Sexmissbrukare?

Så kallade relationsexperter har ett starkt grepp om många. Det börjar tidigt med KP och fortsätter med Frida, Veckorevyn och sen diverse andra blaskor och kvällstidningar förstås. (Naturligtvis gäller detta både kvinnor och män. Än så länge har jag mig veterligen inte stött på någon man som inte läst brudtidningarnas frågespalter.) Detta faktum innebär att dessa allvetande rådgivare får ett oerhört inflytande på folks uppfattning om vad som är okej och inte. I regel är svaren väldigt intetsägande och går ut på att så länge båda tycker att det känns ok är det ok, att det viktigaste är att man känner efter vad man själv känner och inte vad partnern vill, att man måste ge och ta i ett förhållande etc etc. Ibland är de dock mer rakt på sak.

Aftonbladet berättar Eva Rusz om vad antalet sexpartners har för betydelse. Marcus (låt oss gissa att det inte är personen med namnet som skrivit brevet) har börjat träffa den han tror är "den rätta" och ett problem har uppstått. Denna kvinna har bara legat med två personer före honom och han har levt runt med "säkert över sextio". Han har undvikit att berätta detta för henne och undrar om han ska vara ärlig för det känns inte ok att ljuga om det. Jo, Marcus, detta är naturligtvis ett stort problem.. Min första fråga är varför folk överhuvudtaget ska ta upp diskussionen om de inte är beredda på svaret? (Gäller de flesta frågor. Ställ dem inte om ni inte vill ha svaret eller inte vill behöva svara på dem själv.) För uppenbarligen är det så Marcus upplever situationen, som att hon skulle bli alldeles ifrån sig och antingen tycka att han var en större slampa än hon kan acceptera eller att hon skulle känna sig underlägsen för att hon inte haft liknande antal partners (därmed inte sagt antal gånger hon legat). Så antingen är hon korkad som tar upp frågan eller så är han korkad som antar att hon inte är kvinna nog att ta det.

Iaf, vad svarar Rusz? Jo, att han kan ta upp det senare när de är lite närmre varandra. Fast hon stannar inte där för hon anser också att hans "många sexpartner kan tyda på sexmissbruk" och att "ha 60 partner mellan det att man är 15 och 60 år är inte konstigt. Att däremot ha 60 partner på två år gränsar till missbruk." Slutsats: Om man som singel ligger lite drygt en gång varannan vecka i snitt under två år är man troligtvis sexmissbrukare. Det får mig att undra över alla svar där paren klagar på att de bara ligger ett par gånger i månaden. Då brukar det rekommenderas att planera in sex så att det blir av eftersom det är så viktigt med den där närheten man får då. Men att det kan finnas fördelar med att ligga, det gäller så klart bara dem i parförhållanden. Alla andra är sexmissbrukare.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0