Hembränt och knark

Olle uppmärksammade mig på en artikel i Norrbottenskuriren. Annars hade jag inte varit inne på den sidan. Norrbotten känns liksom inte så aktuellt i mitt liv. Det gör det i Olles. Hans föräldrar bor där. Denna tredjenyhet (för Gällivare kanske ska påpekas) som det visade sig vara har då alltså rubriken Hembränt och knark. Nu händer inte så mycket i Gällivare eftersom det bara bor högt räknat sju personer där. Dessa är de två personerna som greps, polisen, journalisten på tidningen, polisen och journalistens gemensamma två barn samt ev en knarklangare. (Vilka av dessa som är Olles föräldrar är oklart dock.) Därför är denna notis, som det faktiskt visar sig vara (6 rader lång, sju om man räknar blankraden också), så högt framskjuten på sidan.

Man skulle kunna oroa sig lite för hur det nu ska gå för kidsen (de två som bor där, ev någon till som kommer på besök) inför Lucia. Vem ska förse dem med sprit nu? Men lugn, lugn i stugorna, ingen anledning till oro! Cressa (osäkert om detta är polisen, journalisten, barnen eller den ev knarklangaren) har kommenterat detta faktum: "Bra av polisen . Men De är väl ute ganska snart och tillverkar så De kan sälja till våra tonåringar lagom till Lucia!" Här blir jag fundersam. Att barnen ska få bli fulla på lussevakan är klargjort, men vem är det egentligen som ska bränna dricka till dem? Är det polisen? Ska han/hon isf bränna utomhus? Är inte det lite kallt för det i Gällivare i december? Eller syftas på de gripna kanske? Det kan tyckas vara det troligaste, men då måste man fundera vidare lite på vem Cressa är egentligen som tycker att detta är bra:

Om det är polisen får man tycka lite väl mycket ryggklappning till sig själv och lite onödigt att gripa folk om man ändå vill köpa själv sen, vilket man får anta, det är för långt mellan bolagen i Norrland. Om det är journalisten var det väl ändå onödigt att skriva det som kommentar. Eller var det så att hon/han glömde få in det i notisen och lade till det genom iphonen när hon/han skotrade sig hem efter jobbet? Barnen borde tycka att det är bra att de gripna kommer ut igen så de får lite stärkande dryck, men det är tveksamt om de är nöjda med polisens insats eftersom de nu inte har någon hb till helgen. Alltså knarklangaren kvar. Denne borde inte heller vara nöjd med polisinsatsen eftersom knarket ju kan komma att spåras till honom/henne. Nej, det är ett mysterium.

Det är komplicerat livet i Norrbotten. Inte konstigt att folk flyttar därifrån.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0