Flickor kan. Eller borde kunna.

Idag blev jag inkallad på prao. Så jag har hållit upp dörrar, gått halvvägs uppför trappor och hållit post lite som en sällskapsdam. Jag har också lärt mig användningsområdet för olika konstiga lådor på stan jag aldrig tidigare lagt någon direkt vikt vid. Lärorikt.

I den fina, gula bilen repeterade Ekot den fule, människoovänlige Anders MIltons abortförslag. Redan i första stycket är fokus tydligt när han apropå att det procentuella antalet aborter är högt i Sverige påpekar olika anledningar till varför en graviditet avslutas och därefter tillägger: "det handlar också om att inte skydda sig mot möjligheten att kvinnan kan bli gravid." Problemet ligger uppenbart hos kvinnan. Det är hon som misslyckas när hon blir gravid. För uppenbarligen är det bara hon som blir det. Mannen ifråga har väl inte varit inblandad?

I nästa stycke görs också en poäng av att det mycket väl kan vara så att "kvinnan fås till att acceptera samlaget genom tjat, hot eller våld och har då inga preventivmedel till hands". Nej, för det kan ju inte vara så att hon vill ligga och kanske skiter i konskevenserna vid tillfället? Eller att eventuella preventivmedel inte funkar som de ska vid tillfället? Det troligaste är nog att hon egentligen inte vill coh därför inte tar på sig ansvaret så som hon i egenskap av sitt kön borde.

Lite senare kommer herr Milton dock på att mannen visst är med vid en samlagssituation och att vid "nya sexuella relationer bör en man alltid sätta på en kondom. Inte vänta på att kvinnan säger till. [...] Detta inte sagt för att moralisera utan för att man när man har tillfälliga, eller nya, sexuella relationer ska skydda sig med kondom genom hela samlaget." Den naturliga slutsatsen av dessa visdomsord är då att vid en längre sexuell relation är inte kondom viktigt längre eftersom då ligger ansvaret på kvinnan igen. Så klart.

Han avslutar med att plädera för ett register över kvinnor som genomgår aborter som "en möjlighet för samhället att via forskning få kunskap om [...] socioekonomiska och kulturella skillnader" och hänvisar till undersökningar i Danmark och Nederländerna som visat på att "kvinnor födda utanför Västeuropa har en dubbelt till flerdubbelt så hög abortfrekvens som inhemskt födda danska respektive holländska kvinnor". Tur att vi som är födda här då är så mycket bättre på det här med att skydda oss.

Slutorden "Kan man undvika en oönskad graviditet bör man göra det" är kanske något denne 40-talist borde fundera vidare på en stund.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0