Exponering av kroppsdelar

Igår kom 70-talstuttar på tal. Det gör det allt som oftast när Kringlan är närvarande. Vi har alla olika intressen. Nu när jag satt i parken var det en kvinna som inte hade just det, men å andra sidan de troligtvis största brösten jag nånsin sett. Och ja, hon var tjock, men det var ändå slående.

Emily berättade igår om en man som iklädd enbart skabbiga urtvättade kallingar cyklade upp mot stan från stationen. Snett framför mig låg också en man i 30-årsåldern i en gång svarta boxer. Snoppen skymtade också ut ur gylfen. Hett.
"Aldrig mer konjak, calvados eller whisky"

De senaste dagarna har det sprungit omkring folk i ljusblå mundering på stan. Man skulle ju kunna tro att det var torgmöte för MFFare, men icke. Det är uppenbart att moderaterna stal färgen från di himmelsblå för att skapa positiva associationer till sitt namn och politik. Och de verkar ha lyckats hyfsat iaf.

Under vinande och god mat från Cissis sida igår initierade Tomas en diskussion om kroppsbehåring apropå Promoes dread. Lisa förklarade sig ha känt sig befriad när hon rakade benen och armhålorna för första gången efter att ha flyttat från Smålands. Jag är periodare. Frågan är ju varför det läggs så mycket energi på att ifrågasätta folks hårväxt vare sig den behålls eller inte? Enda gången det är relevant att ifrågasätta är när, som mamma berättat var vanligt på ungdomsmottagningen, osäkra tonårstjejer rakar underlivet för att de känner att de måste och sen får återkommande problem med svampinfektioner. Annars är det väl upp till var och en, man som kvinna, att ansa eller inte. Fast män hade ofta tjänat på att åtminstone ha två ögonbryn.

Kringlan iklädd kavaj och korta shorts bjöd galant på gajolsprit inhandlad i Dragör. "Jag ska aldrig mer dricka konjak, calvados eller whisky. Godisshots är det bästa!" var ett återkommande citat från hans sida under kvällen. Jo, precis.

Kureishi

Idag var jag i Helsingborg och diskuterade min brist på förtroende för andra människor, omtänksamhet och lite annat sympatiskt. Det gick bra. Nästa vecka får jag veta om jag ska pendla till Landskrona eller Skurup det närmaste året.

På tåget glömde jag helt att titta på rapsen. Jag har sagt det förut, men det är ju bara så att rapsfält är så vackert! Iaf så läste jag Something to Tell You och den är bland det bästa jag läst den senaste tiden! Hanif Kureishi är så mycket bättre än jag mindes honom. Sammanfattande ord om boken: en man, ett mord, sex, droger, perversioner, föräldraskap, relationer. Utmärkta ingredienser att bygga en roman om en psykoterapeut på.Pojkkläder?

Folk tycker ju om att dela med sig av för andra i regel helt ointressanta saker på facebook. Så idag är det en bekant som i kommentarsfunktionen har en lång konversation om hur tråkigt det är att hennes syster och en kompis båda fått söner i dagarna eftersom hon hittat så många söta flickkläder på stan. Men köp klänningar till dem då! Vem bryr sig? När jag hängde med Majs och Elva igår var hon irriterad på dagisfröknarna som lär Elva vad som är pojk- respektive flickleksaker och vilka kläder som passar vilket kön. Vad är det för fel på folk?


För inte så längesen hade alla ungar i likhet med denne unge man kolt.Favoritord, del 1

En del ord är bättre än andra. Några av dessa är:
  • knark - enkelt, hårt och koncist. Uttalas helst med skorrande r, men a:et ska ligga mitt i munnen.
  • sval - låter som det är.
  • hyvens - ett roligt ord.
  • hap - som i misshap och haphazardous.Tjuvlyssna mera

Igår på ett pizzahak i Älmhult. Ett gäng tjejer och killar i dryga 20-årsåldern har ett högst ointressant samtal. Så förklarar en tjej för de andra: "Alltså, tjejer som dricker öl. De gör ju det bara för att göra ett statement." Så går det till i Älmhult.30, hav, sol

Var hos Krillan och Bladet på den sköna damens 30-årsfest i fredags. Det bjöds på snittar, moussetårta, bål (Krillan menade att det var häxblandning) och lite senare på hot shots! Allt till kökshäng, soffhäng och singstars innan jag och Cissi dog av trötthet och cyklade hem.

Igår togs tåget till Karlskrona och sen bil vidare till Lisas brors hus på Hasslö där Rebecka hade vinet redo och det spåret höll vi sen fast vid resten av kvällen. Rebecka tyckte det var en god idé att bada och gick och plaskade i havet framåt kvällen och belönades med en fästing på vägen tillbaka.

Medan de andra fortfarande sussade sött och jag solade mellan molnen imorse undrade grannarna om det var jag som badat. De verkade tycka det var underligt beteende. Det var det också.Folknykterhetens vecka

Den här veckan ska tydligen vara vit. Kan inte påstå att de lyckats särskilt väl med sina kampanjer IOGT-NTO &Co. När jag var på systemet för en stund sen såg jag en tjej jag känt en gång, ställde mig med ryggen mot henne och rörde mig inte ur fläcken förrän jag var säker på att hon gått vidare. Detta är andra gången på kort tid som jag gömmer mig för bekanta. Vad säger det om mig egentligen? Att jag är asocial? Att jag är lat? Att jag är otrevlig?

"Oh, she's crying. Is she afraid of the big bad book?"

Igår var jag mer död än levande. Så kan det gå när man slarvar. När jag sent omsider kom upp vid femtiden var det för att ligga i soffan och äta chips med Lisa, alltid bra! För första gången på väldigt länge såg jag Cruel Intentions och ja, det är en underhållande film. I vanlig ordning för genren är de stackars 17-åringarna alldeles för förvuxna och lillgamla, men ändock så rätt. För att följa upp detta trotsar jag ipred och hämtar hem Dangerous Liasions. Annars finner vi på min filmtopplista, utan inbördes rangordning, Closer, Breaking the Waves och Kill Bill 1&2. Jag har svårt för filmer där karaktärerna gör saker de inte får. Då är risken påfallande stor att jag avlägsnar mig och istället frågar vad som händer från ett annat rum.

Idag fyller Kristin 30 och ställer till med baluns. Det kan bli lite svårt att hitta presenter i paritet med de från Citygross jag fick av henne som inflyttningsdito. Tänker att den nya presentaffären på hörnet Ronnebygatan/Nobelvägen kanske kan erbjuda något tjusigt. Vi får se.En sån skandal!

Nu blev jag besviken. Det har visat sig att trettonåriga Alfie inte alls är pappa till sin femtonåriga flickväns barn! Jag som tyckte de verkade vara ett så fint par. Nu har det visat sig att hon efter deras tvååriga förhållande tydligen har haft ihop det med sex andra pojkar och att det är grannkillen som fått positivt på faderskapstestet. Plötsligt känner jag mig moraliserande.Gräsgrannar

Bredvid mig i parken har jag en charmerande trio bestående av två män och en kvinna som klunkar björnebryg 7,2 med beundransvärd hastighet och verkar ha gjort så sen de vaknade, minst. En av männen hasplade ur sig en fin utläggning: "Hon är en sån slampa. Vi knullade. Hon blev gravid. Jag har sju barn nu." Han verkar vara en fin fadersgestalt.Nu diskuterar vi allvarliga saker

Jag uppskattar att det är trådlöst i Folkets Park. Mindre bra är att det lägger av till och från. Annars har jag uppenbarligen många problem.

Mitt brandlarm gick av idag igen. Det verkar vara en sån där kul grej för det att börja tjuta så fort jag sätter igång ugnen nuförtiden. Att få ner det är inga problem. Upp är en annan femma. Saknar uppskattningsvis tre centimeter för att nå tillräckligt. Irriterande. Brödet blev däremot bra, levain.

För övrigt, är det bara jag som tycker att ivf-behandlingar, livet efter döden och tsunamin är sådär samtalsämnen på en möhippa?Den gyllene borsten

Quiz. Vi vann inte idag heller. Dålig ordning på vinsterna den här säsongen. Dock fortfarande ligaledare.


Gyllenborst är en av de två galtarna som drar Frejs släde. Han och herr Gyllenborst som firar 1-årskalas ovan har nog inte så mycket gemensamt.
Gyllenborst är en av de två galtarna som drar Frejs släde. Han och herr Gyllenborst som firar 1-årskalas ovan har nog inte så mycket gemensamt.

När jag i eftermiddags var iväg och hämtade en bok (chicklitt för att väga upp de senaste böckerna jag läst) jag beställt korsade en katt, inte Gyllenborst, Amiralsgatan utan att bli överkörd. Till saken hör att den inte gick över ett övergångsställe. I så fall hade det varit en självklarhet.Getingar

I lördags natt pratade Kringlan getingar och att han druckit tre. I mitt vindsförråd hittades ett getingbo i veckan när Seb äntligen hämtade segel och dynor. Idag ringde jag fastighetsskötaren. Boet är stort. Mycket större än en fotboll. Jag tycker inte om att förlora, särskilt inte när man själv inte kan göra något för att förbättra resultatet. Malmö borde göra mål när de spelar. Det är så man vinner.

Immobiliserad

Idag är jag immobiliserad. Helst skulle jag inte resa mig från sittande ställning. Det är den bästa har jag kommit fram till. När man ligger ner rättar man till sig mycket mer och det gillar inte min rumpa som är döende från ett uppenbarligen ondskefullt gympapass igår. Jag har ett hårt liv.Va! Var hon inte oskuld när vi träffades?

Man lär sig nya saker varje dag. Igår fick jag lära mig att när "man är ute en helg sådär i segelbåten så talar man sånt där snuskigt killsnack" och det innebär tydligen att man tar upp närvarande vänners flickvänners sexliv. Eftersom det sex år senare uppenbart har relevans för fler än de som låg. Känns ju logiskt. Vet inte riktigt vari det snuskiga ligger heller. Förutom det bisarra intresset för sina vänners könsumgänge i så fall. Och viljan att gotta sig i något som rimligtvis bara kan bli obekvämt för personerna i fråga.Kaffekask

I fredags hade jag kundvagnsrace med Vilda på ICA. Eller hon hade en minikundvagn och satte fart rakt mot staplade glasburkar och jag sprang efter och stoppade henne i sista sekunden. Gång på gång. Om jag haft bara hälften av en tvåårings energi skulle jag få så fantastiskt mycket gjort. Man kan ju alltid önska.

På lördagen hade Daniel kalas. Han fick bara två pepparkvarnar till Bos stora besvikelse. Fulle tyckte kaffet var för varmt och istället för att låta det svalna eller hälla i mjölk lät han flaskan klucka ut vodka tills lämplig temperatur uppnåddes. Behöver jag säga att kaffet i färgen då påminde mer om te?

Igår slutligen var det fotboll. Det var lite tal om att Shitty coh Sven skulle följa med, men så blev det inte. Sven var väl rädd att bli alltför utmobbad när Djurgården förlorade. Tog en sväng till Lomma på kvällen och där fick jag rabatt på pizzan tack vare min fina MFF-topp.


MFF-Djurgården 2-1Åldrande

Den senaste veckan har jag känt mig lite gammal vid tre tillfällen:
  1. Jag jobbade ute i kafét när Måns Zelmerlöw spelades på radion. Tjejerna i kassan hade en lång utläggning om hur fantastisk han var och konstaterade att de var lite kära i honom som de uttryckte sig. Jag inflikade "Är inte han ganska liten?" och fick svaret "Ja, han kanske inte är så lång".
  2. Jag stöter på Fulle med två kompisar på Spångatan. De frågar mig om jag tycker de ska gå till KB eller Retro. Jag svarar "Retro eftersom det bara är kids på KB", vilket ger responsen "Det är ju därför vi vill gå dit".
  3. Lovisa, 7, undrar hur gammal jag är. Jag berättar att jag snart är 27 varpå hon tappar kontrollen över hela ansiktet och hakan faller ner från balkongen i ett "Oj!" Tre minuter senare frågar Isabella, 9, "Var det 35 du var?"Kattmat

Nymfen går på kortison så hon skriker efter blötmat mest hela tiden. Idag fick hon någon gjord på ko. Undrar lite hur många kor små huskatter har lagt ner egentligen? Hade det inte varit bättre, både för klimatet och stadsmiljön, om man fångade in råttor och malde ner dem till en Friskies Deluxe? Tycker det känns mer logiskt.


Friskies före deluxeEtt stycke hund

Inatt drömde jag att jag hade en hund. Det var en sån där lite brun sak med mycket päls som jag misstänker är bjäbbig. Den var ganska söt. Och uppförde sig nästan som en katt.Jajajaja

Oförändrat läge mot 214 Hellriders. Skönt.

Vi gillar inte Helsingborg.

Nya bokhyllor. Bra.

När jag satt på tåget norrut genom ett regnigt Skåne idag tänkte jag än en gång att regndroppar på tågfönster ser ut som spermier. Jag konstaterade också att om man jagat fasan är nog nu den bästa tiden. Och rapsen blommar. Jag gillar raps. Mycket. Typ vid Skurup finns det för övrigt ett albinorådjur. Man ser mycket när man åker tåg.Inga eldar

Inga eldar kom i min väg på Valborg. Däremot ett antal inbjudningar till förfester/mellanfester/fester/efterfester från blandat löst folk när jag och Lisa gick till Möllan. Vem visste väl att Falsterbogatan var en så veritabel källa till kalas? Vi kände dock att vi klarade oss rätt bra utan manligt sällskap och gick till Volym istället. Jag hade mött min övertrötthet med kaffe och sen öl så Lisa fick hålla tillgodo med en troligtvis ytterst störig mig som skrattade lite för länge åt mina egna skämt. Innan jag sagt dem. På vägen hem var det ingen som ville ha med oss på några fester. Däremot två killar som tyckte vi skulle hänga med på trekant. Den matematiken funkade inte riktigt för mig. Det var ju onekligen frestande att följa med de unga männen som inte kommit längre än första klass i sina mattekunskaper, men vi tog oss i kragen och gick hem istället.


 

RSS 2.0