När vi ändå talar om sex..

..så rapporterar Berlingske idag att man blir friskare av regelbunden penetration. De rekommenderar att man om ens partner inte skulle vilja ligga plockar fram de lysande argumenten "Tænk på dit blodtryk. Tænk også på, at du sover bedre, får mere overskud og at risikoen for blodpropper falder. Du bliver også lidt slankere." Jag vet inte om det är särskilt upphetsande för andra. Att få min figur kritiserad innan sex skulle bara det definitivt innebära ett nej från mig iaf.

Till grund för artikeln liggger en studie där årtionden av undersökningar har gåtts igenom och där resultaten nu är på gång att publiceras i Journal of Sexual Medicine. Professor i psykologi, Stuart Brody, en av forskarna bakom projektet, förklarar att "penile-vaginal intercourse -- and not other types of sexual activity -- confer the most health benefits". För att krydda artikeln som i princip är en direktöversättning från CNN berättas om ett par i New York som beslutade sig för att ha sex varje dag i december som hjälp att sluta röka och minska chokladätandet. Och lo and behold - det hjälpte! Kvinnan som för övrigt är yogainstruktör blev dessutom varken förkyld eller fick influensa, vilket hon alltid brukar vid den tiden på året. Paret har bestämt sig för att fortsätta med varje-dag-sexandet i januari också. Tänk en sån tur att de kunde få rönen bekräftade så lätt!

Jag ser ett par problem med studien så som den framställs i artiklarna dock. Om den bygger på "several decades' worth of studies on sex and health" så är det intressant att veta mer specifikt vilka decennier, vilka länder (några nämns iofs, i Sverige t ex har man visat att män, men inte kvinnor, som har aktivt sex efter 70 lever längre) och vad studierna som undersökts har haft för sexuellt fokus om det nu ska vara så att just penetration är lösningen på allas hälsoproblem. Den enda kvinnan som kommer till tals i CNN-artikeln är professor emeritus i psykologi Beverly Whipple (Whipple Jones heter för övrigt en man i Glamour. Han var med för några år sen och utpressade Brooke att gifta sig med honom så att han inte skulle skvallra för hennes dotter, Bridget (dåvarande Bridget har huvudrollen i tv-serien Close to Home nu, nuvarande spelade Daphne i True Blood), att det var dotterns man, Deacon Sharpe, som var far till barnet Brooke väntade. Nu är han tillbaka och verkar ha skärpt till sig än så länge iaf.) och hon menar på att det inte är så lätt som att människors hälsa per automatik blir så mycket bättre av sex, utan pekar på att det också kan vara så att de som redan är friskare är mer benägna att också ligga. Hon vill dessutom gärna slå ett slag för att annat sex också har hälsofördelar. Mest av allt tycker jag att det är taskigt för flator och bögar om de omedelbart får sämre hälsa för att de i sina relationer saknar den ena typen av könsdelar.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0