Mens - en dödssynd

Jag reagerade på Libresses reklam när den kom för ett tag sen och sen glömde jag bort den tills jag såg paketen i affären häromdagen. Med bindpaketen får man en förvaringsask (känns för övrigt som att en sådan skulle ta väldigt onödig plats i väskan) med en illustration av en av dödssynderna. Så klart. Mens är ju en hemsk sak, något man per automatik associerar med handlingar man förtjänar att dö för.

Hur tänker de? Hur?

Så dödssynder och menstruation är alltså en naturlig koppling inom SCA. Undrar om deras andras varumärken också ska få såna här stämplar? Tena och Libero, vad skulle de kunna få för liknande coolhetsfaktor kopplad till sig måntro?

Om mens är en dödssynd, vad är då inte att få barn? Usch och fy, då har ju högst förkastliga aktiviteter utförts. De skulle kunna göra snajdiga förvaringspåsar att hänga på vagnen. Det bästa är ju om man kan cementera föreställningar om kvinnor och män redan från början. Att mens är något att skämmas för jobbar de ju med senare. Till pojkbebisarna skulle de militärgröna påsarna kunna föreställa tuffa killar i uniform med olika spejsiga vapen i spännande miljöer. Det är ju sånt killar gillar. Flickorna då. Kanske olika pastellfärger med volanger och bild på en kvinna iklädd förkläde som bjuder den duktige mannen på något gott efter jobbet eller liknande. Det finns så många möjligheter!

Inkontinensskydd då. Ja, det är ju ett problem för kvinnor i synnerhet i högre ålder. Kan tänkas, har inte kollat upp det närmare, att det har ett starkt samband med barnalstrande. De har alltså också gjort skamliga saker. Vad ska vi då pryda tena med? De skulle kunna göra häftiga askar med fina beskrivande mönster om kretsarna i Inferno. Det hade nog varit ganska passande att måla upp helvetet i olika varianter så man förstår vad man förtjänar.

Kommentarer
Postat av: Sofie

men jaaaa! hur fan tänkte man här? hur var mötet när man spånade fram idén till kampanjen? "mens. det känns ju lite så...syndigt, liksom." "men bra, bra göran! vi kör på det!"

2011-03-16 @ 10:25:50
URL: http://peppigt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0