Marcus (låt oss gissa att det inte är personen med namnet som skrivit brevet) har börjat träffa den han tror är "den rätta" och ett problem har uppstått. Denna kvinna har bara legat med två personer före honom och han har levt runt med "säkert över sextio". Han har undvikit att berätta detta för henne och undrar om han ska vara ärlig för det känns inte ok att ljuga om det. Jo, Marcus, detta är naturligtvis ett stort problem.. Min första fråga är varför folk överhuvudtaget ska ta upp diskussionen om de inte är beredda på svaret? (Gäller de flesta frågor. Ställ dem inte om ni inte vill ha svaret eller inte vill behöva svara på dem själv.) För uppenbarligen är det så Marcus upplever situationen, som att hon skulle bli alldeles ifrån sig och antingen tycka att han var en större slampa än hon kan acceptera eller att hon skulle känna sig underlägsen för att hon inte haft liknande antal partners (därmed inte sagt antal gånger hon legat). Så antingen är hon korkad som tar upp frågan eller så är han korkad som antar att hon inte är kvinna nog att ta det.

Iaf, vad svarar Rusz? Jo, att han kan ta upp det senare när de är lite närmre varandra. Fast hon stannar inte där för hon anser också att hans "många sexpartner kan tyda på sexmissbruk" och att "ha 60 partner mellan det att man är 15 och 60 år är inte konstigt. Att däremot ha 60 partner på två år gränsar till missbruk." Slutsats: Om man som singel ligger lite drygt en gång varannan vecka i snitt under två år är man troligtvis sexmissbrukare. Det får mig att undra över alla svar där paren klagar på att de bara ligger ett par gånger i månaden. Då brukar det rekommenderas att planera in sex så att det blir av eftersom det är så viktigt med den där närheten man får då. Men att det kan finnas fördelar med att ligga, det gäller så klart bara dem i parförhållanden. Alla andra är sexmissbrukare.Ku klux klan på vägverket

Ibland blir jag lite förvånad. Vägverket är som bekant ganska restriktiva med vilka bokstavskombinationer de godkänner till registreringsskyltar. Uppenbarligen stötande ord som ett, fem, gub, jur, nos, ooo och typ är inte tillåtna. Detta är ju självklarheter. Vad jag ifrågasätter är framför allt inkonsekvensen. Bortsett från alla köns- och sexrelaterade ord samt sprit- och knarkditon verkar sådant som har med taskigheter att göra vara förbjudna. Exempel på detta är arg, dum, ful, ond och war. Vad jag egentligen undrar då är varför kkk är ok?
Dörrförsäljare, vik hädan. Tack.

När man är hemma på dagen är man tydligen ett lämpligt offer för konstiga typer. I vintras var Jehovas på besök, men de orkade knappt öppna munnen ens när de såg mig i min morgonrock. Då hade de precis ringt på hos Cissi som också iklädd morgonrock hade slängt dörren i ansiktet på dem. Idag kom två underliga män från Bertmark nånting och började prata om intresse för kroppen och att jag ju verkade intresserad av träning och att hålla mig i form. Jo, det är jag ju... Typ.. Snart, snart kommer jag att leta reda på mitt friskis-kort efter sommaruppehållet. Kanske. Iaf så förklarade jag att jag hade halsfluss och de backade lite och undrade om jag ville boka in en annan tid. Det ville jag inte. När de var hos Lisa strax innan så upplyste hon dem om att hon hade influensa varpå följande respons: "Vad bra, då kan du läsa om människokroppen". Lisa stängde demonstrativt dörren.
Svinig halsfluss

Så går man och blir sjuk och tänker att det kanske är svinis som slagit till. Det ska ju vara så poppis nuförtiden. Efter ett tag insåg jag dock att det verkade lite mer lokalt placerat. Och mer och mer. Så pass att gå och spotta isf att svälja (inga Anna Anka-referenser dock) är ett mer attraktivt alternativ. Nu har jag fått kapslar att ta i all evighet mot denna elaka fluss. Och jag kommer inte att smitta längre på lördag så bröllopet är lugnt! Bara att hoppas att rösten hittat tillbaka till dess.Dåliga föräldrar - fula ungar

För några veckor sen flyttade en duva in på den gemensamma balkongen vid Cissi. Den uppskattade att varken Cissi, Seb eller jag hade orkat ta tag i hinkarna med tomatplantor från förra sommaren och lade sig sonika ner i en av dem och lade ägg. Nu har dessa kläckts och små ungar tittat fram. Djurungar brukar vara söta som Nymfen nedan, men dessa? Eh..

Jag ser dock ett samband mellan att vara en dålig förälder och få fula ungar eller möjligtvis tvärtom, att föräldrarna inte bryr sig lika mycket om ungarna är fula. Nej, inte möjligtvis, det är ju ganska logiskt om det är det senare. Iaf, när Cissi nu öppnade balkongdörren så att vi kunde ta en titt på de små så flydde mamman eller pappan och lämnade ungarna helt oskyddade. Och när jag såg dem förstod jag också varför.
Krillans fel

Dagens oerhörda passivitet skyller jag till hundra procent på Krillan. Hon bjöd galant på hot shots till efterrätt igår, vilket naturligtvis var ett utomordentligt initiativ. Vad som var mindre bra i slutändan var hur hon såg till att resten av kaffet inte gick till spillo. Hon tyckte att kaffe karlsson var på sin plats, men gjorde sin egen variant med väl generöst med rom och cointreau vilket resulterade i att kaffet svalnade av till en fesljummen dryck som man var tvungen att anstränga sig å det yttersta för att känna vad basen var. Gott, men bäddade som sagt för en kväll i rusdryckernas excess. Krillans fel som sagt. Och det gillar vi.Inbillningssyndrom

Så skriver Expressen om BDD - inbillad fulhet - och exemplifierar med en tjej som hade fått för sig att hennes hy var så frånstötande att hon i princip slutade äta av rädsla att få finnar och inte vågade vara i närheten av dataskärmar etc. Jo, det kan säkert vara ett problem och är något som bör behandlas, men det finns liknande syndrom som påverkar mitt liv betydligt mer och på ett avsevärt jobbigare sätt. Den inbillade snyggheten som så många män, särskilt framåt småtimmarna och särskilt i takt med ölintag, är drabbade av är ett mycket större samhällsproblem i mina ögon. Vad är det som får de här skabben att tro att "åjo, här har vi ett praktexemplar av min art" och närmar sig en? Jag förstår det inte. Av obekant anledning flockas personer med denna sjukdom framför allt åt Lilla Torg till vad gäller Malmö. Eller så okänt är kanske inte skälet ändå. Runt Möllan är det ju många som lider av inbillad coolhet. Den yttrar sig i att stå lite lätt lutad mot till exempel en vägg, pelare eller bardisk, titta lite snett upp mot alla som är i närheten eller går förbi samt i att ha som princip att aldrig tilltala någon först. Fem minuter före stängning kan dock den inbillade coolheten slå över i inbillad snygghet även här.Porr under mammaledighet?

Jag var ute och rände med ett mycket gott sällskap igår. Hon jobbar på ett stort bilföretag där hon också sitter i styrelsen. Det har hon inte gjort så länge, men märkte tidigt att en hel del, män i synnerhet, plötsligt dramatiskt minskade på sexistiska kommentarer och allmänt skitsnack till henne. Andra känner inga spärrar överhuvudtaget. En kvinna som vi kan kalla Angelika eftersom hon heter så har en lång historia av att dela med sig olämpligheter inför allehanda kolleger vid allehanda tillfällen. Exempel på detta är att hon vid flertalet tillfällen givit ingående beskrivningar av engångsliggs egenskaper i de nedre regionerna inför en fullsatt personalkafeteria.

För att komma till saken så stannade hon min kompis i det öppna kontorslandskapet för att berätta om något fascinerande hon hade sett på tv. Tydligen visar de en reklam på femman som ska ha tydliga porrinslag på något vänster eller höger. Tjejen står visst på alla fyra bland annat. Angelika hade gjort en upptäckt. Hon förklarade att tjejen i filmen såg ut precis som min vän. Och att om hon hade varit på mammaledighet hade hon varit säker.

Det är ett par småsaker som är lite störande i denna utläggning om man frågar mig:
  1. Angelika associerar pornografi med sin kollega och berättar detta framför halva kontoret.
  2. Angelika antar att det första man gör när man får barn är att spela in porrfilm.
  3. Angelika tänker inte på min kompis position på företaget.
Tilläggas bör att Angelika sitter lite löst just nu, vilket kanske kanske detta inte direkt har hjälpt upp..Floyd no more

Jag har tidigare skrivit om Floyd och när han nu är bortgången är det naturligtvis lite tråkigt. Hans väninna blev enligt utsago mycket överraskad då han "var i god form och mådde utmärkt". Personligen tycker jag kanske inte att faktumet att just Floyd drabbades av en hjärtinfarkt är så förvånandes. Han har ju trots allt inte gjort annat än levt i och för överdåd i mat- och dryckesväg de senaste 20-30 åren iaf. Och diagnosticerades med tjocktarmscancer i somras. Men som sagt lite tråkigt. Det är ju ingen annan som har tagit över hans mantel av att på allehanda platser supa sig igenom en matlagning iklädd fluga. Den enda fördelen jag kan se är att nu kanske det blir fler repriser på tv.Bussunderligheter

När man åker buss händer en del mer eller mindre underliga saker. Som busschauffören förra veckan. Senast att inrapportera gällande detta är:
  1. Ett annat tillfälle förra veckan när jag steg på bussen på centralen. Jag var först på och slog mig ner en bit in. Som tredje person efter mig kom en kvinna och hon satte sig på sätet bredvid mig. I en i övrigt tom buss. Underligt. Dessutom luktade hon mycket parfym.
  2. Imorse vid Folkets Park. Jag har alltid min shuffle igång för att slippa andra människor på väg till tåget. Bredvid mig gnäller en kvinna och menar på att "detta kommer jag aldrig göra om" varpå väninnan som har sittplats svarar "det är mycket bättre om man sitter ner". Gnällspiken replikerar: "Jo, men det är alla som pratar som stör mig". Till exempel de som överröstar min ipod tänker då jag.
  3. I eftermiddags. Ingen steg av vid Folkets Park. Mycket underligt.Paradis för bratsen

Igår hade Stella kalas. Jag hade under kvällen argumenterat mycket väl för Debban i vanlig ordning, men när jag var på toaletten bestämdes motsatsen och plötsligt fann jag mig på Koi (jag hade missat att det fanns annat än sushi där). Där försökte en man dricka av min öl. Han erbjöd sig att köpa mig en ny vilket jag artigt tackade nej till i tio minuter. Sen insåg jag varför han trodde att det var hans glas. Jag var visst den enda i lokalen av kvinnligt kön som inte drack antingen rosé eller drinkar. Tjejer dricker tydligen inte öl i de trakterna. Nej, så jag är uppenbarligen inte lämpad för Lilla Torg. Skönt.Lära sig nya ord

När jag var på systemet idag stod det en herre i kostym bakom mig i kön. Vi handlade för lika mycket, men han hade hälften så många flaskor. Han kanske köper lite bättre vin än jag, men jag tror nog att jag kommer ha roligare när mitt konsumeras.

Häromdagen lärde jag mig ett nytt ord: hämtehår alternativt hämtefrilla. Kamma-över-flinten alltså. Jag bidrog med ett annat favoritord nämligen köpetant.Mors lilla Olle

Olle i min klass är från Malmberget, tycker inte om att gå, tycker om att åka spark, har skoter i Norrland, säger bestämt nej till det mesta, kallar mig fyllskalle och förklarade att han rodnade när han läste första stycket i texten jag lämnade in den här veckan. Förra veckan lämnade han in en text som handlar om en man som dränker sin son. Skälen till detta är:
1. Sonen är inte blond som de andra i familjen.
2. Sonen är dålig på att kasta macka.
3. Pappan har en dålig dag.
Det är en mycket obehaglig text. Förhoppningsvis speglar den inte Olle i en framtida fadersroll.Hård skola

Igår var vi på utflykt i skogen med skolan och det var nästan som på dagis. Skillnaderna var hårfina. Vi kom fram till Fulltofta och alla ställde sig i en lång kaffekö (på dagis hade det varit varm choklad som gällde). Strax därefter förflyttade sig samma personer mot toaletterna (men ingen behövde hjälp att torka sig). Sedan var vi redo att ge os ut på det röda spåret. Biträdande rektor hastade i förväg och hjälpte alla att komma rätt första gången vägen delade sig. Sedan var det fri lek längs leden. Några pojkar tog sig ett bad. Efter ett tag slog tävlingsinstinkten till och Jonas och jag kände pressen att gå om så fort vi såg någon framför oss. Vi var tillbaka en halvtimme före de andra som börjat gå den 5 km långa rundan samtidigt som vi och en timme före dem som gick fel. Köket hade följt med och vi fick mat och läsk och sen kaffe och kaka innan vi chartrade bussarna igen. Där räknades tomma platser (på dagis räknas elever) och troligtvis stämde det eftersom vi åkte hemåt igen. Utmattad av den oerhört ansträngande dagen somnade jag mot fönstret.Bussunder

Något underligt skedde imorse när jag steg på bussen vid Folkets Park. Jag tittade snabbt upp mot chauffören och hälsade (jag är bussartig) efter att ha stuckit mitt kort i läsaren och han såg snygg ut. Jag måste ha varit tröttare än jag trodde för detta faller ju på sin egen orimlighet. Att se bra ut i kombination med bussföraryrket är ju en omöjlighet i paritet med kvinnor som är:
1. fula på tv
2. osminkat stylade på tv
3. äldre än 35 på tv3.Nyckelben

Ibland (ganska ofta) hänger jag upp mig på saker. Igår hamnade nyckelben i fokus större delen av dagen. De som hade oturen att vistas i min närhet fick långa, meningslösa utläggningar och teorier om detta lätt s-formade ben. Min främsta fråga var hur namnet kom sig? Ett s kan man väl knappast kalla nyckelformat, vilket störde mig betänkligt. Hur besvärligt det måste vara att bryta benet upptog också stort tankeutrymme. Nu har jag iaf avslutat mina efterforskningar på området och kan berätta att nyckelbenet står för 5% av alla fakturer, att man under de 2-5 veckor det tar för det att läka har armen i mitella, att det är det enda horisontella benet i kroppen och att det inte finns hos fyrbenta djur. Namnet kommer sig av att när axeln går ur led roterar benet runt sin axel som en nyckel. Tack wikipedia.Nej, det är inte ok

Jag kom hem från skolan och var väldigt trött. Lösningen tänkte jag var kaffe. Dessvärre funkade inte min hjärna tillräckligt långt för att komma ihåg att lägga i huvudingrediensen i bryggaren. Jag förstår om jag blir utesluten ur quizlaget ikväll.

Skodon

Det är något med skor och Debaser. Förra veckan trillade Shittys sönder i fyra delar i kön på väg in. Hon var mycket pragmatisk och lade ner skorna i väskan, ställde sig snett bakom Sven och försökte undvika att vakterna skulle uppmärksamma hennes nakna tår. Det funkade. Ännu bättre drag från hennes sida var att låna Lisas ballerinor när hon skulle på toaletten och sen inte lämna tillbaka dem. Lisa, som ju efter ett större shotkalas var lite överdrucken, efterfrågade dem inte heller förrän efter att stället stängde. Då hade hon sprungit omkring både inom- och utomhus i små löjliga steps som med nöd och näppe täckte häl och tånaglar. Värdigt.

Igår på väg hem, med kycklingkebab i handen, efter kräftskiva och just debaserbesök sade min ena sko ritsch. Eller det är vad jag antar, jag hörde inget. Folk låter ganska mycket vid halvfyratiden utanför konsum. Men synd var det. Skorna är fina.
Två andra böcker

En del böcker läser jag regelbundet om:
mannen utan väg av Erik Lindegren läses främst av pretentiösa litteraturvetare som inte har något liv
och
The Waste Land av T.S. Eliot läses främst av pretentiösa litteraturvetare som inte har något liv.Två böcker

Idag har jag läst ut två böcker:
1. Bränt barn av Stig Dagerman. Läses främst av pretentiösa unga män som vill visa sig vara intellektuella. De enda namngivna karaktärerna heter Knut (pappan), Bengt (sonen), Berit (sonens flickvän), Gun (faderns dam). Boken kom ut 1948 och vad som är anmärkningsvärt är att dessa fyra namn alla skulle passa barn födda under detta decennium.
2. På andra sidan Venus av Elisabeth Andersson. Läses främst av opretentiösa kvinnor som inte har något behov av att visa sig intellektuella. Det är första delen i en triologi som handlar om tre väninnor som under studietiden börjar kalla sig BOSS som står för Bitches of Sweet Success. Och akronymen går naturligtvis i uppfyllelse.En text, dubbel lön

Det är en självklarhet att frilansande journalister försöker sälja in sina alster lite överallt. Vad som kanske känns lite mer sådär är väl när samma krönika trycks i både Sydsvenskan och i SvD. Ola Wong borde nog ta och se över det här.

Fibbe och jag intog onsdagslunch i form av sushi i Kungsparken idag. Som vanligt kände jag mig tvungen att rätta honom om parknamnen, verkar vara stört omöjligt för så många att komma ihåg vilken som är vilken. Detta är i princip det enda jag kan om Malmös geografi så lo and behold: Kungsparken är den som ligger åt Gamla Väster till, Slottsparken den på andra sidan bron mot stadsbiblioteket och Kungsträdgården bron åt andra hållet mot Malmöhus slott.

Här satt vi.Inget särskilt

För den som undrar hur det går med mitt getingstick kan jag berätta att det bättrar sig och att det inte längre gör ont iaf. Mina porer har inte varit så förtjusta dock. Igår bildades som små sandkorn av torkad vätska i varje por i ett drygt enkronestort område. Idag närmar det sig den gamla femtioöringen och de små små kulorna har minskat. Spännande vetande.

Jag är för övrigt ganska säker på att det var tjejer som visiterade Helsingborgarna på matchen. Min erfarenhet är att de är mycket slarvigare än männen. Kvinnorna kollar bara där man skulle kunna gömma något.RSS 2.0