Grattis på mors dag!

Mamma firar sin 32:a mors dag idag. Grattis!

Osedligheter på Ronnebygatan

Cissi lånade min kamera för ett ganska bra tag sen. Så pass länge att nu när jag fick tillbaka den fick jag också med reservationen att hon hade några minnesbilder av att det ev kunde ha tagits osedliga bilder med den, men eftersom batteriet var urladdat var det inget hon kunde kontrollera. Jag lovade henne att isf skulle jag lägga ut sviten här. Nu var det bara några stövlar och ett par klänningar som rymdes på minneskortet så hon kan andas ut. Och jag. Och ni.Vampyrhets

Med Jossans hjälp har jag läst mig igenom alla än så länge utgivna delar av House of Night-serien. Spin offen/uppföljaren i Twilight Saga är förbeställd. Dracula på väg från nätbokhandeln. Interview With A Vampire står tryggt i bokhandeln. Igår läste jag första boken i Vampire Diaries och påbörjade den andra. Alla utkomna är införskaffade. Dessvärre är dessa betydligt mer ungdomsbetonade. Våldet, passionen, erotiken är inte alls lika närvarande och själva berättelsen tämnligen lam. Jag tänker dock att det nog kan ge sig allt eftersom. Deras publik har ju blivit äldre under tiden det skrevs så förhopningsvis har innehållet också anpassats efter detta. I den andra volymen börjar utanförskapet, en grundläggande förutsättning, så smått utvecklas. Om Elena fullkomligt acceptera att lämna tronen som skolans drottning eller ändå på något sätt lyckas behålla den trots vampyrstigmat som nu omger henne återstår att se. En annan sak som jag hoppas på är att karaktärerna utvecklas en smula och till exempel får andra egenskaper än:
 • Elena - fantastiskt vacker, blond och blek, och äger skolan. Känner sig inte hemma förrän hon hittar sin vampyr. Föräldralös sen några år.
 • Bonnie - snygg, kort och rödhårig, helt lojal med Elena. Har övernaturliga gåvor som har sitt ursprung i att hennes familj härstammar från druider. Det är allt man vet.
 • Meredith - helt lojal med Elena. Det är allt man vet.
 • Stefan - av samvetskval plågad vampyr som älskar Elena.
 • Damon - Stefans bror som är en ond vampyr.
 • Caroline - var tidigare vän med Elena, men utmanar henne nu om titeln skoldrottning. Vacker och mörk.
 • Tyler - snygg, korkad och osympatisk. Var med i fotbollslaget tills han försökte våldta Elena.
 • Matt - killen Elena dumpar för Stefan. Det är lugnt för honom och han är obrottsligt lojal. Quarterback i skollaget.
Detta är allt man vet om de karaktärer berättelsen kretsar. Inget om intressen eller att de har ett liv. Det kanske ger sig.För övrigt tänker jag att Malfoys nog hade blivit fina vampyrer.Jag hade en gång en cykel

Idag när jag cyklade till Persborg var luften fylld av en blandning av strösselfarbrik, Pågen och asfaltläggning. När jag fyra timmar senare gick hem luktade det bara asfaltläggning. Jag fick ändå behålla cykeln sju och en halv månad den här gången. Yey!Jag vill också ha ett spöke

När man var liten läste man Spöket Laban och var grymt nöjd med det. Labolina var kanske lite töntig, men inte i jämförelse med fegis-Laban. Nu är det ju lite olika med hur man ser på paranormala företeelser. Professorn i parapsykologi på Lunds universitet tror till exempel på tankeöverföring och sanndrömmar. Det säger han om inte annat här. Nu vet jag inte hur det är ställt med professurer i detta förnämliga ämne på Linnéuniversitetet, men jag tror nog att hemtjänsten i Kalmar kan få låna Etzel Cardeña av Lund annars. För där hemsöker andarna en äldre kvinna så pass att personalen inte vågar gå hem till henne. Det tycker jag verkar lite jobbigt. De kanske skulle göra som en saudisk familj i England och stämma spöket. Det är också en variant, en högst rimlig sådan dessutom.


Han påminner själv lite om ett spöke.Om det plankas måste det vara bra!

Igår var det släppfest för antologin. Jag var snygg. Jag läste liggedikten. Jag var bra. Alltså var det en bra kväll. Om inte detta duger för att övertyga er så har jag ytterligare ett argument, ett argument som jag nog tom skulle vilja kalla bevis: En person plankade in. Då måste det vara bra. Tack Max.

Vårt tifoNöjda i halvlek. Och efter matchen.Katastrof för BP

Den senaste tiden har det varit svarta rubriker för BP var och varannan dag: Obama upprörs, hela USA rasar, BP ska betala miljarder i skadestånd, BP är onda, BP kommer gå under etc. Det verkar klart jobbigt att alla är så arga på dem. Personligen tror jag dock att det värsta de har att vänta är att Malmö krossar dem ikväll.

En annan sak jag också uppmärksammat i medierna är hur jobbigt det verkar vara att hålla på moderaterna i Malmö. Lite då och då läser man om hur M-falangen begår allehanda brott och titt som tätt blir mordhotade och ibland till och med mördade. Är det inte dags att partitoppen säger till dem att skärpa sig?God morgon

Idag åkte jag till skolan tidigare än vanligt i förhoppningen om att få tag på en man jag har jagat för en jobbgrej sen i fredags morse. Det hjälpte naturligtvis inte. Irriterande. Idag ska vi diskutera hur det har gått under skrivarveckorna. Ylvar upplyste mig i lördags om att vi skulle ha skrivit en logg över vårt skrivande. Det tyckte jag var så pass meningslöst när det nämndes första gången att jag förträngt det alldeles. Vad jag gjort när har jag naturligtvis inte någon aning om på det stora hela. Inte så länge det inte står i min kalender eller i ett blogginlägg. Nu ska jag dricka kaffe.Ninni på modevisning

Jag glömde ju det allra bästa i Lödde! När vi kom till icat var det modevisning. Det var som en dröm.

Lödderier

Igår var jag en sån där trevlig människa som hjälper till att renovera hus. Timmen innan Ninni plockade upp mig drog jag runt lite i stan i solen. Nu ska jag prenumerera på SvD gratis en månad. När jag fyllde i lappen började mannen som gett mig den prata om mitt namn och mig så nu är jag lite rädd att jag får honom ringandes isf en tidning i brevlådan. I Kungsparken satte jag mig på bajsfritt gräs och läste lite. Och skrev dikter om människor jag legat med. Dem kanske jag läser någon gång.Sen var det dags att möta upp Ninni. På väg hem köpte jag massa fika till Mercedes. Så när jag gnäller om penningbrist vet ni att det är bilbranschen som har snott mig på de hundralapparna. I dammhuset åket jag på att slipa väggar och tak. Med vinet till hjälp höll jag mig också till uppgiften ganska länge. Det finns fotobevis på detta. Sen tröttnade jag alldeles och tyckte mig vara klar och satte mig på en färgburk och lekte med spackel när Ninni fortsatte spackla. Detta finns det också fotobevis för. Troligtvis är det denna bild som Ninni kommer sprida och inte den när jag så fint så fint sträcker mina armar upp i taket och sandpapprar bort skarvar.


Den här bilden har inte med saken att göra, men om kartongen hade stått i Lödde och Nymfen varit där hade hon troligtvis legat i den då också.Vem bjuder oss på kalas?

Om en månad är det midsommar. Jag tänkte att någon borde bjuda mig på fest. Förslag på personer som borde bjuda tillbaka sen tre nyårsfester i rad:

Joel, Zari, Alex, Elin, Erik, Robin, Bettan, Georges, Kalle, Nisse, Martin, Daniel, Johanna, Julian, Sven, Johanna, Jonathan, Gustaf, Ylva, Ylva, Marcus, Rebecca, Sofia, Fibbe, Astrid, Theo, Linus, Jesper, Marco, Sanne, Cissi, Erik, Lisa, Tomas, Jofi, Jörund, Fredrik, Maria, Benke, Stina, Ellen, David, Magnus, Johan, Thomas, Krillan, Christian, Alexander, Sara, Sara och en massa människor jag inte minns samt alla de jag inte vet vilka de är. (Ja, jag kollade igenom bilder när jag sammanställde det här.)Gör ert jobb är ni snälla

När jag inte gillar Jönssons Fastighetsservice:
 • När de inte bytte lampan i trapphuset på över en vecka trots att jag ringde dem varje dag. När lampan gick igen några veckor senare var det samma sak. Tidningsbudet delar inte ut tidningen om inte lyset funkar, därav irritationen.
 • Häromdagen när de tyckte det var en god idé att utan förvarning stänga av vattnet i 45 min på förmiddagen. Jag upptäckte det när jag skulle skölja av räkskal från händerna. Förra gången de gjorde så hade jag schampo i håret.
 • Idag när jag skulle köra ner bilen i garaget efter att den varit på besiktning och de tyckt det var lämpligt att byta lås utan att säga till i förväg.


Sveriges vanligaste namn - Erik

Idag träffade jag två Erikar i Lund, sen messade jag en annan Erik och sen fick jag ett sms av ytterligare en. Därefter hängde jag med Cissi till Oslipat och hälsade på ännu en. Imorgon, eller om jag glömmer det i övermorgon, ska jag ringa kafét och då svarar säkert Eric.

Vad hände den där sekunden 70-talet tog slut och 80-talet tog vid? Tog alla killnamn slut och alla bestämde sig för att döpa sina söner till Erik? Det verkar onekligen så.
De blir bara yngre

Jag har gjort ett tredjeval nu. Det blir ju lite trist när ens spelare aldrig ens är på bänken.. Och jag går ner i åldrarna för varje nytt val. Sudic 90:a, Dejan 91:a och nu Dardan 92:a. Så en uppdatering:

Blem - Durmaz
Farmor - Agon
Fritte - Hamad
Fulle - Dusan (Rolle suppleant)
Harry - Kruys (har planer på att byta efter klippet, ja hur blir det Harry, ska du byta eller?)
Jag - Dejan, Dardan (Sudic egentligen)
Jofi - Elanga (Ofere egentligen, men som han sade när han bytte till Elanga "Jag är inte rädd för hiv.")
Jonathan - Elanga (Ofere egentligen)
Julia - Halsti (ska avkräva ny spelare om hon kommer på måndag)
Krillan - Gische (Agron suppleant)
Lisa - Larsson (Halsti egentligen)
Max - Ricardinho (Halsti egentligen)
Oscar - Larsson

Hopp om vår/sommar

Idag vaknade jag av ett sms från Fulle. Den högst ovana värmen i lägenheten gjorde att jag fick lite hopp om livet och steg upp och jovisst, vid åtta redan stod kvicksilvret över 15°. Så jag öppnade balkongdörren, nös, gned mig i ögonen, bestämde mig för att det var psykosomatiskt och gick ut på balkongen.

Ignorerandes att jag fortfarande inte tagit tag i att tvätta golvet, tralltvätten som stått så fint påminnandes mig på hyllan på andra sidan sängen har också förpassats till ett skåp, bestämde jag mig för att se om rosmarinen överlevt vintern. Oddsen för det var högre än att AIK vinner allsvenskan i år. Så tolkade jag Blems skeptiska blick när jag förklarade att det nog fanns en chans ändå. Jag tog papperssaxen och klippte av en sån där vad det nu heter, gren känns lite väl mycket, stängel lite klent, så grenstängel blir det. Och varken brunt=dött eller vitt=finns möjlighet till överlevnad var resultatet. Inuti grenstängeln var det ljusgrönt. Mycket nöjd. Så nu har jag klippt ner den och väntar på att den ska få nya blad också.

Salviorna är det lite mer tveksamt hur det kommer gå med, men jag ser på det positivt och tror att den ena nog kan överleva en säsong till. Timjorna såg jag fram till igår lite hopp för när något grönt kunde skymtas mellan det gråbruna virrvarret av dött. Sen tog jag en närmare titt och kunde konstatera ogräs. Men, ogräs är också grönt så det får vara kvar. Väntar med att ge upp ett par veckor till.Jag åt frukost på balkongen. Lite oväntat hittade jag espressokaffe i skåpet när jag letade efter något igår och tänkte således idag att det kunde vara en god idé. Det var det naturligtvis inte. Om kaffet har stått så länge att man inte visste att det fanns är det ett dåligt tecken. Men om någon skulle vilja ha en sur, äcklig espresso är ni välkomna hit när som. Bo kommer iaf fly mitt kök som kristdemokraternas väljare från Hägglund.Stackars, stackars mig tycker jag

Jag ska gnälla nu. Jag är ganska mycket en talang på det så det ska nog gå bra. Allt detta pollen i luften. Vad är grejen? Är inte det sånt man växer ifrån? Jag var aldrig allergisk när jag var liten. Är det således något man växer till? Och björk? Det är gräs mamma och Shitty inte tål. Inte jag heller nuförtiden för den delen. Är det vanligare med allergi bland kvinnor än män? Eller är det bara i min familj det är delat exakt mellan x- och y-kromosomen? Jag är en tönt. För jag gnäller mycket mer än vad som är befogat. Men jag får kli och ont i ögonen och det är dåligt när man ska se. Och att se är ganska användbart om man ska skriva saker, typ skola och jobb. Eller så kan man strunta i det och skriva meningslösa inlägg här istället. Tydligt tecken på nedsatt funktion i hjärnan. Och mitt hår är smutsigt. Kanske man också kan skylla på pollen. Jag tror det. Det är nog pollen som gör att det är fullt med katthår och damm i lägenheten också.Sex

Inatt, eller snarare imorse, drömde jag att jag hade sex med tre olika män, vid tre olika tillfällen. Två av dem har jag haft sex med på riktigt. Den tredje förstår jag inte riktigt hur han hamnade där, men så var det iaf. En av dem var betydligt mer aktuell än de andra, men inte mer lämplig för det. Ingen av dem hade det varit särskilt smart att ligga med i dagsläget. Jag har som synes inte någon som helst poäng med det här återberättandet, men så är det.

Istället gör jag lite reklam för vår släppefest tisdag nästa vecka (min del där kommer iaf att ha med sex att göra):

Så många frågor som har så många svar om man bara orkar

Igår var som sagt en dyster affär. Det enda positiva var alkoholen på kvällen (tur att vi hann inom systemet i Sölvesborg, fem min före stängning). Särskilt när jag missade munnen med tandborsten och när Lisa satte på sig sina sovkläder bak och fram. Osäkert hur mycket det hade med vin att göra dock. Det är väldigt uttröttande att vara arg/ledsen/besviken i så många timmar som det blev innan man lade sig. Idag har varit betydligt bättre. Särskilt efter att Kalmar vann mot Helsingborg. Och ännu mer när vi vann quizen. Det är bra grejer.

Katterna är needy kräk som slåss när jag kommer hem. Jag har en blodblåsa stor som en femtioöring på hälen. När vi var ute och gick en runda idag pekade Lisa på en nyutslagen björk och menade på att den såg ut precis om mitt duschdraperi. Sen insåg hon att hon var för mycket i stan uppenbarligen. Jag är allergisk mot björk. Jag har ont i ögonen. Jag ska sova ikapp alla timmar jag var vaken när Lisa snusade i helgen.

Vad är lister? Varför finns det så många som inte kan säga r överhuvudtaget? Varför har jag inte planterat om mina perlargonsticklingar? Varför har inte någon annan badat Fedden? Vad gör man med blodblåsor, sticker hål på dem? Varför är det så jobbigt att gå och lägga sig när man är trött? Varför lyckades jag inte sova längre än till som mest halv åtta hela helgen? Vad är grejen med att köpa en bit kasserad gräsplan för 100 spänn? Varför kör Lisa och jag alltid fel när vi ska nånstans? Varför skriver jag detta?Film och föräldraroller

Ett tema på de filmer av mer seriös karaktär Lisa och jag sett än så länge i helgen är bristande föräldrar. I flickan dumpar de sin nioåring och åker till Afrika, Zambia? Bättre att hjälpa en massa barn där och låta sin dotter gå ner sig i att leva på sprit och luft. Fish Tank - bättre att dricka sprit och däcka så att killen kan ligga med dottern som inte förstår bättre och gör vad hon kan för en flaska fulcider. Det är alltid fint med barn som utnyttjas. Man blir liksom så varm inombords.

Nästa film är Rumor has it. Jag avskyr romantiska komedier i regel. Om jag inte har sällskap när jag försöker se dem är det ytterst sällan jag orkar mer än tio minuter. Såg Transamerica häromdagen däremot. Den var bra. Överraskande bra. För övrigt, nu när filmen börjat, vad är grejen med Pasadena?SD och Mjällby, goda vänner

Vi åkte till Plaskvallen för att se fotboll. Redan innan avspark tappade vi humöret när vi stod i kö till toaletten och hade Jimmie Åkesson framför oss. Obehagligt. Han var naturligtvis klädd i Mjällbys färger. En man som han skulle aldrig kunna hålla på ett lag som inte sätter -son mer eller mindre som krav för en plats i startelvan. Detta ställer till problem för mig nu också, för jag behöver kissa men då kommer jag att tänka på honom och då vill jag verkligen inte ta av mig trosorna.


Var de där för att kontrollera att ingen spöade Jimmie?

I första halvlek hade Malmö alldeles glömt bort att det var det de fick betalt för att göra. Istället tänkte de att det här var en spännande gropplan med vattenpussar, varför inte kräla omkring i den istället för att sparka på den där bollen laget med tights och mjukisbyxor leker med. Det är så olika vad man tycker om det där. Rolle verkade inte hålla med den allmänna inställningen och påpekade väl detta i pausvilan. Andra halvlek ryckte de iaf upp sig och det fanns något hopp, även om det också grusades i slutändan.

Efter matchen fick vi vänta drygt 50 min innan vi överhuvudtaget kunde lämna parkeringen. Jag lät mina tonårstendenser få fritt flöde och räckte finger åt biler som prejade ut oss. Bara män över 50. De kunde ha det. Jimmie traskade också förbi under tiden. Ingen gasade. Det är fel på folk.


Jag var inte glad i bilen hem. Särskilt inte när vi blev hånade i en mataffär. Men jag var stor och påpekade inte att Mff fortfarande ligger sex poäng före i tabellen.


Förra gången vi förlorade var Jofi också med. Jag ser ett mönster. Det och regnet.Jane Austen Book Club

Jane Austen Book Club. Ärligt talat hänger jag inte riktigt med. En massa kvinnor som ser ungefär likadana ut allihop. och två män som också blandar sig i. Lättittat iaf. Ungefär som Les Fumées Blanches.Flickan

Efter att vi har sett Flickan vill Lisa bara påpeka att hon är en mycket bättre faster. Och byter nu om till pyjamasbyxor.Övergiven

För den som följer min spännande rapportering från Hasslö kan jag nu avslöja att Lisa har varit borta i flera timmar. Hon blev av högst oklar anledning bortrövad av sin familj för att masta båten. Vad hennes uppgift skulle vara har inte lyckats redas ut. Sist jag kollade har aldrig fyra pers behövts till en vanlig segelbåt. Första timmen ägnade jag åt att förbereda maten för lunch och middag, men det var ett bra tag sen jag blev klar med det och nu väntar jag mest. Att följa med var inte ett alternativ. För om det är något som inte är kul med båtar är det just sjösättning, upptagning och allt som hör därtill. Tycker jag åtminstone och valde att stanna kvar. Det kan man göra om man inte är familj, välja. Denna missräkning med båthjälp har gjort att vårt filmschema ligger illa till. Vi skulle ju se Flickan eller Fish Tank vid denna tid var ju tanken. Illa.


För några år sen blev jag ovilligt tvungen att sköta upptagningen av båten. Medan jag bondade med gubbarna i hamnen och väntade i timme efter timme efter timme på min tur som naturligtvis var sist eftersom jag behövde hjälp, åt Seb scones i Brighton.Alla djur

Det finns massor av djur så här ute på landet. Igår när vi körde in på grusvägen som går ut till huset fick vi följe med ett rådjur en bit. Eller följe och följe, den sprang för glatta livet, vilket var ganska långsamt ändå, och lite klantigt eftersom den fortsatte sin färd i utkanten av dungen isf in i den som kan tyckas hade varit lite smartare.

Det är bara fönster i hörnet där vi breder ut oss så allt som oftast när man tittar ut på trädäcket står en fågel av något slag och ser fåglig ut. Jag gjorde ett försök tidigt imorse att googla fram vad det kunde vara för något, men icke. Typ som en koltrast, men med fläckar på ryggen. Och andra färger då, gråbrungula toner. Medan jag sökte efter lämplig art tittade jag då och då upp för att se om havet gick att urskilja från himlen. Det dröjde. Innan det klarnat upp tilräckligt hann också en pyttefågel med full kraft flyga rakt in i rutan och falla ner på marken. Den var som en halv gråsparv i storlek, en unge, men mer smal och gracil i kroppen. Grågulgrön jämn färg. Så låg den där och såg död ut bortsett från att stjärten rörde sig lite litegrann. Då var klockan nästan tio så jag tyckte att det här kunde Lisa gott få reda ut åt mig och gick och väckte henne. Frågan var ju om man skulle låta den ligga där och dö eller om man (dvs Lisa) skulle hjälpa den på traven. Så tänkte inte hon. Den fick ligga kvar. En halvtimme, trekvart senare när Lisa lyckats ta sig upp var fågeln borta. Så frågan är om 1. Den hade tränat nackmuskler satan så att den inte alls bröt nacken. 2. Något djur tog den. 3. Den lyckades komma upp på benen och lägga sig att dö på bättre, mer undanskymt ställe.


När Nymfen dödade en gråsparv i somras. Det var inte fint.Raps och fortsättning på filmerna

Blemman skriver om att rapsen håller på att slå ut på sin blogg. Det påminde min vinsega hjärna om att jag ju tog en bild med mobilen på blommande raps längs E22 nånstans där det brukar vara olyckor och köer och grejor, Hurva tror jag det var. När jag nu laddade in bilden i datorn är det tydligt att jag missade större delen av rapsen när jag vevade ner rutan (eller tryckte på knappen som reglerar fönstren). Det får man ta. Rapsen syns iaf.Nu har Lisa bytt om till pyjamasbyxor. Jag ville sova middag vid halv nio. Det fick tvärt nej. Nu ska vi välja mellan två usla filmer med Jennifer Aniston. Marley & jag blev det tror jag. Lisa som hävdar sig vara teknikgeni idag har också lyckats ställa in filmerna så att alla menyval i dvdn plötsligt är på tyska.Knivar och mat

Jag och Lisa har en överenskommelse den här helgen. Jag lagar mat och hon fyller på mitt vinglas. Hon diskar också. En vinn-vinn-situation som man säger om man översätter rakt av. En irriterande sak med alla Kerker-hem jag har varit i (3 st) är att ingen har förstått det här med knivar. Hur kan man inte ens ha EN bra kniv? Ja, man får leva för IKEA som de gör, men man MÅSTE inte köpa allt där, t ex knivar.Film- och vinmaraton inlett

När vi så stärkta av lite vin skulle börja vårt filmmaraton stötte vi omedelbart på patrull. Det finns inget rullbord här, hur skulle vi nu kunna skicka godis och chips mellan oss? Schäslongerna vi vräker oss i stod i 90° vinkel. Stort problem. Lisa löste det med att flytta på sin. Jag kunde ligga kvar utan att röra mig. Ett annat hinder var att vinet stod i kylen, men även där visade sig Lisa sällsynt handlingskraftig och gick och fyllde på när det började bli svårt att fånga upp fler droppar i botten. Allt detta att inte behöva röra sig en millimeter i onödan var fantastiskt bra tills jag fick ett sms. Mobilen kan man sällan låta vara när den gör sig påmind så det var bara att resa sig och hämta den. Vingelfärden visade sig dock vara ett onödigt företag eftersom messet bara var ett hån. Tack Cissi för IFK:s hymn. Inte.

Filmen vi inledde med var iaf Julie & Julia och vad jag nu funderar över är hur Boeuf Bourgignonen smakar med nötkött? Jag har bara tillagat den vegetariskt, naturligtvis efter Jula Childs recept, men den borde ju stiga ett par nivåer till åtminstone med riktigt kött. Irriterande aspekt av att inte äta mittemellan.

Jo, jag mår lite illa av chips och godis nu också.Det finns inget dåligt väder, bara dåliga väderprognoser

Vi är på Hasslö och är mycket besvikna. Det där regnet och de där molnen som utlovats, var? Jag bara undrar var är det vädret? Här sitter vi med ett ton filmer och nänns inte starta en enda för att det är sol och trevligt ute. Inte bra. Hur löser man det bäst? Att dra för gardinerna funkar sådär eftersom de är ljusa ljusgenomsläppliga varianter. Att blunda hjälper lite mot att se solen, men är sämre om man ska se på film. Den enda rimliga lösningen på problemet är att börja på vinet alldeles för tidigt så att man inte har koll ändå. Den planen har vi naturligtvis påbörjat. Gäller att vara praktisk.Vad vi ska göra på Hasslö

Vi ska:
 • Äta 1,8 kg godis.
 • Dricka 3,75 l vin.
 • Äta 7 hg chips.
 • Äta massor av mat.
 • Se 11 filmer: Gudfadern III, Luftslottet som sprängdes, The Commitments, Changeling, Patrik 1,5, Rumor has it, Marley & jag, Fish Tank, Flickan, Julie & Julia, The Jane Austen Book Club.
 • Se säsong 6 och 7 av Gilmore Girls.
 • Titta på tv om det är något värt att se.
 • Fulsurfa på grannens nät om det går.
 • Gå promenader mellan regnskurarna.
 • Heja på Malmö i ett regnigt Mjällby.
 • Läsa böcker.
 • Gnälla över män.
 • Gnälla över kvinnor.
 • Gnälla över oss själva.
Som synes, fullt upp!Tårar

Jag åker till Hasslö imorgon och kommer därmed inte synas i Malmö förrän på söndag igen. Detta innebär att ni slipper se mig:
 • gå till Konsum med smutsigt hår.
 • på Debaser.
 • ha glömt dra för persiennerna.
 • vilja dö i jakt på cola på bakfyllan.
 • överhuvudtaget om ni inte åker på Mjällbymatchen.

Fäll inga tårar för detta, jag är snart tillbaka och om vi kan tjuvsurfa på grannens nät lär det göras.Blod

Jag skrev precis om svett så det här blir i lite fel ordning. Tårarna får komma sist iaf.

Allt på sin plats. Till exempel ska blod hålla sig i blodomloppet. På sin höjd kan det accepteras vid mens. Eller ibland kan det vara väldigt välkommet just vid/med mens. Men sånt slarvande ska man inte hålla på med att den lättnaden ska behöva infinna sig. Det är onödigt. Finns massor av människor som gärna påpekar det. Det där med slarvande alltså. Inte till mig vad jag hört iofs. Men på Cissis fest i fredags var det en osympatisk dam som tyckte det var på sin plats att påpeka för en man att om han skulle ligga med tjejen han hade på g, skulle han se till att använda kondom. Mycket underligt uttalande. Särskilt som hon inte har en aning om hur den andra tjejen ligger. Om jag kände mig underlägsen i ett sammanhang hoppas jag verkligen att jag inte tar till såna korkade metoder att försöka höja mig.

Vad jag skulle komma till med det där blodet är iaf att min magkatarr verkar ha bättrat sig ganska bra nu. Kräks inget blod alls och det gör inte ont när jag äter. Eller dricker öl vilket jag provade på igår. Eller vin vilket jag provade på i förrgår. Vädigt moderata mängder båda gångerna dock. Fortfarande öm om man trycker mot magsäcken å andra sidan. Får försöka hålla det på en rimlig nivå på Hasslö i helgen.
Svett

Igår tränade jag. Ett nytt pass med en ond ledare. Eller han viftade nåt alldeles med armarna exakt hela tiden. Underligt nog lever mina mer än man hade kunnat tro idag. Medan man flängde fram och tillbaka där och kunde beskåda hans rövsvett som spred sig ut över byxorna och jag kunde konstatera att jag för första gången faktiskt svettades lite själv vid hårfästet (praktiskt ganska ofta att vara en osvettig typ, behöver inte oroa sig över fläckar på kläder, mer opraktiskt när man är i 40° värme och blir överhettad) började jag än en gång fundera över fotbollsspelares svett. Det är något jag har försökt reda ut för mig själv ett tag nu. Hur kommer det sig att tröjorna blir svettiga om bröst och rygg, men aldrig under armarna? Vad är det för specialmaterial de har där? Insydda svettlappar som suger upp? Alla använder absolut torr innan de går ut på plan? Jag förstår inte. Någon som vet?Ickevetande

Jag följde med en kompis till KK för en undersökning i förmiddags. Medan jag väntade på henne hörde jag hur en man frågade efter sin fru:

- Vet du vart hon skulle?
- Nej.
- Ok, hon skulle inte hit till dagvården iaf. Vet du vad hon skulle göra?
- Nej. Detta är jävligt irriterande. Ingen vet nånting.

Precis..Danskar är roliga, del 5

Eller kanske inte alltid så roliga. Mer konstiga. Litegrann som att det är något fel på dem.

Mac ja

Min högtalarutgång på datorn har varit sönder. Nu är den hel. Lösning? Tryck in en tandpetare i den och gräv runt. Tack mac. Ointressant vetande? Ja. Men jag är glad.Comhem i någon annans hjärta. Typ ägarnas.

Varför jag och comhem inte är kompisar:Men kundtjänst är alltid roligt. Särskilt när man uppmanas gå in på deras hemsida och kolla ditten och datten medan man sitter i kö. För det är ju så att jag hade ringt dem om problem med bredbandet om det var så att jag hade kunnat gå ut på internet.Finns det sol?

Det är grått och snart regnigt ute. Trevligt tycker jag för en gångs skull. Har ändå för ont i armarna för att kunna öppna varken ytterdörr, balkongdörr eller fönster i jakt på sol. Inte som Fulle som knappt kunde få på sig jackan tre dagar efter att han hade varit på ett pass med en kollega dock. Får se om det lättar under dagen eller om jag kommer att vara förvisad till soffan tills Cissi kommer hem och kan släppa ut mig så jag kan gå på kalas.

Annars har Lisa och jag bestämt oss för att fixa det här med en resa av något slag till sommaren den här veckan. Än så länge går det sådär. Det får ju inte kosta så mycket eftersom jag inte har några pengar och av någon anledning är alla flyg till rimliga platser mycket dyrare just under sommaren. Jag är för ett utträde ur EMU från Greklands sida; jag gillar Grekland och hade gärna sett det som ett alternativ. Än så länge blir det för dyrt med flyg när boendet inte sjunker tillräckligt. Om den danska kronan sjönk litegrann till botten plötsligt hade det också varit en lösning. Då hade Kastrup varit en fyndgruva. Nu är det bara väldigt nedlyftande att inse att priset som står ska höjas med minst 30 % till för att få slutsumman. Det är inte någon som har ett trevligt hus eller lägenhet någonstans där det är varmt och finns vatten i sommar? Ni kan få en middag och vin för lånet.Titta på Cissi

Cissi ska ha inflyttningskalas imorgon, några månader efter flytten. Hon hackar grönsaker och jag äter rå blomkål och tittar på. Hon pratar i telefon med den där besvärliga mannen och jag har pratat i telefon med en bror. På lördag har min bror valt att lägga sitt kalas precis när matchen mot Åtvid börjar. Jag påtalade tiden för matchen för honom för längesen, men det hjälpte uppenbarligen inte. Eventuellt dyker den där mannen Cissi pratar med upp imorgon. Det är lite mer oklart. Jag kommer iaf. Inte min bror. Han är inte bjuden. Nu har Cissi pratat klart och frittatan åkt in i ugnen.


De serbiska kliven

Igår efter matchen mötte vi Fulle på väg hemåt. Han gick med stora kliv. Serbiska undrade vi. För de påminde en del om Miljans och det var ju så kommentatorn tyckte sig bäst beskriva hur han stegade fram på planen. Hur serbiska kliv skiljer sig från andra nationaliteters vet jag inte. Kanske borde fråga en gammal klasskamrat från gymnasiet. Jag gick ju i Malmö och vår klass avspeglade Malmös befolkning såtillvida att ca en tredjedel var invandrare. Dessa fick tillfället på någon lektion att lite kort sammanfatta konflikten som var anledningen till att deras familjer lämnat sina ursprungländer samt berätta om någon tradition därifrån. En kille från Kroatien tog då tillfället i akt att framför allt berätta om hur serberna skiljer sig från kroater. Det var mycket svartmuskighet och tjuvaktighet som kom fram där. Tur att han var kroat och inte serb så att vi inte behövde oroa oss. Att han avbröts i sin utläggning av både oss och läraren är kanske inte så underligt. Ashkan var roligare när han pratade om hur de firade in det persiska nyåret med att hoppa över eldar i Pildammsparken "men vi är inga satanister eller så!" Det var en fin lektion.

Ninjor igen

Fick en bild av b.k.a mejlad till mig. Medföljande kommentar: Jag tror att en viktig detalj när det handlar om ninjadiskkriminering, är att de (ninjorna) har bättre verktyg/möjligheter att ta problemet i egna händer och göra något åt det." Jag tror han har rätt.

Ninjornas klädbekymmer

b.k.a. (förkortning av "burger kings anfäktare" eller liknande) har vid båda de tillfällen då jag skrivit om orimligheten i lagar som begränsar klädsel för kvinnor påpekat problematiken detta utgör för ninjor. I ärlighetens namn är min ninjakunskap inte större än vad jag inhämtat från Robert Sheas Shike (lärt mig: opraktiskt att vara stor och rödhårig som ninja om man ligger med gifta kvinnor och att man mottas med initial tveksamhet som stor och rödhårig ninja) och Teenage Mutant Ninja Turtles (lärt mig: ninjor heter gärna som stora konstnärer och att en bo når långt men är långsammare än andra vapen).

Så, hur ska ninjorna klara sig undan burka/niqab-förbudet i Belgien nu? Svårt kan tyckas i förstone. Men om man tänker till lite så är det ju inget problem. Ninjor har ju lite som sin grej att inte synas och märkas så de får väl göra sitt jobba och hålla sig undan helt enkelt. Och om de åker dit på att ha klätt sig olämpligt får de begå harakiri.

För övrigt så har en undersökning utförd av Köpenhamns universitet kommit fram till att det finns 0 personer i Danmark som bär burka. Niqab är det fler som bär, 150-200 stycken varav 60-80 är konverterade danskor. I början av året citerade Claes Fürstenberger Politiken apropå detta naturligtvis oerhört stora problem i Danmark: "Om man ser någon som går klädd i burka så är det förmodligen en jägarsoldat under träning eller en journalist som vill känna hur det känns. Eller så är det en synvilla". Ninjorna verkar klara osynligheten alldeles utmärkt.


Rödvin, snusk och "litteratur"

Det är lätt att tro att jag bara ljuger när jag beklagar mig över den dära antologin, att den egentligen bara är ett påhitt från min sida, ett sätt för mig att försöka gnälla till mig lite sympatier. Och visst skulle det kunna vara så, men det är det inte. Det kommer att bli släppefest den 25 maj på Babel och naturligtvis förväntar jag mig att alla jag känner och några till kommer. Och jag antar också att de som kommer gör det enbart i syftet att få höra mig läsa snusk. Det är det rimligaste. Att någon skulle dricka en öl för mycket känns orimligt; detta är ju ett högkulturellt evenemang och då dricks det som bekant endast rödvin.


Detta är beviset på att antologin finns, en dålig bild från min mobilkamera.Problemen med fotbollskillar

På väg från matchen hemma mot Trelleborg:

Lisa: - Tänk om man var ihop med en sån kille som spelar boll.
Jag: - Ja.
Lisa: -I Mff.
Jag: - Jo.
Lisa: - Det skulle ju vara jättejobbigt om han gick till ett annat lag. Jag skulle ju ändå heja på Mff klart.
Jag: - Så klart. Men man kan ju ha hans nya lag som andralag.
Lisa: -Är inte det att uppfatta som osolidariskt? Mot honom alltså, inte laget.
Jag: - Nä. Tänk såhär. Tänk att du jobbade i kassan på Ica.
Lisa: - Eh, ok.
Jag: - Och han hade ica-kort. Sen byter du och jobbar i kassan på Konsum. Tror du han då byter till att handla på konsum?
Lisa: - Jag vet inte.
Jag: - Nä, för ica är ändå närmast. Så du skulle ändå kunna heja på mff.
Lisa: -Tur.

Sen konstaterade vi mer uppenbara saker som det jobbiga i att fotbollskillar har fotbollslår och hur tråkigt det skulle bli på alla sommarfester som midsommar när det skulle vara en massa män som kunde det där med att lira boll. Så vi håller oss nog undan dem i fortsättningen också.

Annars så har Lisa valt Daniel Larsson som reserv och Fulle Rolle. Vi inväntar fler reserver från Max och Julia (Halsti) samt Jonathan och Jofi (Ofere). Harry (Kruys) bör rimligtvis ta sig samman och bestämma sig för en annan han också. Jag har valt Dejan om det skulle ha missats.RSS 2.0