Flottiga greker nästa

Det kan tyckas att det skrivs dåligt här och det är helt korrekt. Och sämre lär det bli för nu åker jag och Lisa till utomlandet och badar och dricker för mycket vin! Var bara det jag ville säga.Tänk att ligga med en arab!

Alltså. Israel. Egentligen räcker det väl med det, men jag känner mig som en så oerhört god människa här på morgonkvisten medan jag väntar på att gå ner till tvättstugan igen så jag berättar väl.

I Israel har en arabisk man dömts till våldtäkt för att han påstått sig vara jude. Att de båda ville ligga och troligtvis tyckte att det var rätt gött hjälper inte. Han ljög ju om sin religion/etnicitet (varför kan man inte vara judisk arab undrar ju jag, borde det inte finnas en hel massa såna i just Israel? etnicitet och religion måste väl inte vara synonyma tänker jag. ingenstans står det om han var muslim eller kristen eller scientolog eller vad). När damen ifråga upptäckte att mannen bara var en falsk jude ett halvår senare blev det naturligtvis rättegång och han dömd till 18 månaders fängelse. Det kanske är så man ska göra om man skulle bli våldtagen. Inte hävda att man inte ville och visa på ev skador på kroppen, utan helt enkelt bara säga att han påstod sig vara vänsterpartist när han egentligen var säg sverigedemokrat i lönndom. Ska jag lägga på minnet.


Jo så att

Jag har påbörjat flera inlägg som jag sen raderat. När jag har kommit halvvägs in tänker jag hela tiden "äsch, det här har ingen annan med att göra" och tar bort det. Det är en dålig tanke ur bloggperspektiv. Men så kan det vara. Sen är jag oerhört irriterad över att det inte blir tom rad längre. Det ser ju ut som att jag är dum i huvudet och inte har lärt mig styckeindelning.

Annars kan jag berätta att jag är på den nionde boken i Sookie Stackhouse-serien och idag ska jag skicka tillbaka tre av de tidigare böckerna eftersom jag föredrar när sidorna sitter kvar när jag läser. Jag har också beställt den tionde samt Charlaine Harris andra serie. Igår när abstinensen slog in cyklade jag iväg till sci-fi-bokhandeln på Davidshall och köpte den jag läser nu. Det var lite blandat folk där och en hel del väldigt underliga. Jag kände mig som det miffo jag är.


Sven, en dålig AIK:are

Sven har uttryckt en viss uppgivenhet och kanske också en smula irritation över att jag lade upp bilden på hans attack av min hand. Han menar att sanningen är mer än så. Och naturligtvis har han rätt. Jag försvarade mig fint. Medan inget syns på min hand nu, har hans underarmar sårskorpor. Så kan det gå.
Vi gick på matchen och det var väl tur för Svenne att det gick som det gjorde. Annars hade han nog inte klarat att leva med tre syskon i himmelsblått.
Sven var inte helt nöjd med att ha oss som sällskap. Andra AIK:are på bussen tittade surt på honom.
Utanför Råsunda förklarade Sven att "Oavsett vad kommer AIK att knulla er familj sen."
En tjej i gul-svart gick förbi i för höga klackar. Sven kommenterade "Hon ser ut som hon haft analsex i tre veckor. De gör allting för laget."
Det är så olika hur man resonerar. På lördag är returen och det verkar som att Shitty och Svenne kommer ner till den.


Baderier

Så här på sommaren när det är fint väder och jag är ledig brukar jag cykla iväg till stranden det, inte första men inte långt ifrån, jag gör på morgonen. Så vid nio, halv tio något äter jag frukost och läser tidningen på Scaniabadet. Det är mer värt att vara där innan mannen som alltid lägger sig på kanten ovanför mig eller psykot som tog kort på mig kommer dit än att sova vidare. Jag tänker att jag fortsätter denna goda vana i Stockholmo också. Fast det är väldigt underligt att bada i sötvatten.


I försvar

Igår misshandlade Sven mig. Man skulle kunna tro att det hade varit rimligt att tänka att det naturliga är att vara trevlig mot sin flickväns syster, men icke. Istället bet han mig i handen. Allt för att han är en Solnatattare.


Man är som sitt parti

Det har varit varmt den senaste veckan. Detta berättar jag eftersom det med allra högsta sannolikhet är ett par stycken som har missat det. En del, läs många, läs töntar, gnäller och tycker att det är jobbigt. Jag är bara för. Jag har fortfarande duntäcke och vaknar med det ända upp till halsen. Jag kan sova trots höga temperaturer. Jag blir inte lika bakfull när det är soligt och varmt. Jag behöver inte sova lika mycket. Jag blir snyggare. Mitt hår kan vara utsläppt eftersom det faktiskt torkar. Man måste inte ha kofta eller ve och fasa jacka när man går ut. Det har jag ofta ändå. Annars blir det lite svalt när kvicksilvret faller under 30-strecket. Egentligen borde jag väl ta tag i mina språkkunskaper och flytta söderut, men det funkar inte riktigt med Cissi, Elias och mina fjärde riket-planer. Man måste ju hålla fanan högt och visa gott föredöme. Man är ju som sitt parti. Se på Littorin till exempel.


Insidan eller utsidan

Det är olika hur man väljer att vara när man jobbar. Jag till exempel orkar inte förställa mig och vara tråktrevlig hela tiden och har följaktligen introducerat trion man ska välja vem man vill lägga med, ha eller va, trion ligga med, gifta sig med eller döda (när vi lekte den en kväll för ett ganska bra tag sen nu var kandidaterna männen vi vid tillfället träffade, alla ville döda samma person dessvärre, de slutade ses strax efter). Detta har naturligtvis varit underhållande när man står och skär grönsaker, gör mackor och dylikt. Dock fick jag tillbaka med frågan: Om dina föräldrar ligger med varandra med kondom och du måste slicka av insidan eller utsidan efteråt, vad väljer du? Själv tyckte jag det var väl lågt och vägrade svara. Ikväll valde Ninni utsidan med motiveringen: "Det blir väl som att slicka av en badboll efter en dag på stranden."


Hur jag väljer bort att förlova mig

Ikväll gick jag och Ninni efter rekommendation för att äta. Maten var bra, vinet var bra och sällskapet fullt dugligt. Mindre bra verkade paret bakom mig ha det. Ninni uppdaterade mig med en blandning av fascination och icke-förstående om vad som försiggick. När de kom beställde de in en flaska bubbel och förklarade att de förlovat sig en timme tidigare. Strax efter slog sig Mikael Wiehe med en vän ner vid bordet bredvid dem. Då glömmer mannen sin alldeles nyblivna fästmö och pratar med bara dem i en halvtimme något. Därefter ringer han upp en kompis och involverar Wiehe i samtalet. Mobilen bortplockad fortsatte han störa de äldre herrarna. Under tiden sitter tjejen och ser övergiven och uttråkad ut. Hon var fast i ett hörn och hade inte en chans att lägga sig i samtalet och få killen att sluta bjuda in Wiehe till bröllopet. Bara så ni vet, så vill jag inte ha min förlovningsdag om det blir en sån en dag.


Deutchland über alles

Jag vet att Tyskland åkte ur igår. Det missades inte. Dock vill jag påpeka att det inte på något vis innebär att de inte står över de andra lagen. Under matchen anklagade Lisa och Krillan mig för att nära en nazistisk ådra i mitt val av lag. Med den logiken är deras förkärlek till fascism uppenbar. Särskilt vad gäller Krillan som dessutom dansar glädjedans bara hon ser en italiensk flagga på flingpaketet. Lisa gillar ju bara Spanien för att hon vill ligga med Torres. Tro henne inte om hon säger annat. Nu gäller det bara att Holland trycker ner de där töntarna på söndag och tyskarna detsamma med Uruguay på lördag. Jag ska se matcherna iaf. Förhoppningsvis håller jag då också på de vinnande lagen.
För övrigt förtjänar Marcus en éloge. Han missade min födelsedag, men skickade blombud dagen efter. Väl tänkt!


Jag vill bara uppmärksamma er

på att Sanna kommer att spela på Stig in fredagar och lördagar! Skäl nog att åka till Ystad! När ni ändå är där kan ni komma och fika på kafét jag jobbar. Vi har fått serveringstillstånd så nu behöver ni inte längre oroa er över hur ni ska få upp promillen på enbart lättöl. Sen kan den av er som är nykter alternativt jag köra mig till Malmö.


Det här med mobiler

En reklam på tv om en mobil (SonyEricsson?) som har ett "unikt gränssnitt". Är det bara jag som blir skeptisk när jag hör det? Jag vill att ett gränssnitt ska vara lättanvänt och då brukar det vara praktiskt om det inte är alltför annorlunda andra man tidigare stött på.
Jag behöver en ny mobil, är oerhört trött på att min funkar lite sådär som bäst vad gäller samtal och inte längre alls för mms. Och jag har haft den i fyra år så det är inte slösigt att skaffa en ny heller (är inte för onödig konsumtion av elektronik, därför och av lathet som min utsladd till högtalaren glappar). Frågan är bara vad för telefon man ska skaffa sig? Alla köper sig ju en ifån nuförtiden och jag kan se fördelarna, t ex att itunes kan kopplas samman och jag kan kolla fb alltid. Nackdelen är naturligtvis att de är dyra och stora. Ah, vi får se. Jag väntar nog lite till med att köpa, såvida jag inte blir alltför förbannad på min egen.


Nyttiga förmiddagen

Häromdagen, när jag ätit popcorn och choklad till middag, kände jag att det kanske kunde vara på sin plats att bli en nyttigare människa. Detta har jag naturligtvis inte iakttagit. Ost och bröd är också mat resonerar jag. Men idag, idag har jag varit duktig. Det kommer nog vara ända fram tills jag blir hungrig igen. Om inte annat för att det knappt är värt det när Nymfen sätter igång sitt galande över tonfisk. Man skulle kunna tänka att det finns annat att äta än tonfisk, men nu är det så att jag fortfarande har projekt tömma skåp och frys hemma. Det går framåt, men väldans långsamt. Var kommer all mat ifrån? När har jag köpt den och varför? Varför finns det massor av glasnudlar i mina skåp? När äter jag det? Och vad gör minipastastjärnorna ovanpå de spaghettilånga pastarören? Och cornichons? Vad tänkte jag där? Etc etc.
Nu äter jag inte äcklig mat eftersom jag lagar den själv, men jag googlade på det och fann detta så varsågoda!

Marcus analyserar sina presenter, jag mina gratulationer

Om någon skulle ha missat det fyllde jag år igår. Om du inte uppmärksammat mig har jag antecknat det i min bok och kommer hädanefter att låtsas som att du inte finns. Så nu vet du varför. Jag pratade med en kompis om detta med hur man grattar folk och vad det är värt. Han menade att man kunde mäta hur nära man var genom detta. Enligt honom då var väggen lägst, sen fb-mess, sen sms och ringa på första plats om man inte kunde gratulera personligen. Jag konstaterar lite snabbt att han inte hörde av sig alls. Risky att hålla utläggningar till folk med snäppet över minne gukdfisk.
Personligen är jag inte fullt lika rigid som denne man. T ex kan en rolig hälsning på väggen vara mer värd en ett rakt upp och ner grattis-sms. Fast oväntade sms är mycket bättre. Igår hörde Lutta av sig och för det har det ändå krävts att hon kollat upp mitt nummer innan hon messade. Och då har hon inte varit på kalas hos mig på säkert 20 år. Det uppskattas synnerligen.
Sen finns det dem som Fulle som fb-grattar en dag i förväg bara för att garanterat vara först. Det gills inte. Men han kom på kvällen och vägde upp det iaf fram tills han lämnade för att se fotbollen.
Långväga samtal från Kanadaland är också bra. Och ger mig varje år dåligt samvete för att jag aldrig ringer själv. I år skickade jag present till damen ifråga på hennes dag iaf, alltid något.
Jag tänkte skriva att ett rakt upp och ner grattis på väggen kommer ganska lågt, men så vet jag att jag gör så själv, även till folk jag bryr mig om på riktigt.
Så har vi dem som kommer på kalaset och de hamnar betydligt högre upp på listan än dem som varit bjudna och valt att göra annat istället. Och där kan vi konstatera att min familj är oerhört konservativ när det gäller bullar. Vanligtvis brukar jag göra med vanilj eller kanel, men igår hade jag äpple i dem. Det funkade inte alls på målgruppen som aldrig har ätit så få bullar förut.
Nej, nu har jag nördat nog om detta. Men tack till er som kom ihåg mig! (eller såg att jag fyllde på fb..)


Oskar Linnros - en ohyvens kille

Jag känner inte Oskar Linnros. Däremot känner jag ibland igen hans låtar på radion. Och radio lyssnar jag på i kafét och där jobbar också Elna. Elna har vänner. En kompis till Elna var på en skivsignering med just ovan nämnda Oskar Linnros. Hon hette något ovanligt i efternamn, vilket inte så unge ändå herr Linnros förklarade att han tyckte var fint och frågade hur gammal flickan var. Hon skulle fylla 16. Den med sina 27 år  i sammanhanget äldre mannen lade sedan till lilltjejen på facebook. Förfrågan väntade när hon kom hem. Jag vet vad jag tycker och det är att det inte är ok. Men hon är iaf äldre än Nubokovs nymfetter. Alltid något.


De vet vad jag heter men de kallar mig Ful-Tess

Så är det på mitt jobb. Hela dagen har jag tilltalats med Ful-Tess. Så trevliga är Kristian och Elias. Naturligtvis helt oprovocerat också. Jag skulle aldrig säga saker eller bete mig på ett sätt som skulle kunna frammana den typen av reaktioner.
Eric är trevligare. Han pratar True Blood och Sookie Stackhouse-serien. Kallar mig inga öknamn.


Nu svartnar det under mina naglar

Jag orkade inte riktigt ta in mina växter och övervintra dem som man ska så när värmen så smått började stiga var det inte en enda liten grön knopp som syntes. Lite tråkigt tyckte jag. Medan jag lite väl länge till inte orkade ta tag i det hände dock något. Jag fick ett jättefint ogräs i en av balkonglådorna!
Till vänster om grönprakten skymtas då en död timjan.
Nu har jag iaf tagit mig samman och fixat mina lådor. Hjälper om man jobbar ute på en plantskola, lite mer lättillgängligt med växterna då.
Idag finner vi då rosmarin, fyra timjor, fyra salvior, blommor varav den vita är lejongap resten vet jag inte, persilja. Utanför bild har vi samma uppsättning blommor och en kungsmynta/oregano.
Cissi och jag har också annekterat den gemensamma balkongen mellan våra lägenheter så idag skrapade jag bort duvskit och planterade fyra tomatplantor. De tålde färden i lillebilen lite mindre bra så de har minst en gren mindre per planta än när de inhandlades. Blir nog bra det med.


Hjärntvätt

Igår tog jag en sväng till Lund och hängde med Sanna. Vi konstaterade ganska snabbt att vi var väldigt nöjda med att slippa de allra flesta från skolan. En fråga vi ställde oss var varför så många envisas med att skapa en bild av sig själva som de försöker passa in i. Att kategorisera sig själv på det viset blir oerhört begränsande och ytligt. Jag är också ytlig, men förhoppningsvis inte genom att försöka passa in i någon mall. Iaf, vi uppskattade båda kreativiteten i nedanstående "annons".


RSS 2.0