Dramaqueens

På lördag ska det lilla skrivarkollektivet Dramaqueens stå på en scen och säga tramsigheter eller allvarligheter, beroende på hur man ser på litteratur. En del menar att det är trams. Till exempel Reinfeldts regering. Eller kanske inte trams, men kultur är åtminstone inte något som personer utbildade inom det ska syssla med på arbetstid. Till sånt har de fritiden. Istället för att ge högskolemeriterade kulturarbetare, som för sin överlevnad tvingats in i till exempel vårdsektorn där de, utan lämplig utbildning, tar hand om gamla, sjuka och psykiskt funktionshindrade personer, arbete inom kultursektorn ska dessa arbeten gå till "personer som blir utförsäkrade från sjukförsäkringen och har nedsatt arbetsförmåga" (DN). Arbetsuppgifterna är allt från digitalisering av gamla arkiv till vård av fornlämningar. Sådant man skulle kunna säga att arkivarier och museitjänstmän har en utomordentlig kompetens för. Men det finns naturligtvis ingen anledning att koppla samman utbildning med arbetsmarknad. Kultur är inte viktigt. Detta kallas att man satsar på kulturen.

Vi ska i alla fall läsa texter kl 20.00 på Turistbyrån i Lund (Folk & Rocks gamla lokaler) under Kulturnatten. Ni är välkomna.Kommentarer
Postat av: b.k.a.

Betyder det att jag är gammal om jag omedelbart tänker på andra sida av stortorget när du skriver Folk & Rocks gamla lokaler... (Till skillnad från deras nya lokaler som de hade, fram nedläggningen, i nuvarande Turistbyråns lokaler...)

2011-09-14 @ 13:57:42
Postat av: Teresa

Ja, det betyder att du är gammal. Minst 30.

2011-09-14 @ 14:11:05
Postat av: b.k.a.

Minst...

2011-09-14 @ 19:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0