Masspsykos på Filmstaden

Igår gick vi som sagt på Twilight och det kan inte beskrivas som annat än masspsykos. Vi började visserligen ana lite oråd när vi kom in i den fullsatta salongen och det nästan enbart var tjejer i 17-årsåldern bänkade, men men. Det var rejält sorl och idel glada miner tills de bytt filmrulle och filmen började. Knäpptyst. Fram tills en ny karaktär introducerades och rummet fylldes av skrik och applåder! Gång på gång. Tjejerna borde nog skaffa sig en partner så lyckliga de blev så fort någon överhuvudtaget visade något som liknade attraktion till en annan. Två fingrar som möttes gav upphov till sådan eufori i publiken att man undrade om man plötsligt var 11 år igen och förhoppningsfullt väntandes stod utanför ett hotell och såg en glimt av Take That. Mycket underligt alltihop. Blem blev iaf tagen och nu har Freddy fått en rival i form av vampyrer och helst Edward Cullen. Misstänker att Robert Pattinson också skulle vara svår att matcha för pojken.

Själva filmen då. Jo, den får helt klart godkänt! Följer boken ganska väl, vilket känns som ett plus i sammanhanget. Snyggt filmad, fantastiska miljöer och skådisarna är tillräckligt snygga, förutom Rosalie då som eh va? Helt enkelt håller jag med Sydsvenskan i deras recension av filmen, men jag hade nog gett en fyra istället.Blondinbella om manlig skönhetsfixering

Jag har aldrig läst vad Isabella Löwengrip,  Blondinbella, skriver i sin blogg, men det är svårt att missa hennes existens om man är en sucker för nättidningar. I Kvällsöppet ikväll argumenterar hon att mäns ökade utseendefixering är beviset för att allt man gör vad gäller smink och operationer är för sig själv. Alltså är mäns ökade osäkerhet ett steg framåt och ett berättigande för kvinnors låga självkänsla. Eh.. Hon kanske är intelligent på andra sätt, vad vet jag? Synd att hon inte visar det bara.Obama - en husneger?

Man lär sig nya ord varje dag. Undrar när "husneger" kommer på orddelen på högskoleprovet? Omedelbar association var en blandning av en leksak och uppassare, vilket också verkar vara vad al-Qaida avser med termen. De verkar helt oväntat inte gilla näste president heller. Humor. ""al-Qaida fördömer Obama"

Imorgon kommer jag hem! På riktigt! Inget mer omkringkörande i ödemarken. Det ska firas kungligt med smygpremiären av Twilight! Sen ska jag bli vacker på fredagen så jag är redo för bibeltema på lördagen (det blir till att stjäla ett löv på polishuset på Davidshall för klädseln) och 85-årskalas på söndagen.
OBS! Se inte trailern! Inte om du tänkt se filmen eller läsa boken iaf!Nour är klok

Nour El-Refai är en klok kvinna. Läs: Nour El-Refai om Humorsveriges könsmaktsordning

Hon har alla indianer i kanoten.Pommes med ost

Lisa är hemma från pommes frites-landet igen. Så då blev det naturligtvis pommes med ost som fyllemat, inte smält ost man doppar i som på Max eller ostdip från de andra kedjorna, utan riven ost på fritesen. Och nej, det är inte gott. Ändå äter man.Positiva saker med Stockholm

Jag vet inte så mycket om den Kungliga Huvudstaden, men kan säga att 15-åringarna i Danderyd och Botkyrka tillhör årets bästa elever om man frågar mig.

Igår såg jag slottet (tror jag, det var inte från vattensidan och det är den man ser på bild annars..) och Stureplan när jag svischade förbi city på väg till Danderyd. Så nu har jag sett Sthlm. Jag vet att jag tjatar, men detta är den bästa staden att köra i vad jag känner till; man blir insläppt och utsläppt ur filer och alla hjälps åt i trafiken. Inte som i Malmö alltså. Sen att det finns ett diskret problem med oändliga köer i rusningstrafiken är något jag väljer att inte låtsas om.

Smarta som de är på kontoret hade jag ett gapp på drygt sex timmar mellan min sista föreläsning och flyget till Gotland idag så jag fördrev lite tid i Kista med att gå i affärer och blev 1300kr fattigare och ett par jeans rikare. Jag går alltså minus på att jobba. Min shoppingrunda gav mig en till positiv bild av Stockholm eftersom affärsbiträdena var trevliga och hjälpsamma på ett vad jag upplevde äkta sätt. Inte som i Norrköping då där jag snabbt konstaterade att det inte är dialekten som är gnällig utan folket.Jag trodde alla skyltar stulits, men såg flera stycken på Väddö. Grodskyltarna på Öland är dock roligare.För övrigt önskar jag mig The Graveyard Book av Neil Gaiman i julklapp.Tele 2 - Born to Be Cheap

Tele 2:s nya reklam på tv är så underhållande att  min uttråkade dag i Stockholmo lyftes till helt acceptabla nivåer. "Born to Be Cheap" Helt underbart hur en pr-byrå kan missa att cheap har två betydelser!  Men jo, jag håller nog allt med om att de är snåla jag..Ivan - tönt och sängvätare

Ivan spenderade helgen hos de två sköna damerna Nymfen och Fedden. Kronan från prinsens huvud föll dock ganska snabbt när han blev livrädd för den lilla röda tyrannen och ett dovt morrande reste sig så fort hon kom i närheten. Varför vara trevlig när man kan utnyttja sin makt och sätta en dubbelt så stor katt på plats? tänkte Fed och satte igång att jaga honom för hjärtans lust. När hon blev lite pömsig och gick och lade sig att sova i Ivans korg tog Nymfen över och fortsatte provocera. Fönsterkarmar och långt in i sängen under bäddmadrassen var Ivans misslyckade gömställen. I ett försök att få komma hem till mamma Blem återupplivade han också en gammal mindre god tradition – att kissa i sängen. Inte populärt hos oss och gav inte heller något resultat. Bättre med tiden blev det inte och när jag lämnade kattmaffian och deras offer hördes skrik och jagandes från vardagsrummet.. Det är bara att konstatera: Jag har onda katter.


Nymfen ser snällare ut än hon är i verkligheten.
RSS 2.0