Mentalt rubbad!

Jag tycker att det är lite väl hårt att säga att folk med dåligt lokalsinne har en mental rubbning som Svenska Dagbladet gjorde igår. Idag har de dock uppdaterat rubriken till "Vilse - en hjärnsjukdom?" så det är väl lite bättre. Jag må ha kört fel på en raksträcka, men det var en gång och vägen mellan Kävlinge och södra infarten är uppenbarligen inte så rak som den kanske ser ut!


För mig såg nog vägen ut mer så här.

Tyvärr missar jag Kung Kobras säkert strålande insats ikväll och får nöja mig med Idol istället. Än så länge håller jag på lillkillen.Fin i kanten?

Seb övergav mig för Benke den här helgen. Hade också hellre lekt i Gbg med bokmässa och allt, men men.. Nu är det ju i och för sig inte så att Malmö är helt tomt på kulturliv. Igår var det gallerinatt och man kunde strosa omkring och titta på konst och känna sig medelklassigt småfinkulturell. Det gjorde inte jag. Jag städade.

Man har ju fördomar om småstäder och särskilt dem i Norrland. Det är så det ska vara. Dessvärre infrias dessa föreställningar alldeles för ofta. I t ex Robertsfors får du vara glad om du kan hitta täckning så du kan lyssna av ditt mobilsvar eftersom du har varit i mobilskugga hela dagen och i Bollnäs är definitionen av utländsk mat en nachoburgare på Max. Nu blir det snart Svealand så kanske kanske om jag har riktig tur kan det finnas annat än pölsa och paltbröd i affärerna iaf.


Pölsa.

Ska kanske ta och köpa Pölsan av Torgny Lindgren.Vad är det med Bollnäs?

Bollnäs, en liten håla på norrländska ostkusten, verkar ha en oväntad attraktionskraft. Jag står i kö för ett rum dit. I kö! Till Bollnäs! Varför samlas folk där? Har de inrättat något monument över fru (eller är det fröken nuförtiden) Silvstedt eller vad är det frågan om?

>


Prutt

Jag hörde precis en fis genom väggen på hotellet.


Fri öl = glad fylla

En del helger står ut mer än andra och den här var en höjdare! Fredagskvällen inleddes med vin hos Kringlan och Cissi och avslutades i mitt fall med tjuvittande på de andras kort när de spelade poker och sänggående innan de lämnade för Debban. Så medan jag sov skönhetssömn dansades det loss, vilket resulterade i lite trötta miner hos Kringlan, Fibbe och Andreas nästföljande morgon.  De var dock inte lika trötta som Blem och Fred som hade slarvat bort sig alldeles och inte orkade pallra sig upp till familjedagen på Sebs jobb! Det gjorde å andra sidan Olof, stylish i sin sjal, som kom i nästsista sekund. Seb har definitivt köpt upp sig. Det stod tydligt när man höll dagens första öl i handen! Familjedagar som inkluderar fri öl, glass och mat borde vara inbjuden till oftare.


Seb var mycket nöjd med att uppleva starten av en motor..

Lite senare blev det dags att casha in Kung Kobras quizvinst! Så det bar av till ölfestival, men där stötte vi på problem i form av en alldeles för lång kö. Så pirayorna avvek och vi ställde oss snällt och väntade. Blem och Fred som hade vaknat till liv vid det här laget var redan inne och klunkade den gyllene drycken. Väl inne var det bara att smaka sig igenom lokalen, mycket trevligt!

TIllbaka i Malmö blev det splittring när alla utom jag begav sig vidare till Johanna och Joel där det tydligen var ett hejdundrandes kalas. Själv blev det till inte-längre-så-unga-fröken Estelle jag styrde stegen. En hippa som inte gick av för hackor den heller. Dock hann ölen ifatt mig och jag snarkade timmar innan Sebben kom hem..

Nu är det bara för Seb att kämpa på och visa att nästa helg kan bli lika bra när han har sitt tema!


Svarta änkan, vad var det jag sa?

Ja, nu visar det sig att jag har alldeles rätt! Precis som vanligt. Vi har inte alls bara snälla spindlar i Sverige utan även mördarna har flyttat hit. De ser väl sin chans att hugga oss när vi i vår naivitet känner oss säkra i spindlars sällskap. Tack Sydsvenskan för att ni klargjort läget!

Wikipedia skriver att "Ett bett av en svart änka kan förbli obemärkt under några minuter. Sedan kommer kraftiga från bettet utstrålande smärtor som sprids till kroppens muskulatur. Smärtorna kan bli mycket svåra och offret kan få andningssvårigheter. Symptomen klingar av efter omkring två dagar."Var försiktig om du ser den här.Vampyrer...


Vampyrer är bra. Kanske därför jag gillar Krunegård och kanske därför jag har en glädjevampyr hemma (enligt en nioåring som inte uppskattade samtalet om varför matte visst är kul).

Iaf.

DNs Lena Kjersén-Edman har åsikter om Stephanie Meyers vampyrböcker och beskriver språket som platt och att intrigen "kunde vara skriven av en dator". Visst, när jag läste Twilight i somras tyckte jag också att den var ganska enkel och jag kan inte påstå att den lämnade något beständigt avtryck i min bokhylla. Samtidigt sträckläste jag den och bestämde mig omedelbart för att köpa uppföljarna. Boken har uppenbarligen något som gjorde att jag fastnade, dess språkliga bristfällighet och förutsägbara story till trots. Så det är intressant att läsa hur Meyer diskuteras i den debatt som nu har lämnat bloggosfären med Bokhora i spetsen till morgontidningarnas kultursidor. Jag gillar när litteratur vågar vara oprententiös utan avancerad berättarteknik och högtflygande språk och istället sätter låter läsaren vara i centrum.För det är det Twilight bidrar med, en verklighetsflykt där läsaren känner igen sig i tonårens osäkerhet och människans problem med relationer av olika slag, några timmar där man är i en annan värld som ändå är så lik ens egen.

Malmö mot Norrland 4-0


Varför jag inte bor i Norrland:
  • Det är 4 grader där när det är 24 grader i Malmö.
  • Man kan köra 35 mil utan att landskapet förändras ett ögonblick.
  • Användning av tolk är alldeles för ofta tillrådligt.
  • Haparanda är nästan Finland upptäckte jag när jag gick fel och alla plötsligt lät som ett avsnitt av Moi Mukkulat. Lite obehagligt så jag skyndade mig mot närmaste stolta, svenska fana och hastade över gränsen till Svea igen. Ännu ett skäl att inte bo i Norrland.

Mårten, Shittys ex, blev kidnappad i Idol igår så nu vet jag vem jag håller på i år. Jag undrar bara varför han drack öl på Lilla Torg av alla ställen?

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.601945RSS 2.0