Cissi - inte en dag över gammal

Fröken C fyllde år i onsdags. Det firade vi väldans lugnt och sedesamt genom att käka på Möllan. Vad vi inte hade räknat med dock var att maten i princip skulle vara slut:
Flickorna glada ändå.Småflicksjul och nästanbrand

Det var ändå ett ganskt julfirande i år. Inte en miljon olika platser. Vi nöjde oss som sagt med Riseberga och Lomma på julafton och sen blev det middag hos fadren på annandagen.


Bella visade stolt upp deras kanin Sagge.

Innan köpet av kaninskrället fick jag frågor av typen:

- Du har ju haft kanin?
- Ja.
- Tyckte du att det var roligt?
- Nej.
- Varför?
- För att kaniner nog är världens tråkigaste djur.
- Men sluuuuta. Om vår kanin får ungar, vill du ha en då?
- Nej, jag har ingen orm.

Sedan var det tal om de äckliga vandrande pinnarna flickorna har:

- Vill du ha en vandrande pinne? Det är jättemånga ägg så du kan få.
- Nej, jag har ingen fågel.

Sagge var i alla fall söt och gosig i pälsen. Sen kan flickorna och deras föräldrar tjaddra hur mycket de vill om hur social han är och hur speciell rasen är och blablablabla. Jag vidhåller. Kaniner är kanske världens tråkigaste djur.


Farmor var lite trött, men fin.


Lovisa drog på sig pappas mer-eller-mindre-skämt-glasögon och visade sitt sanna jag.


Flickornas mamma.

Annars räddade jag julen i Hjärup skulle man kunna säga. Kanske inte bara julen, utan köket också. Med assistans av Jonas. Ni som någon gång under månaden runt jul slår på ett nyhetsprogram på tv:n, sätter igång radion, öppnar tidningen eller surfar runt på dator, platta eller mobil känner till det här med ljus och eld och att de innebär brandfara. Det är troligtvis inget nytt alltså. Inte för mig heller. Dock var jag lite mer uppmärksam än det övriga sällskapet hos pappa och såg hur deras änglaspel(?) tände fyr på ett smörpaket så att lågorna slog ut över bordet i köket. Så jag ropade till, Jonas flög upp och sen jag också ut i köket och släckte. Lite rejäl vädring och ett bregott som inte längre var på topp senare så var det ingen fara längre. Tur att jag såg dock, annars hade det kunnat gå värre. Jag utser mig själv till julens hjälte iaf. Med Jonas på andra plats.Det har varit jul

Det ska nog ganska mycket till för att missa att det varit jul. På bloggen har det inte direkt varit så julaktivt så om man inte känner mig skulle man kunna tro att jag missat det. Eller inte.


Fedden gosade under granen. Alltid. Och drog med sig barren. Överallt.


Jonas gosade med Fedden.


Julafton i Lommaren. Riseberga innan dess, men keine foton därifrån.


Lennart borstade tänderna med Jonas tandborste. Fräscht. De kanske är närmare varandra än jag visste som till och med delar munhygienprodukter med varandra så obehindrat. Vet inte riktigt vad jag tycker om saken egentligen. Bäst att låtsas som ingenting tror jag.


Tomten poserade glatt. Den bästa tomten.

Sen var det kanske så att någon hade varit lite magsjuk dagarna före jul och luktade lite väl mycket på korken. Så kan det ha varit. Den klena magens del i edtta tycker jag att vi förstorar. För det kan väl ändå inte vara så att man skulle överkonsumera alkohol på julafton? Det kan jag inte tänka mig. Jag mådde utmärkt, om än var lite trött, på juldagen, så det måste ha varit magen bara. Det var iaf väldigt trevligt.Den stora nyårstvagningen

Fedden är en gosig katt. Lite väl gosig ibland känns det som efter att Nymfen åkte till katthimlen. Det är dags att skaffa en karl till henne så att det blir små minifeddar. Sen kan hon ju välja ut sitt favoritbarn och så får han eller hon bo kvar med henne. Om man nu ska ut på raggarstråt kan det dock vara läge att fräscha till sig lite. Inte så att Fed var en smutsgris, men hon började så smått likna ett tovmonster. Detta såg hon själv naturligtvis inte som ett hinder i jakten, men jag känner ändå ett visst ansvar. Att det är nyår nu dessutom bidrog också till badet. Hon är ju bjuden hem till Britta på storslaget nyårskalas, som hon sa: "Hos Britta är det alltid fart och fläng!" Nu vet jag inte om hon sade det ironiskt eller inte, man skulle kunna tro att så var fallet, men det blir nog bra.


Lugnet före stormen.


Inte fullt lika nöjd.


Som en kompis sade: "Monstret från kalaspuffspaketet?"


Lite pälssvinn.


All päls försvann inte. Och jag är förlåten.
Vill bara berätta..

..att Jonas har fyllehicka efter 1,5 glas vin tjugo över sju en fredag.Citykliniken - för dig som inte vill ha vård

Vi fortsätter med klaget. Det är ändå det jag gör bäst. Jag kom med i en studie om MS på Karolinska och fyllde i enkäten ordentligt och skickade iväg. Några veckor senare får jag ett mejl där de ber en lämna blodprov också. Så jag får hemskickat ett kuvert med provrör och instruktioner. Klart och tydligt står det att det går bra att besöka vilken vårdcentral som helst utan att beställa tid eftersom man har en remiss för provtagning. Problemet är bara att detta måste göras måndag till torsdag. Nu jobbar ju jag dagtid så det är inte helt lätt att komma ifrån. Idag dock hade jag lite tid på eftermiddagen efter att vi hade haft julbord med jobbet. Så jag beger mig sonika till Citykliniken vid Hansa, ett praktiskt stopp på väg ut i julklappshysterin. Och därinne får jag stå. Nu var klockan visserligen en del, men när jag kom var hon fortfarande före fyra och de stängde fem, borde ju inte vara några problem tycker man. Efter 25 minuter utan att någon dyker upp i receptionen eller på annat vis uppmärksammar mig när jag försöker vinka till mig dem lämnar jag stället.

Till saken hör också att jag hemma har sparat en blankett från just Citykliniken om byte till deras vårdcentral i vh. Praktiskt tänkte jag när jag fick den i brevlådan eftersom jag tidigare gått på Södervärn och det ju är en bit härifrån. Nu kan de glömma det. Det vårdvalet åker i papperskorgen.Hur man inte får kunder

Ett allt vanligare mål i butikerna har jag märkt att just det är, att undvika att få folk att köpa varor. Idag till exempel laddade jag inte mitt busskort på pressbyrån eftersom det kan man bara göra på vissa ställen och där jag var kan man bara köpa nya och jag var inte alls sugen på ett till kort i plånboken. Nu är det kanske ett ganska litet irritationsmoment, särskilt som det ju var ganska nära till en annan pressbyrå som tillhandahöll tjänsten. Fast ditåt hade jag inte vägarna förbi ändå. Det innebar att jag inte fick köpt tuggummina jag ville ha heller eftersom jag tycker att det är onödigt att betala på kort när summan inte uppgår till mer än 13 kr. Jag är skadad från att ha jobbat i kassa för många år. Så jag fick ha kvarsockerbeläggningen  på tänderna.

Efter det misslyckandet traskade jag vidare till åhléns där jag tänkte att de nog skulle kunna ha några lämpliga julklappar. Att jag fått hem kuponger från dem och därmed också påverkats att tänka att jag nog behöver en ny bh från triumph ändå när det ju är 20 % på dem och likadana tankegångar för de andra kupongerna påskyndade beslutet att gå dit. Problemet var bara att jag medan jag gick omkring därinne blev så väldans kissnödig. Det är ju ett city så jag tänkte att det borde finnas toalett på stället. Jag letade utan framgång. Så såg jag i trapphuset att det  skulle finnas på översta plan så jag gick dit och fortsatte leta efter badrummen. Till slut hittade jag dem undangömda längst ner i butiken vid underkläderna. De hade verkligen ansträngt sig för att kunderna inte skulle hitta dit. Bara det var imponerande. Nu hade allt kunnat vara frid och fröjd om det inte hade varit så att det kostade 5 kr att besöka toaletten på åhléns. Jag hade ju då inte 5 kr på mig och jag behövde kissa. Så jag fick lämna affären och köpte således julklappar annorstädes. Om de inte hade varit snåljåpar på åhléns utan satsat på service, i det här fallet gratis toaletter, hade de fått uppskattningsvis 2000 klirrande digitala kronor av mig istället för sura miner och gnäll. Fast det skiter väl de i. Kunderna är ju inte i fokus där och då är väl inte deras pengar det heller.Är det hyacinterna?

Jag har nyst allt som oftast på sistone och nu när vi satt i soffan och jag andades tungt och beklagade mig över att jag var täppt, men inte i näsan utan liksom ovanför, som på sommaren när det är en mass apollen i luften och luftrören bara dör igen, slog det mig. Det är hyacinterna som vill mig illa. Jag menar, granen är ju död sen ett tag, blir lätt så om man glömmer vattna en dag där i början, och amaryillisarna är fortfarande bara knoppar. När jag är på jobbet känner jag inte någonting. Bara hemma som det där med att andas inte går så bra. Hyacinterna alltså. Jag blev Pan i testet på facebook, har det med det att göra? Vad är kopplingen mellan hyacinter och Pan i grekisk mytologi? Det är nog så. Taskigt att jag ska straffas för något som hänt för så längesen.Bussällskap

Jomenvisst, nu har blogg.se kommit ikapp världen och man kan blogga från el mobilo. Inte för att jag har så mycket att säga. Sitter på bussen till Lund från Staffanstorp. Två män i sina bästa år med en eller kanske två jävlar innanför västen. De ska på någon jobbgrej, men ingen kärringavälling blir det för deras del inte. Vad kärringavälling är? Vet ni inte det.. Det är rödtjut det förklarade karln för polaren sin. Jag gillar kärringavälling, men så ingår väl jag i hans könskategori kärringar också. Bara namn vet vad som gäller.

Är det något de inte berättat för mig?

Jag pratade med mamma i telefon en stund innan idag. Hon undrade om jag hade förslag på julklappar till mina syskon. Det hade jag inte. När farmor frågade igår sade jag samma sak, men lade till att hon nog kunde strunta i julklappar till oss. Det gjorde jag inte till mamma.

Nu var det inte julklappsbestyr jag skulle skriva om. Nej, det var så att mamma klagade på halsont och skyllde på Bo som menade att hans förkylning kom sig av en mamma hade för några veckor sen. Helt logiskt. Lite senare på kvällen när jag sitter med Jonas i soffan börjar också han klaga över halsen. Jag anar följaktligen oråd. Vad är det som pågår? Har de  fuffens för sig? Hånglar de om dagarna när jag inte är hemma? Jag vet inte. Jonas förnekar det. Jag tycker mest det hela låter obehagligt och är nöjd om de slutar upp i så fall.Fel på väggarna

Vad är det för fel på våra väggar? De går inte att borra i och när man ska spika i dem blir det som nedan:Först med en förklaring och en lösning får ett pris.Rosa kattungar

När jag vaknade imorse vaknade jag från en dröm om två kattungskullar. Den ena minns jag inte så väl, mer än att de var fem stycken, vita och spräckliga, och låg helt hopkorvade. Den andra kullen däremot var på fyra små sötnosar. En var helt vit, två var vita men där den sista centimetern av pälsstråna var rosa och den sista likadan fast blå. Alla fyra var långhåriga med små spetsnosar. Jag höll på att övertala Jonas om att vi skulle ha en rosa och medan jag gjorde det blev en av dem tingad så det brådskade på lite. När jag vaknade hade vi fortfarande inte bestämt hur det skulle bli. Jag ville ju ha en, men var också medveten om att då blev det kastrering av Fedden så det var ändå inte självklart. Att jag hade fått min vilja igenom var dock en självklarhet. Nu när jag skriver detta undrar jag om jag inte haft en snarlik dröm för något år sen. Kanske ska skaffa mig en vit katt och gå till kattfrissan för rosafärgning var sjätte vecka. Kanske. Vi får se.Bara lite gnäll i vanlig ordning

Jag tycker synd om mig själv - magsjuk. Det finns några troliga förklaringar till detta:
  1. Min keldasoppa ville mig illa på lunchen.
  2. Raffaele ville mig illa och förgiftade chokladtomten han gav mig.
  3. Mannen, som släppte såna rökare att sjalen inte var över ansiktet enbart för kylan eller maskering, framför oss på fotbollen igår inte var helt frisk och smittade mig eftersom han ville mig illa.
  4. Någon annan har smittat mig för att den vill mig illa.

Välj själv det troligaste scenariot.

 RSS 2.0