Apropå apotek

Jag kom på att jag felaktigt utpekade mitt favvoapotek som dåligt. Postapoteket ligger ju på Baltzarsgatan och är ett hjärtatapotek. Där har jag också fått ett inflyttningserbjudande, 20 % på allt utom receptbelagd medicin. Lite bättre deal.

Bra så, nu har jag rett ut ljuget.Rock Science kommer bli fint

Snart är det jul. Jag förväntar mig julklappar, i likhet med de flesta som inte leker "vuxna" och avskaffar det helt eller bara tramsar runt med olika julklappsspel så man riskerar att inte stå där med något alls eller få med sig ett fempack tubsockor i storlek 41-45 hem.

Sven och Johanna kommer till Skåneland i jul. Jag tänker mig att de har med sig Rock Science och Lennart då. Nu är ju inte jag så bra på det här med att spela spel som den som känner mig är bekant med. Det är något med att vinna och förlora som trollar fram alla mina sämsta sidor. Så kan det vara. Dock vet jag att Svenne brukar vara bra på det där med spel och när vi spelade Pandemic i somras var det ju kul (förutom när Jonas sabbade spelet). Så nu när Svenne varit med och utvecklat Rock Science borde det vara ett bra spel. Ser fram emot att testa i alla fall! (Och spöa skiten ur honom.)

Vad kan ett apotek tänkas sälja

Den där avregleringen för två år sen nåt. Jag vet inte. Eller jo, det gör jag ju och vad jag anser om den är inte direkt obekant för den som orkat läsa de gnällinlägg som samlats på hög sen dess. Nu i alla fall har jag i och med flytten fått ett erbjudande från Medstop Apotek, receptapoteket som de kallar sig. Det är intressanta erbjudanden de har. Jag kan få hela 50 % rabatt på ett köp där. Fint tänker jag, kan man ladda på med alvedon och sånt. Men så kommer det lilla kruxet i betydligt mindre stil nedanför "Gäller ej receptfria eller receptbelagda läkemedel". Min spontana tanke då är naturligtvis vad det då är de tänkt sig att jag ska köpa på ett apotek? Jag är ju lite gammaldags sådär som tänker att apotek är specialbutiker för mediciner. Fel av mig har jag fått lära mig, framför allt genom avregleringen. Jag börjar fundera om plåster och tandborstar är ok, fluortabletter?

Så läser jag vidare om mitt andra fantastiska erbjudande från dem och inser att deras munvård nog inte är värd att köpa där ändå. Det är nämligen så att om jag blir medlem vid mitt första besök hos dem (hur ska de veta vilken gång i ordningen det är jag besöker dem för övrigt?) berättar de att de bjuder på "det finaste vi har, nämligen en Medstop Extra Care handkräm" till det fantastiska värdet av 39 kr. Om en handkräm är det finaste de har litar jag inte riktigt på deras övriga sortiment av ickereceptfria eller ickereceptbelagda varor.

Det är alltså läge för en bojkott av det här stället från min sida. Jag tror att det är det som ligger i gamla posten i stan. Synd, jag gillar själva lokalen eftersom jag alltid nostalgiskt tänker på milslånga köer och kölappsystem som faktiskt funkade när jag är där. Men nu får det väl vara. Jag vill inte ha deras majskrokar eller bantningsgrejer ändå, även om jag skulle få halva priset på skräpet.Fed in da house - Min bok

Jag ser att min människa fått en del om bakfoten. Hon tror att Zlatanboken var till henne. Hallå. Hon är ju knappt hemma ju, jobbar bara hela tiden. Samma med den andre människan, fast han reser ju bort stup i kvarten dessutom. Kass. Nej, boken var till mig. Det är ju så uppenbart. Den transporterades hit tillsammans med p-pillren Britta (min bästis) gett mig. Så nu läser jag om den där killen som kommer från samma stad som jag om dagarna. Jag gillart.


Snart kommer min människa hem. Hon kan glömma att hon får läsa då.Undrar ni vad jag gör nuförtiden och varför jag aldrig hör av mig?

Det är för att jag när jag kommer hem går ut på balkongen till min...


...läskback där jag hämtar en läsk...


...och öppnar den och dricker sen upp den. Därefter ut på balkongen för en alkoholfri öl (julmust) som jag tar med mig till soffan för att...


... läsa Zlatans bok!

Ja, ni läser rätt! Zlatans bok! I mitt hem! Till chips- och julmustmåltiden!

Hur jag kommit åt denna dyrgrip? Jo, ni vet en del bloggare får hemskickade en massa saker att prova för att förhoppningsvis sen skriva något positivt om. Så funkar det inte för mig riktigt, men inte helt annorlunda. Två idoga läsare av min blogg (vi kan kalla dem mamma och Bo eftersom det är dem jag talar om) hittade en bok på Mårtenssons i Lomma och köpte den åt mig. Ungefär samma alltså. Den är följaktligen min kvällslektyr idag.

Jag förstår att avundsjukan bubblar upp genom näsan på er nu, vilket är lite äckligt i förkylningstider. Nämnde jag att Jonas pussade på mig i helgen så min näsa trycktes in och han fick lite snor på sin överläpp förresten? Fräscht. Iaf, det är inte lönt att ni åker till Mårtenssons i Zlatansyfte längre, för boken är slut där med nu. Med det sagt kan jag passa på att tipsa om att åka till Mårtenssons ändå om ni inte har varit där. Det är planlösningsmässigt, kanske världens konstigaste affär, men den har en fantastisk grej: Fågelsång vid frukten och grönsakerna. Väl värt ett besök.

Glädjen vinner inte alltid över besvikelsen

Ja, det gäller Zlatans bok igen.. Jag har genom vänner förstått att boken är helt slutsåld i Malmö. Men så kom Maxis reklamblad och basunerade ut att de sålde boken, och det till det formidabla priset 159 kr! Fantastiskt! Jag satte mig i aygon (passagerarsätet, Jonas körde, varför ändra en för mig bekväm köra-hem-från-jobbet-tradition?) och gasade bort från Staffanstorp till Vh och affären. Glad i hågen plockar jag ut min självscannare och förbereder mig för att göra jobbet själv så att butiken slipper anställa folk som sköter kassan. Och vad möts jag av? Stora skyltar som förklarar att boken är slut! Slut! Och inte kommer in igen förrän v 49! Besvikelse, besvikelse, besvikelse. Köpet av backläsk (16 julmust, en hallonsoda, en fruktsoda, två sodavatten) räckte inte. Mungiporna blickar fortfarande rakt mot marken. Min plan för kvällarna när Jonas överger mig för Kinaland (hur går den där sången med trollkarlen som blir så törstig att han dricker upp sig själv förresten?) nästa vecka i kras. Får bli Glamour på play istället antar jag.

vs

Lätt Stephanie skulle vinna över honom. I allt. Om hon bara skrev en bok.Zlatans bok

Stadierna i intresset för Zlatans självbiografi:

  1. En bok? Jaha.
  2. En bok? Hmm..
  3. En bok, intressant.
  4. En bok! Zlatans bok!
  5. Zlatans bok, jag vill ha!
  6. Zlatans bok!!! Vem f-n var Steve Jobs? Zlatans bok!

Så jag önskar mig Zlatans bok. Det räcker med ett ex.

 Fed in da house!

Ey! Här är jag! Er absoluta favvofavvis! Nästan lite mycket v:n där, blev lite vovve över det och en sådan förolämpning tar jag inte. Bara så ni vet.

Jag har framför allt en sak på hjärtat idag. Det är en allvarlig sak det gäller: Det här med den utbredda rasism som försiggår bland alla människor. Ni anar inte hur många gånger jag har kallats, rakt i ansiktet eller ännu värre bakom min lurviga rygg, ”den platte”. Bara att ge mig ett maskulint genus är högst förorättande. Om det är något jag inte har så är det en massa könsdelar som trillar omkring hur som helst utanpå kroppen. Usch. Men, det är som sagt inte huvudfrågan just nu. Att benämnas efter rasspecifika egenskaper anses ju inte vara okej bland människor, så varför tror ni att det är okej bland katter? Det är en sak att ni säger att jag är perser för det är jag ju, på samma sätt som jag är äkta malmöit med mina rötter i Husie, men att kalla mig platt är som att säga till en människa att han eller hon till exempel är neger/svarting/blekansikte (ja, jag gillar indianserier)/guling. Visst mitt ansikte kanske inte är lika välvt som på många andra katter, men det handlar mer om att jag har kort nos än att jag är platt i sig. Nej, jag blir faktiskt lite ledsen där långt innanför mitt hårda, men fluffigt mjuka skal.

Nu har jag varit allvarlig och öppnat mig för er så jag hoppas att ni skärper till er i fortsättningen, så kan vi ha trevligare samtal framöver.

 /Da FedEon:s "kundservice"

Att kundservice är ett relativt begrepp är knappast en nyhet för någon. Att Eon:s inte vill vara bättre än någon annans är kanske inte heller särskilt förvånandes. Att jag ändå trodde att de skulle kunna hjälpa mig var naturligtvis mitt eget fel, och misstag.

Som säkert bekant är har jag flyttat i veckan och hyrt ut min lägenhet i andrahand till Emma och Matthias. Eftersom jag trots allt för det mesta är en trevlig människa tänkte jag att de skulle uppskatta att ha el när de flyttar in så jag kontaktade Eon:s kundservice per mejl (eftersom telefonkön enligt deras uppgift var 25 min och vi alla vet att det egentligen innebär minst 40 min och jag faktiskt ville äta lunch på min lunchrast). Ett enkelt mejl där jag förklarade situationen. Två dagar senare kom svaret att det gick jättebra och att jag bara skulle lämna namn och personnummer på den som skulle ta över abonnemanget så registrerade de det. Bra tänkte jag och mejlade tillbaka med uppgifterna.

Där hade allt kunnat vara frid och fröjd om de jag hade vänt mig till inte hade varit

  1. Kundservice
  2. Eon:s kundservice

Några dagar innan Emma och Matthias tillträdesdag till lägenheten tänkte jag att det kunde vara en god idé att ringa Eon och kontrollera att uppgifterna var införda eftersom jag inte fått någon bekräftelse på mitt mejl. Återigen var kötiden gigantisk så jag valde alternativet att bli uppringd.

Som alla med största sannolikhet kan ana sig till var det inte som att någon behagade ringa upp mig så igår försökte jag komma fram till dem igen. Denna gång var det bara en minuts väntetid (i praktiken 10 min). ”Anki” svarade. Om hon heter det på riktigt eller om det bara är hennes smeknamn vet jag inte, men jag hoppas på det tidigare. Jag brukar iaf inte presentera mig med annat än förnamn eller förnamn och efternamn. Anki är en dam i gnällmedelåldern skulle jag gissa. Ni vet den ålder när en del har gett upp allt hopp om livet och njuter av att vägra att lämna ut t ex körkort till mottagaren eftersom de inte tycker att underskriften på det nya är tillräckligt likt det på det gamla. Ungefär en sådan kvinna var hon. Jag framförde mitt ärende och sedan följde den här konversationen:

Anki: - Nej, det är inget registrerat och så gör man inte.

Jag: - Men jag mejlade ju för att se till att det blev rätt och fick svaret att jag bara skulle lämna uppgifterna på den som skulle ta över elen.

Anki: -Så funkar det inte. Det är värden som ska lösa det.

Jag: - Men jag hyr ju ut i andrahand, då är det ju rent lagligt jag som är värd.

Anki: - Det kan inte jag göra något åt.

Jag: - Hur ska jag göra då? De behöver ju el och jag vill inte betala deras förbrukning.

Anki: - Det vet väl inte jag.

Jag: - Har ni inga rutiner för hur ni hanterar ut- och inflyttningar i lägenheter.

Anki: - Nej.

Jag: - Borde ni inte ha sådana rutiner?

Anki: - Det behövs inte.

Jag: - På vad sätt behövs det inte? Ni lämnar ju felaktiga besked till era kunder.

Anki: - Ja, jag kan inte hjälpa dig iaf.

Jag: - Hur ska jag göra då?

Anki: - Din värd får anmäla flytten.

Jag: - Så du kan inte hjälpa mig och för att ni lämnar felaktiga besked och inte har några rutiner måste jag betala. Jag fick ju svar av NN att jag skulle göra så som jag har gjort. Det är ju ni som har gjort fel. Inte jag.

Anki: - Så kan det bli. Du får kolla upp bättre.

Jag: - Hur ska jag kunna kolla upp bättre än att kontakta er? Borde inte ni veta? Vem vet annars?

Anki: - Det kan inte jag veta.

Sen ville jag strypa Eon. Bokstavligen. Som tur var fick jag svara på en enkät om nöjdhet med kundservicen efteråt. 1/6 fick de genomgående.

Idag gjorde jag ett nytt försök och fick denna gång prata med en Cecilia. Hon bekräftade att det egentligen var värden som skulle anmäla flytten, men att hon kunde lösa det åt mig ändå. Så från imorgon står elen på Emma och det ska inte vara några mer problem. Cecilia är en bra kundtjänstperson. Inte Anki.

Jag hoppas att Anki får diarré hela helgen.Att inte förstå ett nej

Tänkte bara dela med mig av en bild från Shittys 25-årsfest. Ett skolexempel på att vara för full för att fatta vinken att hon nog inte är intresserad:

RSS 2.0