Huvudvärk

Inne på dag elva med huvudvärk nu. Det är trevligt. Man känner sig liksom så upplyft och motiverad att sätta sig framför datorn. Skoj är det. Jätteskoj. Kaffe hjälper inte, mat hjälper inte, vatten hjälper inte, godis hjälper inte, träning hjälper inte. Huvudvärkstabletter hjälper, men det är bara kortsiktigt så det väntar jag med tills jag mår illa. Inte nyttigt att tugga i sig piller i onödan. Fedden fattar och skriker inte på mig utan sitter snällt och fint på armstödet i soffan istället.


"Ey, sluta störa mig! Jag vilar. Jag lever faktiskt ett busy liv!"

Imorgon ska jag ut på Skånetripp, kanske hjälper med mer frisk luft och paus från oergonomisk skrivställning. Värt ett försök. Tydligen blir det en sväng inom den där staden jag avskyr av fler anledningar än de uppenbara fotbollsrelaterade. Jonas har köpt sig en ny motorcykel så han skulle något där. Jag tänker mig en sväng inom Höganäs och outleten när vi ändå är i krokarna. Jag har aldrig sett Nimis heller, obildad som jag är på den delen av Skåne. Lisa och jag var däromkring förrförra sommaren, men kom aldrig så långt då. Kanske pga Lisa klena knä.





Fel av mig

Jag insåg att jag gjort fel i mitt nyfunna och med allra största sannolikhet kortvariga modebloggande. Det går ju ut på att ta bilder på sig själv med kläderna i, och det får bara vara bilder som är smickrande för en själv. Så varsågoda, en bild på mig i min klänning:



Som sig bör ser man inte heller klänningen. Nu har jag gjort rätt. Modebloggande - klart slut.



Dagens modebloggande

Jag köpte en klänning igår. Jag tycker den är jättefin. Det enda jag är osäker på är färgen, lite osäker på hur jag klär i den. Jonas var mer tveksam när jag frågade om jag skulle behålla den. Tror han är rädd för färgen. Den är mer klarorange än bilden. Svårt. Fanns i svart också, men det går inte med en Gosfed. Inte i det materialet, den här matchar henne bättre. Den stannar nog i min ägo.



Jag köpte en kjol också. Den är jag mer osäker på hur den faller över höfterna. Jonas invändning var att jag väl redan hade en sådan. Korrekt och inkorrekt. Den jag har är marinblå och i annat material och lite kortare, men ändå en vettig invändning. Särskilt som jag har två svarta pennkjolar som man väl kan säga överlappar användningen av denna. Får se vad damerna Kerker, Ramstedt och Svensson säger tror jag. Med största sannolikhet kommer de tycka jag ska behålla eftersom jag ändå gillar den. Vi får se.



Så. Dagens modebloggande slut.



Kaffe- och bilerier

Jag smuttar på mitt kaffe som börjar bli kallt. Går fortfarande bra att dricka dock, har ju inte mjölk i. Nytt kaffe, Arvid Nordqvists reko i vanlig ordning. Det enda jag är kategorisk med, rättvisemärkt kaffe hemma. Har gjort försök att införa det på jobb och också, men utan framgång. Men visst, det händer att affären man är i inte har rättvisemärkt och det är slut hemma så då får det bli ekologiskt istället. Just kaffe är jag petig med, troligtvis för att jag började dricka det så sent att jag tänker att det kostar de kronorna mer än vanligt göra-arbetarna-sterila/få missbildade barn/få cancer/etc-förgifta-markerna-och-förstöra-jordbruket-för-samma-arbetare-kaffe. Så jag dricker starkt svart rättvisemärkt kaffe.



Annars så ska jag lämna in bilen på service nu på förmiddagen. 200 mil för långt har jag kört, så kan det vara. Jag vet inte vad de gör på en service, tänker att de fyller på spolarvätska och olja, men det tar ju bara några minuter. Vad de ska göra resten av timmen vet jag inte. Är kanske inte överdrivet intresserad heller, men lite nyfiken. Frågade Jonas när vi skulle sova igårkväll, men han somnade innan jag hann få ett svar. Just nu är jag mest stressad över att hitta dit. Det ska vara att bara köra Amiralsgatan upp och sen till höger in på Agnesfridsvägen och sen ta sig över till andra sidan vägen. Inte så komplicerat egentligen, men jag känner ju mig själv och att hitta. Sen vet jag inte vilken Agnesfridsvägen är heller, men jag vet hur det ser ut där Toyota ligger så jag bör väl se det i tid hoppas jag. GPS till telefonen, ja tack.

En timme alltså. Jag ska ha med mig en bok och wordfeud. Jag var hos Lisa igår, inte hon på andra sidan gatan utan hon i Kävlinge. Jag hittade dit med. Man bara följde skyltarna mot Kävlinge och sen en vänstersväng och sen vänster igen. Hon spelade ordfejden på random. Alltså, alla trippelord och dubbelbokstäver och så hamnar lite varstans över spelplanen. Ska jag nog prova idag. När man besiktigar bilen brukar Lisa och jag, eftersom det är vi som har varit inne med MG:n ett par somrar i rad, dricka äckligt automatkaffe och morgontröttstirra ut i luften vid sju på morgonen. Smaka det sura blasket och kanske säga något. Konstatera att besiktningsmännen alltid ser så glada ut när vi kommer med lillebilen. Tror inte min bil någonsin kommer att ge upphov till lika glada uppsyner. Jag måste ta reda på om min bil behöver besiktigas i år, borde vara ganska lätt, men så tråkigt. Regnumret slutar på nio så det är ingen brådska ändå.

Ja, ungefär så. Nu ska jag fylla på Fedde-peddens matskål.



Aluma - lönt att bråka

Turerna kring Aluma och hur Comintegra valt att ge tidningen en Livets Ord-prägel med valet av ny vice VD och ansvarig utgivare har väl ingen missat. Inte heller att typ alla redaktionen sade upp sig och att Faktum såg en lysande ingång på den malmöitiska marknaden och helt sonika tog över personalen. En bra lösning på problemet tyckte jag. När jag nu läser på Sydsvenskan att Aluma har gått i konken kan jag inte annat än småfnissa för mig själv att nu står deras abortmotståndare utan jobb. Så går det.

De som sålt/säljer tidningen får fortsätta med Faktum istället. Förhoppningsvis gör media en stor grej av första numret så att försäljarna får lite extra skjuts och inte behöver förklara att de inte är lurendrejare för folk. För folk är dumma i huvudet och tror därmed att alla andra också  är det. Det är de flesta i och för sig också. Men inte på det viset.



Apple - Appel



Same same? Glad jag inte jobbar på reklambyrån som gjorde den.



Bio

Bella mejlade och tyckte att vi skulle ta och gå på den där bion som hon och Lovisa fått av mig och Fulle i julklapp snart. Svårt att argumentera emot tyckte jag och gick in på sf. Så scrolalde jag över sidan för att se om de hade barnfilmer separat någonstans och så hittade jag ett ställe - "Filmtips till dig", tips som är baserade på mina tidigare besök på sidan. Jag tror att det här säger en del om hur ofta och med vem jag går på bio..





Kissie - före och efter

Sydsvenskan hade ett reportage om Kissie i lördags, inkl makeover.





Måndag

En helt vanlig måndag med Ninni och Stella:



Tåg sista dagen till jobbet blev det ja.

En höjdpunkt annars, Bosses fina frilla anno 1981, på den tiden han hade hår och körde svintolooken. Stella hade inte sett den, vi tyckte hon skulle bli kompis med honom så hon kunde studera den in extenso. "Men han vet säkert inte ens vem jag är." Sekunden senare hade han godkänt henne. Så antingen tar han vad han får i vänskapsförfrågningar eller så underskattar fröken Estelle sig en smula. Vad som är klart är att Bo och fb är som som mitt huvud mot huvudkudden när alarmet går på om morgonen.



Dramaqueens

På lördag ska det lilla skrivarkollektivet Dramaqueens stå på en scen och säga tramsigheter eller allvarligheter, beroende på hur man ser på litteratur. En del menar att det är trams. Till exempel Reinfeldts regering. Eller kanske inte trams, men kultur är åtminstone inte något som personer utbildade inom det ska syssla med på arbetstid. Till sånt har de fritiden. Istället för att ge högskolemeriterade kulturarbetare, som för sin överlevnad tvingats in i till exempel vårdsektorn där de, utan lämplig utbildning, tar hand om gamla, sjuka och psykiskt funktionshindrade personer, arbete inom kultursektorn ska dessa arbeten gå till "personer som blir utförsäkrade från sjukförsäkringen och har nedsatt arbetsförmåga" (DN). Arbetsuppgifterna är allt från digitalisering av gamla arkiv till vård av fornlämningar. Sådant man skulle kunna säga att arkivarier och museitjänstmän har en utomordentlig kompetens för. Men det finns naturligtvis ingen anledning att koppla samman utbildning med arbetsmarknad. Kultur är inte viktigt. Detta kallas att man satsar på kulturen.

Vi ska i alla fall läsa texter kl 20.00 på Turistbyrån i Lund (Folk & Rocks gamla lokaler) under Kulturnatten. Ni är välkomna.



Inte lätt att vara dyslektiker





Sex som rättighet

Jag läser på Expressen om galna fransoser. Exfruar som får skadestånd för att mannen velat ligga för lite. Känns det rimligt? Om nu sexfrågan var så viktig att det krävdes skilsmässa på grund av det, kanske man kunnat avsluta äktenskapet lite tidigare än efter 21 år. Annars trodde jag att det mest var i skvallerlkolumnernas ryktesflora sex var inskrivet i vigselbeviset.

Jag läser på DN om en USB-massagestav som ska vara så himla bra eftersom den dels är så diskret att man inte tänker på den som en sexleksak fastlänkad i datorn, dels rymmer upp till 8 GB. Jag vet inte, kanske jag som är tönt, men hallå. Vad är det som ska sparas på den? Är det jag som är pryd som inte tycker att en massagestav är det lämpligaste lagringsverktyget att ta med till powerpointpresentationen på jobbet? Troligtvis.



RSS 2.0