Täppas täpper till tanten

Upprörd diskussion om försäkringskassans bedömning av sjuka:

Täppas: - Jo, men kan det inte vara så att man ibland kan jobba med andra saker?
Arg kvinna: - Som om man inte kan se, ska man då tvingas att sy?
Täppas: - Om man inte kan se, kan man alltid bli programledare i radio.

Roligt.Kvinnor har ingen egen vilja

Varför skulle man få klä sig som man vill? För det är ju en självklarhet att det inte är något man gör som man vill. Den där viljan finns inte när det gäller kvinnor. Men det är ju ingen nyhet. Kvinnor mår alltid bäst när någon annan bestämmer vad de ska ha på sig. Det är bättre att begränsa deras vilja lite så de inte väljer fel. Oavsett om valet är eget eller ej.

Jag har svårt att tro att förbud mot heltäckande klädsel motverkar kvinnobegränsande strukturer. Det är snarare att ge sig på symptomen än orsaken till problemet. Det troliga är väl att de kvinnor som tvingas bära niqab och burka av sina män i och med ett förbud istället för att till exempel bära en vanlig hijab när de är ute begränsas till hemmet. Om man är av åsikten att det är mot gud och allt möjligt att visa någon hud är det inte särkilt troligt att själva åsikten förändras. Risken är då som sagt att kvinnorna inte kommer ut i offentligheten och därigenom utesluts från sammanhang där de skulle kunna finna en väg ut ur de begränsningar som läggs på dem från sina män.

I övrigt kan man ju också fråga sig om förbudet bara gäller när plaggen ser ut som burkan och niqaben eller om det, vilket det borde, i så fall också omfattar all typ av maskeradklädsel där det egna ansiktet inte går att urskilja. För det är ju det som hävdas bortsett från kvinnoförtrycket, att man ska kunna identifiera alla människor genom ansiktet. Så bort med alla typer av masker ur butikerna, och hoppas att den här globala uppvärmningen inte sänker vintertemperaturen så pass att folk vill skydda ansiktet mot kylan. Då hade det kunnat bli lite jobbigt. Men jag tror att förbudet bara riktar sig mot muslimer. Så det enklaste är väl att bara kasta ut dem så är problemet löst.Match

Samma resultat som förra gången hemma mot Djurgården, 2-1. Då också sol.

Höjdpunkter:
  • Vinst.
  • Hyllning till Sudic.
  • Halsti i shopen.
  • Bra tifo. (Skönt att slippa allt papper, mina armmuskler står inte pall för det.)

Mindre glatt:
  • Uselt, slarvigt spel. Det där insläppta målet?
  • Halsti rejält linkandes på kryckor.
  • Harry hällde ut en halv flaska vatten över mig vid 1-0.
Markerna

Igår var ännu en sån dag då man bara gör saker hela tiden och det är väldigt praktiskt att ha bil. När jag kom till Lödde framåt eftermiddagen kom jag därför billedes. Opraktiskt kan tyckas om det är skralt med alkoholfria alternativ hos familjen Berg. Ännu mer olämpligt när frun i huset redan sitter med en öl i handen och Majs också ger sig in på den banan. Lite snabbt och lätt räknade jag då efter för- och nackdelar och kom fram till att alkohol var värt att sova över och bli väckt i ottan av barnen.


Otto får öl som smakportion av Majs.Vilda är nästan lika lång som Ninni i inlines.


Vilda och Elva tyckte att det var hög tid att göra mig sällskap i vardagsrummet vid sju. Och det kan man ju förstå, de hade ju lekt uppe på rummet säkert tjugo minuter innan de tittade nerför trappan och förklarade att "henne sover". Det hade jag gärna gjort.


Vilda var inte fullt så pigg som hon först ville förespegla och kröp ner hos mig en stund. Sen körde jag hem och sov ett par timmar till.


Det var sol så jag lade mig i en solstol med en bok och Katt på mig.

Jetzt trinken und essen mit Blem!Kvinnor och jordbävningarna

Precis som Krillan orsakade förlusten i måndags, är det kvinnorna här i världen som är skyldiga till alla jordbävningar. Fråga bara böneledaren Hojatoleslam Kazem Sedighi vid förra fredagsbönen i Teheran: ”Kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, korrumperar deras kyskhet och sprider äktenskapsbrott i samhället, vilket ökar antalet jordbävningar”. Det är skönt att någon klarar ut det där. Personligen vill jag inte ha en massa skakningar i marken just idag så jag är anständigt klädd än så länge.
Aprilväder

Vädret växlar konstant den här veckan. Varje gång jag tittar upp från skärmen har det förändrats. När det är sol kommer nyckelpigorna fram. De är inte så många än dock.

"Ta livet av kungafamiljen"

"Ta livet av kungafamiljen" sade de på Ring P1. Jag antar att de menade avskaffa kungafamiljen, dvs monarkin. Att döda dem känns lite överdrivet. Om vi inte avrättar barnamördare borde vi inte göra det med kungafamiljen heller. Å andra sidan mer eller mindre tillåts en hel del ta livet av sig, men det kan vi inte gära hindra Bernadottare från heller.

Det oerhörda intresse pressen visar Madeleine och Jonas och då särskilt den senares påstådda otrohetsaffär är väl ändå helt ointressant? Jag känner inte någon av dem och inte heller den där Tora så det påverkar inte mig. Om mina vänner strular till det är skvallret däromkring betydligt mer relevant. Samtidigt är det inte som att jag bryr sönder mig heller om det inte är en nära vän som är drabbad åt ena eller andra hållet. Fast det är klart, folk är ju oerhört mycket snokigare än man kan tro. Det är ganska intressant att se vem som plötsligt hör av sig när de fått höra något om en själv. Helt tyst i månader eller ibland t om år och sen som ur det blå kommer de och tycker det var längesen man sågs och sitter bara där och försöker luska fram detaljer.

DN är en teol dr tillika präst upprörd över att Victoria tydligen vill bli överlämnad av sin far. Personligen föredrar jag den traditionella gemensamma ingången i kyrkrummet eller var man nu gifter sig, men vad gäller just kronprinsessparet kan jag se vissa poänger. Traditionellt är det som bekant så att det är myndigheten hos kvinnan som överlämnas till den blivande maken genom just den variant som tydligen är planerad. Nu är min inblick i kungahuset inte större än vad kvällspressen basunerar ut titt som tätt, men det verkar som att Victoria är förhållandevis styrd av kungen. Om han nu överlämnar henne bör också hans bestämmanderätt över hennes liv försvinna och det kanske är det hon känner, att Daniel inte ställer lika många krav på henne, att hon blir friare. Så kan det vara.Hemmagjort tifo

Det annonserades på hemsidan att det inte skulle bli något tifo mot Helsingborg igår. Illa tänkte Krillan och trampade iväg till närmaste välsorterade pärlbutik. Hemma igen pysslade hon ihop ett eget mini-tifo till oss två.Som ni ser var segern given! Dessvärre hade Krillan, precis som Mff, slarvat och mitt ena örhänge gick sönder ungefär samtidigt som Ofere. Så nu vet ni varför det gick som det gjorde.Falsk självbild

Igårkväll blev jag orolig för min självbild. Jag äger ingen våg så nu när jag hade en ett par meter ifrån mig tänkte jag att varför inte. Efter att ha luskat ut hur den fungerade (eller det gjorde jag inte, den slog plötsligt bara på sig efter att jag försökt en stund) så visade det sig att jag vägde fem kilo mindre än jag trodde. Och då började jag som sagt bli orolig. Varför hade jag bilden av mig som vägandes så mycket mer när alla kläder fortfarande sitter som de ska? Håller man på att bli en sån där brud som ojar sig över att bli tjock? Jag blev lite rädd där en stund. Idag har jag ätit mackor med choklad (inte för inte är ju Bo f d dansk) till frukost. Krisen helt klart över.Sol tack

I söndags var det en sån där solig dag. Ni vet en sån där då man borde vara utomhus och inte nedbäddad i soffan framför maraton av Top Model, Idol, Dating in the Dark eller dylikt. Det var jag också. Inte själv naturligtvis. Jag har aldrig riktigt förstått det där med att ut och gå ensam. Cissi och senare Blem följde med.Jag hade tänkt mig att vädret skulle hålla i sig härute, men det ser dåligt ut. Får kanske lägga mig i ett skåp som Nymfen.


Teknikhinder

När mor och Bo lämnade civilisationen för Lomma för några år sen valde de att kompensera detta med ny teknik. Ny för mig iaf. Att använda deras badrum är lika med att inte förstå någonting. Istället för en normal kran över handfatet är det en spak av något slag som man kan dra uppåt, nedåt och åt sidorna. Vad som innebär mer eller mindre vatten och vad som ger varmare respektive kallare vatten går inte räkna ut. Inte om man är jag iaf. Duschen har som man kan välja mellan handdusch eller rakt ovanifrån. Hur man växlar mellan dessa är oklart. Ibland funkar det att trycka in/dra i ett reglage, ibland inte. Hur man får varmare vatten är också en gåta. Jag provade att snurra där det stod gradantal, men det hände inget. Man skulle kunna tro att jag rett ut dessa funktioner vid det här laget, jag har ändå passat hus och katter här sammanlagt en månad säkert. Nu är det inte så lätt dessvärre. Uppenbarligen.Patetiken frodas i Malmö, del 8

Igår begav Krillan. Lisa och jag oss till Lilla Torg på aw. Krillan höll på att kissa på sig när vi hamnade i samma sällskap som Jens Fjellström. Efter att ha frusit rumporna av oss ägnade Krillan och jag oss åt att äta pizza, dricka lite mer öl och youtuba mff. En dag, en dag skaffa sig ett liv. Kanske redan ikväll?

Askonsdag, har inte den redan varit?

Det snöar aska på Island och tydligen ska man hålla sig inne med dörrar och fönster stängda och täppa för alla ventiler. Ventilation är alltså av ondo. I Malmö är det sol. Lite disigt, men det beror nog snarare på timman än vulkaner. Jag har tyckt att det här utbrottet är ganska lustigt, det är ju ändå förhållandevis harmlöst, men så slog det mig att idag är det fredag alltså är det per definition lördag imorgon. Och då ska mor och Bo åka till Kerala och jag packa ihop katterna och bege mig till Lomma ett tag. Om deras flyg nu skulle bli inställt så förstör ju det mina planer. Okej, jag har bara en plan för de här veckorna och det är att köra till Hbg på tisdag. Så jag säger det redan nu så är det gjort: Mor och Bo, om ni inte skulle komma iväg nu i helgen så har jag ändå bokat bilen på tisdag. Ni kan cykla.


(Den här bilden har jag naturligtvis inte fipplat med själv utan snott)Skolpoliser i ny tappning

Aftonbladet skriver om ett vallöfte från sossarnas sida om att alla elever i grund- och gymnasieskolan kommer att få en kontaktperson inom polisen att prata med om de misstänker problem med alkohol, narkotika, våld etc. Numret till denne kommer att finnas tillgängligt på alla skolor. Vad jag spontant undrar är hur många som kommer att tjuvringa? Det går väl fortfarande att trycka #nånting så man blir hemlig avsändare? Jag förstår inte heller, vilket naturligtvis är en mer relevant reflektion, varför detta ska behövas? Varför kan inte barnen om, som Bodström säger, "någonting har gått snett, när varningssignalerna kommer om att killen eller tjejen plötsligt byter umgänge eller slutar gå i skolan, då ska man kunna kontakta den här kontaktpolisen" inte prata med personal på skolan? Sist jag kollade fanns det lärare, kuratorer, skolsköterskor, rektorer etc på skolorna runtom i Sverige. Varför ska polisens resurser läggas på barn som mår dåligt? Är det inte andra instanser som ska in där?
Gnällerier

Så har jag en sån där dag där man bara går omkring (eller det kanske är en överdrift rörelsemässigt) och är bitter. Det var inte direkt någon överraskning att jag inte skulle bli imponerad av denna tisdag när jag för andra natten i rad inte lyckades somna förrän klockan var alldeles för många timmar över tolv. Om jag inte hade tänkt skolka redan hade jag gjort det. Nu hade jag en anledning att inte ta tåget till Skurup. Det innebar naturligtvis inte att jag fick sova sådär trevligt tills man är utvilad, utan jag steg upp lika tidigt ändå och fick använda mina hjärnceller på jobbet. Det gick bra, med kaffe till hjälp, men när jag kom hem vid lunch började min hjärna sluta fungera på riktigt. Vad jag tänker på och som valfri människa gärna får lösa åt mig är vad jag egentligen ska hitta på efter den 11 juni. Förslag? Nej, trodde inte det heller.Blindporr

Nej , jag ville bara sprida den här notisen om porrtidningar för blinda.Lommaren

Jag kommer bosätta mig i Lomma ett tag med start från lördag. Jag har provat på det där glassiga livet i rikingkommunen några gånger nu och det som slår mig därute är hur tråkigt det är så fort solen försvinner och hur olidligt det är när nätet krånglar. På sommaren är det betydligt trevligare än vintern och våren borde bli ett mellanting. Så jag tänker att det ska vara ovanligt varmt och soligt för årstiden när jag är där. Kanske inte så att man känner för att bada; det är det alldeles för långgrunt för så kallt vatten för. Däremot så man kan sitta med datorn i knät i trädgården i en solstol och ha kattskrällena strykandes mot benen på en.

När jag var liten var Lomma synonymt med hav, strand och med lite tur en glass. När jag tänker på Lomma nu ser jag förutom mor och Bos hus systemet (var fortfarande över disk sist jag var där), fiskaffären och Mårtenssons framför mig. Det skulle man kunna tolka som att det jag gör när jag är där är att äta fisk och dricka vin. Och då är man inte helt fel ute. Cissi och jag drack alldeles för mycket av det vita en natt i somras. Då uppmärksammade vi genom fb-rykten att herr Jackson inte var i livet längre. Det var en trevlig kväll, men mindre bra dag därefter. Särskilt för Cissi som försov sig till jobbet.

En annan sak jag också brukar göra är att lämna kommunen. Det är jag ganska bra på. Ett vanligt utflyktsmål är Malmö. I Malmö kan man ha ett liv och det är trevligt. I Lomma får livet komma till en och det är också trevligt. Så vad jag egentligen vill säga är: Kom och hälsa på mig i min kommande ensamma kattkvinnotillvaro! Annars kanske de äter upp mig.


Han kommer inte att vara hemma.Vad jag inte orkar läsa nu

På sistone har jag mest läst vampyrböcker, lagom ansträngande. Så nu inför författarbesök läser jag Falkenland. En samlingsvolym med fyra novellor eller kortromaner om man så vill. Jag har läst de två första och nu känner jag att det får räcka. Jag orkar inte läsa mer om mammor som inte har någon kärlek för sin dotter och ser henne som en rival. Jag orkar inte läsa mer om hur oren och smutsig kvinnan per definition är. Jag orkar inte läsa mer om hur sexualitet blir ett tvång för att frigöra sig från sina föräldrar och hur den samtidigt binder personen till en nedåtgående depressiv spiral. Jag kanske skummar resten senare. Men det får bli senare.

Till nästa bokcirkel har vi Kosmokomik av Calvino. Den är lite annorlunda Falkenlands böcker får jag säga. Jag läser dock hellre hennes.

Istället för de här böckerna jag borde läsa har jag lånat Lesley Lokkos senaste av Lisa. Betydligt lättare läsning. Kan man se på tv samtidigt om man skulle vilja. Och det vill jag.Fersens väg

Igår var jag på kalas. Stella och Johan har flyttat in i en lägenhet som inte alls passar dem. Den takhöjden, de fönstren, golvet, ytan ligger inte alls för dem. Tacka vet jag när Stella bodde i en skrubb med kokskåp (hon kan ändå inte laga mat hur mycket hon är försöker ljuga om den saken nuförtiden så det räckte bra) i krokarna här någonstans fast längre bort. Där var det praktiskt att man kunde nå alla delar av lägenheten från toaletten om pappret var slut. Så borde de ha satsat nu också isf det där överdådiga palatset.Danskar är roliga, del 4

Strejker i Sverige handlar i regel om lön eller skiftförändringar. I Danmark kan de lika gärna handla om rätten att bli full på sin arbetsplats. Det är så olika. På Carlsberg har de lagt ner arbetet pga begränsningar i antal öl de får dricka till lunchen. Från första april fick de plötsligt bara ta en öl till skillnad från tidigare tre! Skandal! Klart att man ska gå ut i strejk! Dessvärre verkar inte alla hålla med, strejken har förklarats olaglig. De är så taskiga de där danska byråkraterna.Balkong - sol

Jag har sol på min balkong. Det är trevligt såhär när det är vår och sommar. Dessvärre har jag det bara på morgonen/förmiddagen. Då är jag i Skurup allt som oftast.Det är så roligt med telefonkö

Idag ägnade jag en alldeles för lång stund i kö till Com Hems kundtjänst. Jag vet att min telefon är lite halvkass vad gäller att inte låta som att man befinner sig i ett trapphus alternativt en burk och att den man talar med allt som oftast försvinner bort en halv sekund lite då och då. Ändå undrar jag om det inte är Com Hem själva som lade in det där spraket precis när de sade hur lång den beräknade väntetiden var och hur många samtal jag hade före. För om jag hört hur lång den var och därmed rimligtvis den miljonen kunder jag hade före mig hade det inte funnits en chans i världen att jag stannat i kön. Men det är så olika hur man fungerar som företag. En del vill ha kunder och satsar på service, andra vet att de får sina kunder ändå.Hunddrömmar, alltså inte som i mina noveller

Jag drömde om hundar inatt. Alldeles säkert en reaktion på de två gigantiska exemplar jag mötte på väg till stadion. När jag nu googlade på gigantiska hundar blev responsen denna:


Frasse heter han tydligen.

Riktigt så såg inte de där hundarna ut. Inte alls faktiskt. De var inte fullt så mörka, mer gråa i tonen och lite lockiga. Och lite större. En av hundarna jag drömde om för att återgå till det var en korsning av det mesta, men mitten på ansiktet var ungefär som en ljus mops. Jag minns inte om den var min eller någon annans från början, men det var jag som skulle ta hand om den iaf.

Vad jag vill säga med detta? Absolut ingenting, men Fulle blåtandade en bild på Pnoten i Skillinge så nu har jag ett alldeles utmärkt tillfälle att lägga upp den här:


Gammal och sjuk.Liggeläget just nu

Farmor - Agon
Fritte - Hamad
Fulle - Dusan
Harry - Kruys (har planer på att byta efter klippet)
Jag - Sudic
Jofi - Ofere
Jonathan - Ofere
Julia - Halsti
Krillan - Gische (Agron suppleant)
Lisa - Halsti
Max - Halsti
Oscar - Larsson

Horoskop 5-11 april

Än en gång har fröken Emanuelsson och jag skådat i stjärnorna:

 

Väduren

 

Idag fyller mamma år. Det är bäst att du gratulerar henne. Minns du inte att hon fyller år. Det beror på att du är glömsk - du är Vädur. Hon fyller jämt, du måste ge henne något alldeles speciellt. Är hon död? Kanske är hon bara död för dig. Allting cirklar inte bara kring dig. Vänd dig ut, vänd dig mot omvärlden, ge lite, du har tagit hela livet.

 

 

Oxen

 

Allt är som vanligt denna vecka.

 

 

Tvillingarna

 

Oj oj oj! Så mycket pengar som trillar in på kontot den här veckan! Det lönar sig att arbeta hårt och alla burkar du nu har samlat ihop har blivit en ansenlig summa efter pantning. Det är dock inte mer än rätt att du skänker lite till Frälsningsarmén. Många hemlösa är ledsna för att du tog deras påsar när de sov. Men allt för ett gott syfte. Din nya frisyr är värt det.

 

 

Kräftan

 

Tag kontakt med en oxe. Oxen behöver uppmuntran. Oxen rullar på i gamla hjulspår. Bara du kan bryta mönstret. Du kan vara som den friska vind som blåser in genom det vidöppna fönstret. Du har tillfälle att förändra en annan människas liv. Det är du som avgör om det blir till det bättre eller det sämre - för oxen. Men stjärnorna talar sitt tydliga språk: för din egen del kommer tilltaget bara att bringa lycka. För varje halmstrå får du tusenfalt tillbaka.

 

 

Lejonet

 

Det är kallt ute. Du är anpassad för ett helt annat klimat. Det är därför du nu försöker gräva dig till Kina. Tänk dock på att använda överlack på naglarna så att du inte förstör den fina färgen du precis har penslat på. Om du inte når in tillräckligt i jordskorpan kan du söka dig till första bästa hona eller hane och värma dig hos denne.

 

 

Jungfrun

 

Du är en fulländad skapelse, inte bara denna vecka utan alla veckor. Varför blickar du i stjärnorna efter vägledning, allt står skrivet i ditt hjärta. Det är du, Jungfrun som är Skapelsen, det går inte att skilja dig från Skapelsen, ni är ett, ni går hand i hand. Du förstår inte hur mycket du betyder för mig och för hela världen. Allt ligger på dig, du ska göra allting gott. Ät en apelsin, ät ett ägg (rått), vittja fällorna och ta steget ut från fönstret.

 

 

Vågen

 

Bara för att du är våg ska du inte ta din vikt på så stort allvar. Det handlar snarare om hur du ska nå balans i ditt kärleksliv. Månarna är ovanligt kärlekskranka i ditt tecken just nu så passa på! Hångla upp busschauffören du alltid har haft ett gott öga till, eller tillåt dig att onanera! Om du har en förkärlek för det motsatta könet är det kanske nu du ska sluta upp med alla preventivmetoder och pricka kondomerna? Ett kärleksbarn är också ett barn.

 

 

Skorpionen

 

Har du prövat Internet? Du kan titta på videor, du kan ta kontakt med andra människor, du kan få nya intryck. Pröva!

 

 

Skytten

 

Du har lite tur i spel men inte jätte. Du har tur i kärlek, till en början men sedan vänder det. Kanske inte denna veckan men nästa. Det vänder men inte helt tvärt. Det fortsätter att vara bra, eller ja, inte riktigt bra men okej. På jobbet är det tråkigt men du kanske får påökt men det får alla andra också, det beror ju på inflationen. Du vill känna dig utvald men utvald kommer du aldrig att bli. Vald kan du dock räkna med. Vald men inte handplockad. Vald som nummer tre eller fyra, något i den stilen. Grattis!

 

 

Stenbocken

 

Du sprider dålig stämning denna vecka. När du kommer in i ett rum är det som om du tar med dig alla förmultnade löv från hösten. De sprider sig överallt tillsammans med det nytinade hundbajset på dina skor. När du går igen andas alla ut. Tills de upptäcker att du glömt kvar en halvrutten, överkörd igelkott under skostället.

 

 

Vattumannen

 

Du har tagit dig vatten över huvudet. Varför skulle du tvunget lägga dig i andras affärer? När ska du inse att det finns fler människor än dig själv? Det är oförskämt. Som botgöring för dina synder rekommenderas att läsa fem Ave Maria ståendes på huvudet alternativt att lära en förskoleklass Internationalen utantill.

 

 

Fiskarna

 

Glömskan äter upp dig. Du har glömt vad du har glömt, det är oerhört viktigt. Inatt kommer du att vakna och minnas, sedan kommer du att glömma allt igen. Det är viktigt att du har papper och penna beredd invid sängen. Om du antecknar det som är så nära att försvinna kan du lösa problemen, om du somnar om är det försent - för alltid. Ett alternativ är att dygna. För någon gång under dygnet dyker insikten upp. Ta med dig en vän. Den kan hjälpa dig att minnas.Det här med skägg

Jag gillar skägg. Alltså vårdat skägg, inte växa-hur-som-helst-skägg. Om jag varit man hade jag fått nöja mig med att dra på ett tomteskägg varje jul för att överhuvudtaget få en känsla för vad skägg är. Iaf om min pappa fortfarande skulle vara densamme. Skäggväxten är alltså ganska patetisk i min familj. Pappa har små tufsar på kinderna här och där och Daniel kan med lite tur få till en halvdan mustasch. Fulle är den ende som har potential att kanske kunna få till något en dag. Med betoning på en dag.

Alla tänker inte som jag. Vid två tillfällen den senaste tiden har jag diskuterat just skägg med en kompis som är betydligt med tveksam till det. Först var det en man hon träffar väldigt sporadiskt: "vi började prata om att han hade så mycket skägg att man kunde tro att han ville ha det som en murrig fitta i ansiktet". Idag var det en flicka hon träffar: "nån gång när jag hånglade med henne tänkte jag förvirrat att hon kunde vara glad, eller jag kunde vara glad att hon hade så lite skäggväxt".

En negativ aspekt med skägg är dock att det ser för jäkla dumt ut när katthår fastnar i det.Farmor har valt Mff:are att ligga med

Jag påskade hos farföräldrarna i Skillinge med Fulle. Fulle hade med sig OP och jag hade godis. Farfar visade sig ha bristfälliga kunskaper vad gäller sexism och kallade sig själv sexist för att bara han och Fulle åt ägg och att han pratade med honom om just äggen. Detta eftersom han älskar Skavlan och avskyr Gynning och naturligtvis var mycket upprörd över Gynnings beskyllningar mot den frejdige norrmannen. Jag bryr mig inte om Gynning, men ogillar Skavlan starkt just på grund av hans oerhört sexistiska och nedlåtande attityd mot just framför allt Gynning. Det blev en liten konflikt där vid matbordet.

På lördagen kom Avspark och farmor fick välja spelare. Hon studerade spelarna noggrannt. Ofere var intressant när hon  såg att han hade gjort 41 mål i allsvenskan. När hon tittade på bilden var han däremot så klart otänkbar: Han hade ju "varit ute i solen alldeles för mycket". Av samma skäl var naturligtvis Elanga också borträknad, liksom alla som hade minsta tillstymmelse till skäggstubb eller mustasch. Fulle försökte göra reklam för RÅP, men han såg "alldeles för gammal ut". Ja, 23 år är ganska mycket för en 86-årig dam. Det får man förstå. Alla andra som hade för lite hår gick också bort. Kruys med sina lockar var intressant en liten stund fram tills hon uppmärksammade att han bara var 1.77 lång. Det gick ju inte. Det som till slut avgjorde valet var en näsa. Agon har en väldigt stilig näsa i farmors tycke.

Annars så har det mest varit att inte få vara ifred en sekund, undvika bråk i onödan, få bilder på Fulles kompisar blåtandade till sig, få visat sig nakenbilder av dem och annat som hör påsken till.

Ett socialt experiment

Idag åker jag till Skillinge och firar påsk med Fulle och farföräldrarna efter att Tradera har vägrat göra mig till lags, till exempel genom att inte hänga sig. Det blir nog bra på Österlen med. Jag tänker mig att jag ska prova något spännande, att inte ha med mig datorn. Alltså, vara utan dator i hela två dagar. Går det? Kommer jag ha mer att säga min familj när jag inte hela tiden letar nät att fulsurfa på? Kommer det inmundigas mer snaps? Mer godis? Spelas mer kort? Jobbas mer i trädgården? Vem vet? Den stora frågan är dock naturligtvis om jag kommer låta bli att försöka kolla fb på mobilen. Med tanke på den ytterst bristfälliga täckningen, åtminstone om man är intresserad av svenskt nät, ökar oddsen för att jag håller mig till sms. Spännande spännande det här.Vad är det för fel på folk?

Jag har aldrig känt att åh-våldtäkt-det-skulle-vara-kul-att-prova. Det är normalt att inte ha gjort det. Ändå är det uppenbarligen många som tycker att det hade varit spännande. Om inte nödvändigtvis i verkligheten (men vem vet) så i tv-spelsvärlden. RapeLay är ett för psykon trevligt spel som kort sagt går ut på att våldta kvinnor. Om de skulle råka bli gravida kan man tvinga dem till abort. Det får man kanske iofs säga vara en bra självinsikt att inse att generna är så korrupta att det vore fel att föra dem vidare. Å andra sidan skulle det kunna vara incitament nog att istället för att våldta ta livet av sig. Varför inte harakiri, det var ju populärt en gång i tiden.

Eller ja, nu kanske jag var för snäll mot förövarna. Kvinnor är lite överdrivet. Småflickor snarare. I Danmark är det tillåtet med tecknad, målad och datoranimerad barnpornografi. Hur är det i Sverige? Jag har inte en aning. Har av någon anledning aldrig känt ett behov av att ta reda på saken.

Tårtor i överflöd

Jag var ganska sen med att börja följa Edward Blom. Kringlan och Cissi hade babblat ganska länge innan jag ens kollade upp vem den fryntlige mannen var. Fryntlig är nog en synonym vad gäller honom, inte en beskrivning. Det kanske innebär att han egentligen är ett adjektiv. "Den Edward Blomska kvinnan smakade sig fram till de bästa blåmöglingarna på Möllans Ost." Det funkar. Iaf, igår lyssnade jag på Lantz program om tårtor från i tisdags. Om det inte hade varit för att hon ägnade kanske tio minuter av programmet åt att göra liknelser med tårtor och vilken del hon var i en, hade jag gett mig på det också nu. Blom talade tårtor så snabbt att om han minskat tempot lite hade programmet med samma innehåll flutit ut till dubbla längden. Det hade inte gjort något. Inte heller om han fortsatt i samma takt under den tiden. Det är nog enda sättet att få hamna lite i centrum när Lantz håller låda, att prata så snabbt utan att andas så hon inte hinner avbryta mellan marsipan och botten. Jag tycker P1 borde ge karln ett eget program.

Efter söttårtorna kom Lisa Förare-Winbladh och förklarade vilket djävulstyg smörgåstårtan är. Jag kan inte annat än hålla med. Vad är poängen? Första gången jag åt det tror jag var på Lisas konfirmation. Den andra gången jag åt det var hos Lisas farföräldrar i Båstad och sen har jag ätit det någon gång när det har varit någon släkttilldragelse med Seb. Jag kan tänka mig att det går att göra smörgåstårta som är god, men då måste man börja med att byta ut allt som är däri och då blir det ändå bättre om man gör den som separata mackor istället. Vad är grejen med formfranska? Vem vill ha det från första början? Massor av geggig burkmajonnäs? Grädde (som var huvudingrediens i den jag åt i Båstad)? Ägg och kaviar går av naturliga skäl bort direkt, liksom allt kött. Citronskivorna på toppen som enbart finns där som dekoration, nej tack. Så vad som möjligtvis blir kvar då om det är en lyxigare variant är rökt lax, stenbitsrom och med lite tur handskalade räkor, maskinella går inte att äta. Och det kan jag tänka mig att lägga på betydligt bättre bröd isf att förstöra råvarorna med ovanstående trams.

För övrigt åt Cissi, Lisa och jag chokladtårta igår. Helt utan anledning. Beviset på att vi, som konstaterades i programmet, tillhör de lägre stånden.RSS 2.0