Kvinnor har ingen egen vilja

Varför skulle man få klä sig som man vill? För det är ju en självklarhet att det inte är något man gör som man vill. Den där viljan finns inte när det gäller kvinnor. Men det är ju ingen nyhet. Kvinnor mår alltid bäst när någon annan bestämmer vad de ska ha på sig. Det är bättre att begränsa deras vilja lite så de inte väljer fel. Oavsett om valet är eget eller ej.

Jag har svårt att tro att förbud mot heltäckande klädsel motverkar kvinnobegränsande strukturer. Det är snarare att ge sig på symptomen än orsaken till problemet. Det troliga är väl att de kvinnor som tvingas bära niqab och burka av sina män i och med ett förbud istället för att till exempel bära en vanlig hijab när de är ute begränsas till hemmet. Om man är av åsikten att det är mot gud och allt möjligt att visa någon hud är det inte särkilt troligt att själva åsikten förändras. Risken är då som sagt att kvinnorna inte kommer ut i offentligheten och därigenom utesluts från sammanhang där de skulle kunna finna en väg ut ur de begränsningar som läggs på dem från sina män.

I övrigt kan man ju också fråga sig om förbudet bara gäller när plaggen ser ut som burkan och niqaben eller om det, vilket det borde, i så fall också omfattar all typ av maskeradklädsel där det egna ansiktet inte går att urskilja. För det är ju det som hävdas bortsett från kvinnoförtrycket, att man ska kunna identifiera alla människor genom ansiktet. Så bort med alla typer av masker ur butikerna, och hoppas att den här globala uppvärmningen inte sänker vintertemperaturen så pass att folk vill skydda ansiktet mot kylan. Då hade det kunnat bli lite jobbigt. Men jag tror att förbudet bara riktar sig mot muslimer. Så det enklaste är väl att bara kasta ut dem så är problemet löst.Kommentarer
Postat av: b.k.a.

Och ninjas. Alltid ninjas.

2010-04-30 @ 10:29:38
Postat av: Teresa

Ja, det var ju det där med ninjorna. Men det är väl främst män som är det? Så de behöver nog inte oroa sig så mycket.

2010-04-30 @ 10:50:07
Postat av: b.k.a.

Ninja är ett jämställt yrke.

2010-05-01 @ 22:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0