Höjdpunkter i Skanör

Från sejouren med ettorna i Skanör är detta vad jag minns bäst:
 • Marlene ligger helst med foster.
 • Olle säger Ceylon och inte Sri Lanka.
 • Leos föräldrar i Clockwork Orange-utstyrsel.
 • Sannas aggressiva sovbeteende.
 • Jag glömmer att Lantmannagatan finns och hävdar att Nobeltorget ligger på min sida om Nobelvägen.
 • Lurviga svart-orangea tusenfotingar.
 • Död spindel x2 samt levande spindel x1 som Sanna avlägsnade från ovanför min säng.
 • Olles, Marlenes och min topplista över ettorna.Celibat är också ett val

I fredags var jag ute och rände. När vi satt på Debbans uteservering kom frågan om celibat upp. Det var inte så plötsligt eller oväntat eftersom tjejen ifråga bestämde sig för att det var läge för ett halvårs avhållsamhet efter att det tog slut med hennes pojkvän. Hon misslyckades för två veckor sen: "Av nån sjuk jävla anledning fixade jag hemsläp igår o den jävelen vägrade sova så jag fick kompensera sömn när han gått." Nu försökte hon hävda att den här incidenten inte räknades och att halvåret fortfarande gäller från när det tog slut. Icke godkänt på den. Den 11 mars är det ligge för henne igen, inte tidigare. Vi menade på att det ju måste vara fullt omöjligt att lyckas med. Då förklarade hon sin tankegång: "Alltså, lyssna nu, jag har legat med så många snygga män att det är dags att jag tar en paus. Det är inte mer än rätt. Jag är nöjd nu." Hon berättade också att "Jag har en mapp på datorn med bilder på massa av dem. 'Herrejävlar, han är snygg. Han har jag legat med.' Och då känns det bra." Senare på kvällen när vi hade arbetat oss vidare genom Fashbinders och hamnat på Étage kom jag tillbaka från toaletten och fann henne i samspråk med en man med lite lägre intelligens än vad som är rimligt. Han gav sin synpunkt på saken "Nu ska jag bli riktigt djup. En vuxen man och en vuxen kvinna som har sex ihop.. Jag har väldigt, väldigt mycket känslor, jag har jobbigt med det. Jag skiljer på sex och känslor. Det är skillnaden mellan dig och mig." Bra där.. Jag har inga planer på celibat. Det verkar väl tråkigt.
Ondska, underkläder och ja, självupptagenhet

Från idag, eller om man ska vara tidspetig igår, är det fler mörka timmar än ljusa per dygn. Man skulle kunna tro att höstdagjämningen ägde rum redan i söndags egentligen, men det vara bara det mentala mörkret som trädde in då. Det mentala som dessvärre ger konsekvenser i det fysiska livet. Detta har jag redan påpekat. Det är obehagligt, men folk har tydligen varken självinsikt eller förståelse för hur ett samhälle fungerar. Idioter.

Idag har jag skrivit om hur maskar rör sig och lite om diffusion. Därefter  fikat med Johan. När blev Simpan dubbelt så stor? Hur kan jag ha missat det? Sprang på Jossan där också. Sen en kort sväng på stan. Lättnaden över att äntligen (en månad sent) få csn, manifesterade sig i en vilja att hjälpa Sveriges enligt borgarna tydligen oerhört haltande ekonomi framåt genom att köpa underkläder. Den som känner mig vet att det är en viktig del i mitt liv det där med vad man täcker sina ädlare delar med. Jag köpte iaf en ny bh och när jag kom hem slängde jag två så nu har jag bara 26 st. Det är ganska många, men det känns inte så. Jag hade gärna köpt fler, men kom ut på stan för sent. Nästa vecka kanske. Då ska jag klippa mig. Inget spännande, ingen lär se något. Det är i princip aldrig någon som kommenterar när jag huggit av en decimeter hår. De antar bara att mitt hår lockat upp sig lite mer än vanligt. Om man läser här är oddsen dock stora att jag påpekar när det skett och då har man ingen ursäkt. Mer än då att det är helt irrelevant. I alla sammanhang utom "vad snygg du är"-sammanhangen, och de infaller sällan bland vänner, utan snarare bland okända män på Möllan.Systemet kan ha det (nej, det kan de inte för det finns inga alternativ)

Idag var jag på systemet. (Ja, Cissi, du ligger efter med alkoholleveranserna..) Några öl och en box rött fanns i min korg. Inget extravagant på något vis, inte för att det har någon betydelse när de alltid kollar leg oavsett inköp. Jag förstod att kassörskan skulle begära id när han studerade sönder mitt fagra anlete redan när jag ställde upp flaskorna på bandet. Eftersom jag är en trevlig människa i grunden visade jag också körkortet på begäran. Responsen: "Oj, jag trodde verkligen inte att du var över 25." Tack, tack, jag uppskattar när folk säger att "Oj, är du så gammal." Det är så trevligt. Man känner sig liksom upprymd och lycklig över livet.Mina senaste sökningar på google

Google är ett oerhört användbart redskap som alla vet. Man kan hitta det mesta och det är fascinerande hur många träffar som går direkt till porr, särskilt bildgooglande. Jag tänkte iaf dela med mig av mina senaste sökningar:
 • inlagd gurka
 • hjärnmembran
 • mask regn
 • kökskran
 • röd söndag malmö
 • fi
 • ny demokrati
 • fremskrittspartiet
 • förlorat dokument mac
 • galla
 • ord för fotens delar
 • slut på minne mac
 • vad är startskiva mac
 • christian hawkey
 • kyrka
Så spännande saker händer på min dator. Nu vet ni.
Derbyt

Låt oss glömma valet en stund och påminna oss om glädjen i onsdags:


På väg till Stadion.


Positiva miner före matchstart.


Fulle mer nervös.


Stämning.


1-0 Fulle gladare

2-0 Andas ut, lycka, glädje.Tomt

Jag är inte arg. Jag trodde att jag skulle bli det om det kom till detta. Åtminstone upprörd. Istället är det andra adjektiv som kommer fram: Uppgiven, ledsen, besviken, sorgsen, resignerad, nedslagen, modfälld, betryckt etc. Hur blev det så? Hur tappade folket sitt vett och sans? Vad är det de hoppas uppnå? Hur? Vad för samhälle är det de vill leva i? När så många ett sådant självhat att det spiller över på allt annat? Jag förstår inte. Är glad att jag inte gör det. Jag tror på jämställdhet och lika värde för alla. Jag accepterar till och med alla de 5,7 % som blev tappade på huvudet som små. I Malmö skräms jag av att mer än var tionde invånare hatar över en tredjedel av sina medmänniskor i kommunen. Jag lever ett segregerat liv. Det blir lätt så när man studerat år efter år och bara umgåtts i akademiska kretsar. SD skulle uppskatta mig; jag håller mitt umgänge "rent". Så kan det inte vara. Så får det inte vara. Jag får höra av mig till gamla vänner som har bättre påbrå än lerig betjord.
Just nu - inga kommentarer

Niande

Det här med att tilltalas med ni. Jag har aldrig sett mig själv som en multipel personlighet. Nog för att man kan ha drag som kan tyckas motstridiga, men det innebär inte att jag ser mig själv i flertal. Fast jag börjar undra om man kan projicera schizofreni på andra människor? Och hur har jag då missat de olika rösterna själv? Jag förstår inte. Ju mer jag tänker på det, desto obehagligare blir det. Borde kanske ringa upp SvD och fråga varför de niar mig.

För övrigt, det kom en ny uppdatering till iTunes och nu ser det annorlunda ut. Jag vågar inte använda. Risken att jag raderar hälften är överhängande. Kanske ge det ett försök efter lite kaffe så kan man skylla på plötslig koffeinkick som satte hjärnan ur spel. Har riktiga skivor också. Säkrare.Rabblande

Det är höststorm ute, eller snudd på, har ingen vindmätare så kan inte säga hur nära gränsen det ligger. Bron är i vanlig ordning avstängd för "vindkänsliga fordon" iaf. Det påverkar inte mig, jag ska inte till Danmark. Dock plockade jag med mig paraply när jag skulle på ett möte på morgonen. Min aversion mot dessa sticka-ut-ögonen-med-tingestar förlorade mot att komma som en dränkt katt. Mina katter är inte dränkta. Nymfen är sjuk, men mår bra. Hon har tovor som behöver klippas bort och hade behövt ett bad. Det är hopplöst att bada henne, hon blir så aggressiv. Fedden är snällare på den punkten. Hon hade också behövt bada och kammas igenom. En annan dag. Inatt sov Nymfen med huvudet på min hand och Fedden lade sig mot mina knän. Jag har inte ont i knäna. Däremot lider rumpa och axlar idag. Träning är av ondo. Det sägs att ont ska med ont fördrivas. Vi får se hur det blir på den punkten. Och nu sätter jag punkt för nu.Kära CSN

Kära CSN,

Vi har haft ett förhållande ett tag nu, närmare bestämt sen i augusti 2002. Det är åtta år nu, tid som inte ska föraktas. Under en så pass lång period är det inte underligt att det kan ske små skärmsytslingar två parter emellan. Jag har svurit många gånger. Ibland för att du varit så sen med utbetalningar eftersom du har slarvat lite, ibland för att jag tjänat någon krona för mycket och nu för att du inte vill ge mig några pengar. Om du någonsin har svurit över mig vet jag inte, men tror det inte. Jag tror att du skiter fullständigt i mig. Jag är bara en myra bland alla andra pissmyror och du, du är drottningen i stacken. Det är dig vi alla försöker blidka för att försäkra oss om vår överlevnad. Jag har lånat pengar, men också lämnat tillbaka pengar. Är det för att jag har lånat mycket mer än jag lämnat tillbaka som du nu är så grinig och inte vill ge mig några pengar? För det kan ju inte ha med mina poäng att göra. Jag har tagit 300 av 307,5 hp, det är väl inte ett dåligt resultat? De sista 7,5 kommer in under hösten också. Du vet, det har med regler på högskolor och universitet att göra som det kan ta lite tid för poängen att registreras. Det senaste året har jag också fått godkänt på mina 39 veckor. Nej, jag tycker att du är gniden nu, jag borde få mina pengar. Om jag får det lovar jag att svära lite mindre och om du har riktig tur kommer jag inte ens att nämna dig i bistra december. Fast det är bara om skatteverket inte börjar slarva alldeles de med.

Med vänliga hälsningar,
JagKlamydia och moderaterna

Det första Lisa gjorde när hon kom till jobbet idag var att gå in på Sydsvenskan och därifrån i ett mail till mig länka en text om en uppmaning att testa sig för klamydia idag. Tack för omtanken Lisa, men jag har inte klamydia.

Annars så saxar jag här lite glatt in Moderaternas ställningstagande genom åren (snott rakt av från någon jag itne känner på fejan):

1904–1918: Nej till allmän rösträtt.

 

1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.

 

1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

 

1919: Nej till kvinnlig rösträtt.

 

1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

 

1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.

 

1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

 

1927: Nej till folkskolereform.

 

1931: Nej til sjukkassan.

 

1933: Nej till beredskapsarbete.

 

1934: Nej till a–kassa.

 

1935: Nej till höjda folkpensioner.

 

1938: Nej till två veckors semester.

 

1941: Nej till sänkt rösträttsålder.

 

1946: Nej till fria skolmåltider.

 

1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

 

1947: Nej till allmänna barnbidrag.

 

1951: Nej till tre veckors semester.

 

1953: Nej till fri sjukvård.

 

1959: Nej till ATP.

 

1960–talet: Ja till apartheid.

 

Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

 

1963: Nej till fyra veckors semester.

 

1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.

 

1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.

 

1974: Nej till fri abort.

 

Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18:e graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.

 

1976: Nej till femte semesterveckan.

 

1983: Nej till löntagarfonderna.

 

1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

 

1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.

 

EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

 

2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

 

2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.

 

2006: Nej till gröna jobb.

 

2006: Nej till sex timmars arbetsdag.

 

2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.

 

2006: Nej till höjd a- kassa.

 

2006: Ja till sänkt a-kassa.

 

2006: Nej till höjd sjukersättning.

 

2007: Ja till sänkt sjukersättning.
Första gången i Malmö högskolas lokaler

En del människor är organiserade människor. Jag är en sådan. Idag till exempel cyklade jag glatt (glatt är nog en överdrift, men cyklade gjorde jag) iväg till Orkanen i blåsten (passande nog). Jag sveptes inte av vägen av vinden och det var sol, två bra saker. Väl på biblioteket undrade jag var jag lagt mitt passerkort till Sydsvenskan, för jag kunde inte minnas att jag stoppat ner det i plånboken. Det föranledde naturligt nog att jag stack ner handen i väskan på jakt efter just den. Inte där. För nej, plånkan befann sig så klart fortfarande på soffbordet eftersom jag betalt räkningar på förmiddagen. Utan plånbok ingen legitimation, ingen legitimation inget lånekort. Så det blev att cykla hem igen. Inte glatt alls den här gången, men höll mig även nu på cykelbanan och det var fortfarande lite sol, två ok saker.

Det här med öppettider verkar inte vara något som de sysslar med på Orkanen heller så det enklaste kanske är att avregistrera mig från kursen. Det kommer fler terminer.Sexåringar och sex

Bara artikeln i Expressen om hur tyska sexåringar fick "porrpennor" vid skolstarten är underhållande. Att rektorn sedan skyller på kommunistiska partiet gör det ännu bättre. Men det bästa står Expressen själva för när de placerar in barnen under kategorin Sex & Kärlek med annons på annons om sexleksaker och porr bredvid.När vägar flyttas

I lördags cyklade jag ut till Lomma. Det var soligt och hyfsat varmt så jag tänkte att jag kunde åka i tid och få lite sol i trädgården. Jag valde den gammalvanliga vägen, dvs den som funkar nu igen efter att bron är ombyggd. Den har jag tagit för bara några veckor sen och då funkade det alldeles utmärkt. I lördags däremot. Då hade de flyttat cykelvägen. Jag tyckte att det såg lite annorlunda ut mot vad det brukar, men tänkte att jag kanske brukar cykla på den vänstra banan. Jag har varit med om att ha gjort den typen av misstag förut. Man tror inte att det ska vara någon skillnad, men i min värld jo. Allt eftersom jag cyklade blev jag mer och mer tveksam och när jag hamnade vid en drag racing-tävling vid Sysav insåg jag att det bara var att vända. Nu är det ju inte så att det här med vägskyltar är lika populärt i utkanterna som inne i stan. Till exempel är jag för att få veta om det är återvändsgränd eller inte. Då slipper man cykla fram och tillbaka längs tarmar i försök att snedda tillbaka till riktiga vägen. Till slut kom jag iaf rätt och till Lomma. Slutsats, flytta inte cykelvägar på det där sättet. Alternativt ge mig ett lokalsinne.Blogg och utvik - samma sak?

Igår var det någon (Krillan?) som nämnde Elin Kling (hon heter så väl?) och att hon hade klätt sig låtsasnaken i Amerikat nyligen. Jag kände mig tvungen att fråga, rätt ska ju vara rätt, om den här tjejen var utvikningsbrud eller modebloggerska. Det är så svårt att veta skillnad. De satsar ju på samma sak båda kategorierna och det känns som att de vill in den andras "yrkesbana". Jag känner till att Kissie tillför bloggdelen så gick in på hennes sida och jag vet inte. Det är mer som text till bilder på sig själv. Med begränsat med kläder. Texterna handlar inte ens om kläder. Jag förstår inte. Hon kanske bara är bloggerska. Det kanske krävs kläder för förledet mode? Jag vet inte. Jag saxar lite iaf: "Men som sagt, bloggawards kanske nöjer sig med det som ligger under oss största kändisar (som inte tänker delta), Jag Kissie, Kinsa och blondinbella. Istället får ni nöja er med Dissi, Pöw och  Amir haha, inget elakt menat men ja.. Så är det ju….. ;)"

Annars så gick jag in på Marcus Bergs hemsida häromdagen. Han hade sagt i en intervju att lagkompisarna retades med honom för den . Undra varför?

Förkylningsdimmor

Jag är förkyld. Det är inte så underligt eftersom jag har befunnit mig i Cissis förkylningsångor två kvällar i rad. Det är dåligt för mitt nya, nyttiga liv. Det nya, nyttliga livet går för övrigt väldigt dåligt . Det enda som egentligen har passat in i det var att jag tränade i måndags, vilket har gett till följd att jag haft ont. Planen på att gå till friskis idag med känns sådär när jag bara vill gå och lägga mig och sova igen. Det skulle kanske vara en bra idé för övrigt. Det brukar vara det när man har svårt att hålla ögonen uppe. Då kanske jag skulle må bra imorgon och det kan vara praktiskt om man ska börja på ett nytt jobb som man inte ens vet vad det är. Risken är stor att jag inte kommer kunna sova ikväll då dock och vara förstörd av den anledningen imorgon. Och vi ska ut på kvällen, inte på debaser tro det eller ej, och då vill jag vara pigg. Svåra beslut. Tror jag tar och sover på det en stund.Ezpeleta är till skillnad från Posten en klok man

Eller, det är han inte alltid. Ibland är han rent dum i huvudet. Det är jag med så det är okej. Jag läser hans blogg iaf. Bara det att han i affekt slutade skriva i flera veckor efter att Argentina åkte ur VM är skäl nog. Men framför allt har han i regel väldigt vettiga tankar om integration och syn på människor. Jag gillar honom.

Annars pratade jag med posten igår. De ringer upp när man lämnat synpunkt. Vad jag fick fram i samtalet var att de hade fört frågan upp på högsta nivå vad gäller att dela ut SKP runt Seved. Det hade av någon anledning varit lite oro kring utskicket där. Jag fick också veta att i Vellinge kommun kastar de V:s info efter brevbärarna. Det senare upprepades flera gånger. Det är bara olika politisk syn. Vänstern och Skånepartiet framställs alltså som kålsupare enligt postengubben i Malmö. Där ser man. Jag skulle säga att det finns distinkta skillnader i partiprogram och reklam. Det är så olika hur mans er på saken.

Vad jag funderar mer kring är det där med värdegrund som Posten saknar. Jag frågade. Flera gånger. Han svarade undanglidande och till slut att det hade de inte. Intressant. Jag är alltid tveksam till företag som inte har någon värdegrund utan bara förlitar sig på jurister. Det innebär att de inte är intresserade av annat än sitt eget skinn. Hur jag skulle slippa "samhällsinformation" från rasister var min nästa undran. Det kunde jag inte sade han. Det var en del av den demokratiska principen att de var skyldiga att dela ut papperna. Vad jag har svårare att förstå är varför jag isf har en demokratisk skyldighet att ta emot vad som helst. På stan måste jag inte acceptera det. I mitt hem däremot, en plats jag skulle se som fri från yttre påtryckningar, nej. I mitt hem är jag inte fri att välja att hämta in information från de källor jag tycker är relevanta. På alla offentliga platser slipper jag. Det är något som är lite konstigt i det enligt mig. SD:s utskick ska komma idag berättade Cissi (som ska tramsa i Sthlm och därför inte blir prickad för arbetsvägran). Jag har en lapp uppe om att jag inte vill ha rasistisk info med bl a just SD som exempel. Får se hur herr brevbärare gör. Han är ju skyldig att dela ut den, även om jag skulle tejpa igen brevlådan. Så om jag inte får den skulle jag rimligen kunna ringa och anmäla honom eftersom han har brutit mot sin skyldighet. Det kommer jag inte göra. Förhoppningsvis slipper jag få skräpet helt.
Transferperioden över

Ok, nu är det hög tid att bestämma sig för vissa personer. De som tidigare hade Ofere och valde Elanga när han var skadad får honom permanent nu. En del har dock dubbla förstaval. Det är inte ok. Ordning i leden!

Blem - Durmaz
Farmor - Agon
Fritte - Hamad (pratade om ett byte?)
Fulle - Dusan (Rolle suppleant)
Harry - Kruys (pratade om ett byte före sommaruppehållet?)
Jag - Yago (Sudic egentligen (och ett litet hjärta till Dejan, men det är bara för att han är snygg))
Jofi - Elanga
Johan - Dahlin
Johanna - Agon
Jonathan - Elanga
Julia - Halsti
Krillan - Gische (Agron suppleant)
Lisa - Larsson/Halsti (hon måste bestämma sig)
Max - Ricardinho/Halsti (hur blir det när Halsti är tillbaka?)
Oscar - LarssonRSS 2.0