Björklund behöver plugga mellanstadiets geografi

Folkpartiet har som säkert är bekant plockat många poäng på att förklara hur dålig skolan av idag är och att den måste förbättras. Undermeningen har varit att det var bättre förr.  Jag undrar dock när detta förr skulle ha ägt rum i så fall. Uppenbarligen måste det ha gått snett före Björklunds (f. 1962) skolgång. Han hävdar nämligen i sitt tal på Fp:s landsmöte att Malmö ligger på Balkan eller möjligtvis att Balkan ligger i Malmö. Dålig namngeografi Björklund. Jag tror att i princip alla 10-åringar, även om de kanske inte pekar ut Balkan, eller Malmö för den delen, exakt rätt på kartan, inte blandar ihop Sveriges största stad med ett geografiskt område betydligt längre söderut. Så det är väl sin egen förlorade skolgång Björklund försöker reda ut genom att vilja införa betyg från dagis.

Det har varit lätt att hävda att Folkpartiet är mer eller mindre främlingsfientliga i sina krav på språktester, slöjförbud och dylikt. Hur det ligger till med inställningen till människor från andra länder än omedelbara grannar eller andra uppenbara väststater låter jag vara osagt. Men om man spinner vidare på det spåret skulle det ju kunna vara så att för Fp:s ledare har det inte så stor betydelse var man är född och/eller uppvuxen så länge man ser lite sydländsk ut eller har ett icke uppenbart svenskt namn - man är invandrare i vilket fall.

Ett dåligt försök att profitera på populära svenskars namn för att visa på sin öppenhet inför andra kulturer var det iaf. Sydsvenskan skriver mer med utgångspunkt i herr Björklunds ord "Visst hade väl Sverige varit fattigare utan Zlatan, uppvuxen på Balkan". Jag tycker egentligen mest att det är väldigt underhållande.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0